Kladdkake med revet eple

23.01.2018


Her skal du få en lettvint og deilig midt-i-uken-kake!  Smile  

 

 

Som kladdkaker flest, skal deigen til denne kaken bare røres lett sammen, og kaken skal stekes akkurat nok til at den blir såvidt gjennomstekt, men slik at den fortsatt er litt bløt og "kladdete". Revet eple i deigen gjør kaken ekstra saftig og gir god smak.

Litt melis- og kaneldryss på toppen, og du har en superenkel, nydelig eplekake!

 

 


Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 4 dl hvetemel
♥ 3 store epler

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett smøret og vaniljesukker. Rør sammen og ha deretter i hvetemelet. Rør videre til en fast deig.

Skrell og rens eplene og riv dem grovt på rivjern. Vend revet eple i deigen så alt blir godt blandet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være lys og littegrann bløt i midten.

Avkjøl kaken i formen før du flytter den over på et fat. 

 


 

Dryss over melis og litt kanel før servering. 

 

 

Denne kaken er utrolig enkel, men likevel saftig og veldig god!

 

 


Tips:

♥ Følg nøye med når kaken steker. Ovner er forskjellige, så 35 minutter må du se på som veiledende. Dette gjelder i grunnen alle kaker, men ikke minst når det gjelder kaker som skal beholde en bløt kjerne. 

♥ Server kaken gjerne med pisket krem eller vaniljeis ved siden av. NAM! 

 

 

Nyt en deilig bit nylaget kake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Kladdkake med revet eple

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 4 dl hvetemel
♥ 3 store epler

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett smøret og vaniljesukker. Rør sammen og ha deretter i hvetemelet. Rør videre til en fast deig.

Skrell og rens eplene og riv dem grovt på rivjern. Vend revet eple i deigen så alt blir godt blandet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være lys og littegrann bløt i midten.

Avkjøl kaken i formen før du flytter den over på et fat. 

Dryss over melis og litt kanel før servering. 

Tips

♥ Følg nøye med når kaken steker. Ovner er forskjellige, så 35 minutter må du se på som veiledende. Dette gjelder i grunnen alle kaker, men ikke minst når det gjelder kaker som skal beholde en bløt kjerne. 

♥ Server kaken gjerne med pisket krem eller vaniljeis ved siden av. NAM! 

23.01.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei :)
Hvordan blir det å doble denne oppskriften og lage i langpanne?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet