Golden Oreo Vanilla Cupcakes

31.01.2017


Hei dere!

Oreokjeks er jo blant verdens mest populære kjeks og ekstremt gode å bake kaker med (se alle oppskriftene med Oreokjeks HER), og endelig har jeg også testet å bake med vaniljevarianten som heter Golden Oreos.

 

 

Her har jeg laget noen myke vaniljecupcakes med Golden Oreos, som ble kjempegode!

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Muffins:
150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
- -
♥ 12 Golden Oreos

Vaniljefrosting:
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 300 g melis
♥ 2-3 ss kremfløte

Pynt:
♥ kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland også dette i smørkremen. Sikt mel og bakepulver. Ha dette og melken vekselsvis i smørkremen og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Finn frem vaniljekjeksene.

 


 

Del kjeksene fra hverandre og prøv å få all hvit krem til å holde seg bare på den ene kjekshalvdelen (se tips). Legg en kjekshalvdel med hvit krem i bunnen av hver muffinsform slik at den hvite kremen vender opp.

Fordel kakedeigen over kjeksene i muffinsformene slik at formene blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til frostingen has romtemperert smør i en bolle sammen med halvparten av melisen. Pisk dette til en luftig smørkrem. Tilsett så resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestangen og et par spiseskjeer fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Tilsett eventuelt litt ekstra fløte eller melis alt ettersom kremen virker for tørr eller for bløt, helt til kremen får passe konsistens.

Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på de kalde muffinsene.

Knus resten av kjeksene (som er uten krem) til smuler og dryss noen kjekssmuler over muffinsene til pynt i tillegg til kakestrøssel.

 


Når du skjærer opp kakene, ser du at det er vaniljekjeks med vaniljekremfyll i bunnen.

 

 

Stilig!

 


Tips:

♥ Golden Oreos er vaniljekjeks som fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene, blant annet hos Coop Mega.

 




 

♥ Det kan av og til være litt vanskelig å dele Oreokjeksene slik at det hvite kremfyllet holder seg på bare den ene kjekshalvdelen. Du kan da bare skrape vekk kremen på den ene kjekshalvdelen og smøre det på den andre, slik at du får samlet kremfyllet på bare den ene kjekshalvdelen som du legger i bunnen av muffinsformene.

♥ Disse cupcakesene kan fryses både med og uten vaniljesmørkrem på toppen.

♥ De bittesmå kulene som jeg har drysset på cupcakesene er kakestrøssel som heter "pareils". Fås kjøpt i mange farger i butikker som selger kakeutstyr. Der får du også kjøpt forskjellige, fine cupcakeformer.

 

 

♥ Oppskriften kan også brukes med vanlige Oreokjeks.

♥ Se også oppskrift på Vanilla Cupcakes.

 

Håper du fikk lyst til å teste ut disse gode vaniljecupcakesene med vanilje-Oreos!

 

 

Ha en fortsatt fin kveld!  Heart 

 

 

  Wink 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Golden Oreo Vanilla Cupcakes

Ingredienser

Muffins:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
- -
♥ 12 Golden Oreos

Vaniljefrosting:
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 300 g melis
♥ 2-3 ss kremfløte

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland også dette i smørkremen. Sikt mel og bakepulver. Ha dette og melken vekselsvis i smørkremen og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Del kjeksene fra hverandre og prøv å få all hvit krem til å holde seg bare på den ene kjekshalvdelen (se tips). Legg en kjekshalvdel med hvit krem i bunnen av hver muffinsform slik at den hvite kremen vender opp.

Fordel kakedeigen over kjeksene i muffinsformene slik at formene blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til frostingen has romtemperert smør i en bolle sammen med halvparten av melisen. Pisk dette til en luftig smørkrem. Tilsett så resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestangen og et par spiseskjeer fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Tilsett eventuelt litt ekstra fløte eller melis alt ettersom kremen virker for tørr eller for bløt, helt til kremen får passe konsistens.

Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på de kalde muffinsene.

Knus resten av kjeksene (som er uten krem) til smuler og dryss noen kjekssmuler over muffinsene til pynt i tillegg til kakestrøssel.

Tips

♥ Golden Oreos er vaniljekjeks som fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene, blant annet hos Coop Mega.

♥ Det kan av og til være litt vanskelig å dele Oreokjeksene slik at det hvite kremfyllet holder seg på bare den ene kjekshalvdelen. Du kan da bare skrape vekk kremen på den ene kjekshalvdelen og smøre det på den andre, slik at du får samlet kremfyllet på bare den ene kjekshalvdelen som du legger i bunnen av muffinsformene.

♥ Disse cupcakesene kan fryses både med og uten vaniljesmørkrem på toppen.

♥ De bittesmå kulene som jeg har drysset på cupcakesene er kakestrøssel som heter "pareils". Fås kjøpt i mange farger i butikker som selger kakeutstyr. Der får du også kjøpt mange fine cupcakeformer.

♥ Oppskriften kan også brukes med vanlige Oreokjeks.

3 kommentarer

Gu vad fint och gott de ser ut. Just nu har jag bloppis på min sida.

Hei:)

Det står at kremfløte skal i deigen vekselsvis med mel og bakepulver, men melk står ikke nevnt ifht deigen?

Hei Amelie, takk for at du sier i fra - jeg har rettet opp feilen nå slik at det står melk både i ingredienslisten og i beskrivelsen av fremgangsmåte. Men det går også an å bruke matfløte eller kremfløte i stedet for melk :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet