Grove scones i langpanne

22.01.2018


Hei dere,

Ja, nå er jeg godt igang med å registere oppskrifter inn på den nye kategorien "Sunne oppskrifter" som dere nå finner øverst i menylinjen her på Det søte liv. Smile  Jeg vet at mange av dere ønsker dere sunnere alternativer til de vanlige kakene og dessertene, og selv om dette ikke er hovedfokuset her på Det søte liv, kommer det mer av dette her også - og da skal det også være lett å finne frem til disse oppskriftene! Husk at dere i tillegg også kan søke på kaker og desserter for allergikere (uten egg, uten mel og uten nøtter) i søkefeltet til venstre.  

Dette er kjempemyke og gode scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.

 

 

Scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne!

 

 

Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.


Ingredienser:

♥ 2 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl solsikkefrø

Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl sesamfrø


Fremgangsmåte:

Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en food processor. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en food processor.)

Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn.

 

 

Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. 

Ha i solsikkefrø til slutt.

 

 

Kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir sconesene).

Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm). 
 

 

Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg.

 

 

Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.

 

 

Stek sconesene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25-30 minutter. Sjekk at sconesene er gylne og gjennomstekte i midten.

 

 

Avkjøl sconesene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.

 

 

Deilige, nystekte scones - mettende, sunne og gode!

 

 

 

 


Tips:

♥ Du må regne med at scones har en litt annen konsistens enn rundstykker. Sconesene blir "løsere" og litt mer smuldrete i konsistensen. Smaker aller best nystekte. Scones er også fine å fryse. 


Disse sconesene er gode til det meste av pålegg.

 

 

Gulost, tomater og krydderurter = min favoritt! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Grove scones i langpanne

Ingredienser

♥ 2 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl solsikkefrø

Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl sesamfrø

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en food processor. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en food processor.)

Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir sconesene).

Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.

Stek sconesene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25-30 minutter. Sjekk at sconesene er gylne og gjennomstekte i midten.

Avkjøl sconesene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.

Tips

♥ Du må regne med at scones har en litt annen konsistens enn rundstykker. Sconesene blir "løsere" og litt mer smuldrete i konsistensen. Smaker aller best nystekte. Scones er også fine å fryse. 

22.01.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hei Kristine
Det hadde vært fint om du skrev hvor mange kalorier pr.100gram, i oppskriftene dine, under Sunne oppskrifter - lavkalori . Gjerne under andre oppskrifter også :-)
Mvh Trude

Jeg la inn denne i en kaloriapp og det blir 233 kalorier pr porsjon om man deler oppskriften i 12 deler.

Takk for hjelpen, Hilde.

Når eg prøvde oppskriften, vart resultatet mitt litt merkeleg. Dei smuldrar opp i små bitar når eg tek i dei, også er dei ganske tørre. Kva trur du eg har gjort feil? Eg steikte dei 3 min lengre enn det stod da dei såg veldig bleike ut.

Litt vanskelig å si. Som jeg skriver selv i tipsfeltet, blir disse sconesene mer smuldrete enn vanlige rundstykker, men slik du beskriver dem skal de jo ikke bli. Jeg klarte fint å dele dem fra hverandre og dele dem på midten uten at de gikk i stykker, så kjenner meg ikke igjen i din beskrivelse. Kan ha noe å si at du stekte dem litt for lenge ja... Men håper du likte smaken :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet