Risgrøtkake med sukker og kanel

29.01.2017


Hei!

I helgen prøvde jeg meg på noe artig: Jeg lagde en Risgrøtkake der jeg brukte rester av risengrynsgrøt!

 

 

Så veldig originalt er det kanskje ikke siden jeg allerede har laget Riskake for mange år side, og både Rislapper og Grøtvafler er populære oppskrifter her på bloggen. Men denne gangen brukte jeg kanel og sukker i fyllet og serverte kaken varm med litt smeltet smør.

Det ble kjempegodt! Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 10 dl ferdig risgrøt
♥ 100 g smør
♥ 4 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 4 ss hvetemel

Fyll og topping:
♥ 4 ss sukker
♥ 3 ss kanel

Servering:
♥ 100 g smør


Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn. Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.

Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel. Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (dekk til kaken med et stykke matpapir etter 45 min steketid, hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten). Den stekte kaken vil fortsatt virke litt "skjelven", men den stivner ved avkjøling.

Avkjøl kaken i formen (se tips). Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og dra kaken over på et kakefat.

 


Varm opp kakestykkene før servering og ha gjerne litt smeltet smør over.

 


Tips:

♥ Risgrøtkaken bør avkjøles i formen hvis du vil flytte den over på et kakefat slik jeg har gjort. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på. Hvis du gjør dette, bør du imidlertid varme opp kakestykkene igjen før servering, for de smaker aller best når de er skikkelig varme, og da er det som sagt også godt med litt varmt, smeltet smør over.

♥ Risgrøtkaken holder seg god i kjøleskapet i et par dager.

♥ Se oppskrift på hjemmelaget Risengrynsgrøt i ovn ("dynegrøt").

♥ Det er som du skjønner mye godt du kan lage med risgrøtrestene. I tillegg til de ulike oppskriftene med risgrøt som jeg nevnte innledningsvis, se Juleostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbær.  Dessuten har du selvfølgelig den klassiske desserten Riskrem og den svenske varianten Ris à la Malta.
 


 

Er du glad i risgrøt og har lyst til å teste ut noe nytt, bør du lage denne kaken!

 

 

NAM!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Risgrøtkake med sukker og kanel

Ingredienser

♥ 10 dl ferdig risgrøt
♥ 100 g smør
♥ 4 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 4 ss hvetemel

Fyll og topping:
♥ 4 ss sukker
♥ 3 ss kanel

Servering:
♥ 100 g smør

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn. Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.

Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel. Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (dekk til kaken med et stykke matpapir etter 45 min steketid, hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten). Den stekte kaken vil fortsatt virke litt "skjelven", men den stivner ved avkjøling.

Avkjøl kaken i formen (se tips). Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og dra kaken over på et kakefat.

Varm opp kakestykkene før servering og ha gjerne litt smeltet smør over.

Tips

♥ Risgrøtkaken bør avkjøles i formen hvis du vil flytte den over på et kakefat slik jeg har gjort. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på. Hvis du gjør dette, bør du imidlertid varme opp kakestykkene igjen før servering, for de smaker aller best når de er skikkelig varme, og da er det som sagt også godt med litt varmt, smeltet smør over.

♥ Risgrøtkaken holder seg god i kjøleskapet i et par dager.

29.01.2017
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet