Gresk kikertsalat med tzatziki-dressing

Fortsatt i det greske hjørnet!  😊

Dette er en lettlaget og nokså mettende kikertsalat med greske smaker. Skylte kikerter blandes her med agurk, gul paprika, små tomater og rødløk. Oliven og feta gir det greske preget på salaten, og det samme gjør den deilige, kremete tzatziki-dressingen. 

Kikertsalaten kan serveres som en kjempegod vegetarisk lunsj, eller som tilbehør til for eksempel grillede kyllingspyd eller en greskinspirert middag. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 1 agurk
♥ 1 gul paprika
♥ 300 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g kikerter (avrent vekt, se tips)
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 150 g feta

Tzatziki-dressing:
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss rødvinseddik
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ en bunt frisk dill
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kutt opp agurken i mindre biter. Rens paprikaen og kutt i store terninger. Del tomatene på midten. Grovhakk rødløken. 

Ha dette i en bolle sammen med godt skylte kikerter og oliven.

 

 

Finn frem ingrediensene til dressingen. 

 

 

Bland gresk yoghurt med olivenolje, rødvinseddik, revet sitronskall, pressede hvitløksfedd og dill.

 

 

Rør dette raskt sammen. 

 

 

Bland inn presset sitronsaft og smak til med kvernet salt og pepper. Konsistensen på dressingen skal bli nokså tykk.

 

 

Ha dressingen og smuldret fetaost i bollen med grønnsakene. 

 

 

Bland det hele godt sammen. 

 

 

Settes kjølig frem til servering. 

 

 

Masse gode smaker i denne salaten her! 

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her ferdigkokte kikerter som ligger i lake. Skyll dem godt i kaldt vann før du bruker dem. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter. 

♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager. 

♥ Se oppskrift på Hjemmelaget Tzatziki.

♥ Se også Jennifer Anistons greskinspirerte salat med både kikerter og bulgur (eller quinoa), og som dessuten lages med litt andre urter (bladpersille og mynte) og pistasjnøtter. 

 

 

Velbekomme! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk kikertsalat med tzatziki-dressing
Ingredienser

♥ 1 agurk
♥ 1 gul paprika
♥ 300 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g kikerter (avrent vekt, se tips)
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 150 g feta

Tzatziki-dressing:
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss rødvinseddik
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ en bunt frisk dill
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kutt opp agurken i mindre biter. Rens paprikaen og kutt i store terninger. Del tomatene på midten. Grovhakk rødløken. 

Ha dette i en bolle sammen med godt skylte kikerter og oliven.

Finn frem ingrediensene til dressingen. Bland gresk yoghurt med olivenolje, rødvinseddik, revet sitronskall, pressede hvitløksfedd og dill. Rør dette raskt sammen. Bland inn presset sitronsaft og smak til med kvernet salt og pepper. Konsistensen på dressingen skal bli nokså tykk.

Ha dressingen og smuldret fetaost i bollen med grønnsakene. Bland det hele godt sammen. 

Settes kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Jeg bruker her ferdigkokte kikerter som ligger i lake. Skyll dem godt i kaldt vann før du bruker dem. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter. 

♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager. 

♥ Se oppskrift på Hjemmelaget Tzatziki.

♥ Se også Jennifer Anistons greskinspirerte salat med både kikerter og bulgur (eller quinoa), og som dessuten lages med litt andre urter (bladpersille og mynte) og pistasjnøtter. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift