Crème Brûlée Cheesecake Bars

10.01.2018


Ostekake og crème brûlée i kombinasjon – ja, det går an!  Smile  

 

 

Her forvandles den klassiske, franske desserten «crème brulée» til dekadente porsjonskaker som smaker nydelig av vanilje.

 

 

Den karakteristiske, gyllenbrune sukkerskorpen som kjennetegner desserten kan man også lage på disse kakebitene.

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 200 g digestivekjeks
♥ 3 ss sukker
♥ 75 g smør

Fyll:
♥ 400 g kremost
♥ 3 dl sukker
♥ 3 ss hvetemel
♥ 5 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 2 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 12 ss sukker


Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland smulene med sukker og smeltet smør.

Press kjeksmassen utover bunnen på en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek bunnen midt i ovnen ved 175°C i 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk varmen til 150°C.

Visp sammen kremost, sukker og hvetemel. Tilsett de øvrige ingrediensene til fyllet og pisk fyllet lett sammen.

Hell blandingen i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. La kaken avkjøles i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

 


Renskjær kantene. 

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Dryss sukker på hvert kakestykke og smelt sukkeret til det blir lysebrunt og karamellisert med en gassbrenner.

 

 

 


Voilà!

Superflotte Crème Brûlée Cheesecake Bars!

 

 

Kremete og deilig!

 

 

Tips:

♥ Ikke pisk for mye i ostefyllet, for det er ikke meningen at det skal være for mye luft i det (ellers blåser fyllet seg opp under stekingen for så å synke sammen igjen). Jeg bare visper det sammen for hånd med en stålvisp til bladingen blir klumpfri. 

♥ Kaken må stå over natten i kjøleskapet før den løftes ut av langpannen. Da stivner kaken i konsistensen og blir lett å få ut av formen og å dele i biter. 

♥ Ikke la deg skremme av at du må bruke gassbrenner. Gassbrenner fås kjøpt i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker (husk å kjøpe både brenner og gass til å fylle på brenneren Wink ). Billige varianter fås blant annet kjøpt hos Jernia og Clas Ohlson. 

♥ Kakebitene holder seg gode et par dager, men må oppbevares i kjøleskapet. Kan også fryses. 

 

 

Så enkelt å lage en cheesecake i langpanne! 

 

 

Virkelig nydelige ostekake med vaniljesmak og lekkert, sprøtt sukkerlokk!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Crème Brûlée Cheesecake Bars

Ingredienser

Kjeksbunn
♥ 200 g digestivekjeks
♥ 3 ss sukker
♥ 75 g smør

Fyll
♥ 400 g kremost
♥ 3 dl sukker
♥ 3 ss hvetemel
♥ 5 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 2 ss vaniljeekstrakt

Pynt
♥ 12 ss sukker

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland smulene med sukker og smeltet smør.

Press kjeksmassen utover bunnen på en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek bunnen midt i ovnen ved 175°C i 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og senk varmen til 150°C.

Visp sammen kremost, sukker og hvetemel. Tilsett de øvrige ingrediensene til fyllet og pisk fyllet lett sammen.

Hell blandingen i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time.

La kaken avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Del kaken opp i firkanter.

Dryss sukker på hvert kakestykke og smelt sukkeret til det blir lysebrunt og karamellisert med en gassbrenner.

Tips

♥ Ikke pisk for mye i ostefyllet, for det er ikke meningen at det skal være for mye luft i det (ellers blåser fyllet seg opp under stekingen for så å synke sammen igjen). Jeg bare visper det sammen for hånd med en stålvisp til bladingen blir klumpfri. 

♥ Kaken må stå over natten i kjøleskapet før den løftes ut av langpannen. Da stivner kaken i konsistensen og blir lett å få ut av formen og å dele i biter. 

♥ Ikke la deg skremme av at du må bruke gassbrenner. Gassbrenner fås kjøpt i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker (husk å kjøpe både brenner og gass til å fylle på brenneren Wink ). Billige varianter fås blant annet kjøpt hos Jernia og Clas Ohlson. 

♥ Kakebitene holder seg gode et par dager, men må oppbevares i kjøleskapet. Kan også fryses. 

10.01.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei! Denne så utrolig god ut og jeg har skikkelig lyst til å prøve denne :) Er det noen mulighet å smelte sukkeret på toppen uten gassbrenner? Jeg vet at i andre oppskrifter der det skal smeltes er det ofte et alternativ å sette den i ovnen under grillfunskjon, men er litt usikker på om det kan funke med denne? Takk for enda en bra oppskrift! <3

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet