Kanelbollekake i langpanne

16.04.2016


Hei kjære deg!  Heart

Jeg blogger i dag fra Stavanger og gleder meg til å snart gå ut fra hotellet og ta meg en liten shoppingrunde i det koselige sentrumet av byen. Men først skal dere få oppskriften på en myk og deilig langpannekake av meg som er nydelig på smak!

 

 

Selve kakedeigen er en enkel surmelkskake som røres raskt sammen. Som et lag både inni og på toppen av kaken drysses kanelsukker og smeltet smør.

 

 

Resultatet blir en saftig kake som smaker som kanelboller - bare enda litt bedre, spør du meg...  Smile

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 350 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 2 ss bakepulver
♥ 6 dl surmelk
♥ 9 dl hvetemel

Inni og oppå kaken:
♥ 2 dl sukker
♥ 4 ss kanel
♥ 125 g smør

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en lys og lett smørkrem.

Bland i vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha så i surmelk og hvetemelet vekselsvis og rør til deigen blir glatt og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet, ellers kan deigen bli seig).

Ha bakepapir i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Ha halvparten av deigen i langpannen og bre deigen utover i et jevnt lag med en smørekniv.

Bland sukker og kanel til fyllet i en skål. Smelt smøret til fyllet.

Dryss halvparten av kanelsukkeret over deigen i langpannen. Ringle over litt smeltet smør med en spiseskje (det er ikke så nøye om smøret blir jevnt fordelt eller ikke  - bare drypp litt smeltet smør her og der over kanelsukkeret).

Ha resten av deigen i langpannen og bre deigen forsiktig utover med en smørekniv. Dra en kniv gjennom deigen et par ganger slik at deigen blir lett marmorert. (Jeg gjør dette bare ca 2-3 ganger - meningen er bare å løse litt opp i kanellaget i midten av kaken, men jeg vil ikke ha kaken for marmorert fordi jeg vil at kanellaget inni kaken skal synes tydelig). 

Dryss over resten av kanelsukkeret og ringle over resten av det smeltede smøret.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken litt i langpannen før du deler den opp i firkanter og løfter kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

 

 

Saftig langpannekake som smaker herlig sammen med en kopp varm kakao.  Yum

 

 

Skal det være en smakebit...? 

 

 

Tips:

♥ Det er riktig at det skal være 2 ss (altså ikke ts) bakepulver i deigen. Det er også riktig at det skal være 4 ss kanel i fyllet (ikke ts). Husk at dette er en nokså stor kake, så det trengs såpass...  Smile

♥ Du kan bruke hvilken type surmelk som du foretrekker, enten det er kulturmelk eller kefir.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.

 

 

Ønsker dere en deilig helg alle sammen!  Heart 

 

 

Kos dere med denne nydelige kaken her!  Den er så lett å lage og blir helt sikkert populær...  Smile

 


Nå skal jeg ut i vårsolen her i Stavanger!  Smile

Neste kake her på Det søte liv blir noen supergode småkaker - så følg med!  

 Heart  Heart LOVE CAKE Heart 

 

Kanelbollekake i langpanne

Ingredienser

♥ 350 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 2 ss bakepulver
♥ 6 dl surmelk
♥ 9 dl hvetemel

Inni og oppå kaken:
♥ 2 dl sukker
♥ 4 ss kanel
♥ 125 g smør

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en lys og lett smørkrem.

Bland i vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha så i surmelk og hvetemelet vekselsvis og rør til deigen blir glatt og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet, ellers kan deigen bli seig).

Ha bakepapir i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Ha halvparten av deigen i langpannen og bre deigen utover i et jevnt lag med en smørekniv.

Bland sukker og kanel til fyllet i en skål. Smelt smøret til fyllet.

Dryss halvparten av kanelsukkeret over deigen i langpannen. Ringle over litt smeltet smør med en spiseskje (det er ikke så nøye om smøret blir jevnt fordelt eller ikke  - bare drypp litt smeltet smør her og der over kanelsukkeret).

Ha resten av deigen i langpannen og bre deigen forsiktig utover med en smørekniv. Dra en kniv gjennom deigen et par ganger slik at deigen blir lett marmorert. (Jeg gjør dette bare ca 2-3 ganger - meningen er bare å løse litt opp i kanellaget i midten av kaken, men jeg vil ikke ha kaken for marmorert fordi jeg vil at kanellaget inni kaken skal synes tydelig). 

Dryss over resten av kanelsukkeret og ringle over resten av det smeltede smøret.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken litt i langpannen før du deler den opp i firkanter og løfter kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

♥ Det er riktig at det skal være 2 ss (altså ikke ts) bakepulver i deigen. Det er også riktig at det skal være 4 ss kanel i fyllet (ikke ts). Husk at dette er en nokså stor kake, så det trengs såpass...  Smile

♥ Du kan bruke hvilken type surmelk som du foretrekker, enten det er kulturmelk eller kefir.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse.

16.04.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Hvorfor bakepulver istedenfor natron? Har god erfaring med å bake kake med surmelk og natron ☺️

God kake, men veldig søt. 7 dl sukker (med fyllet) er mye. Litt mye smør gjør at kaken blir noe tung.
Er det det noen som har erfaring med mindre sukker og smør i denne kaken?

Hei, takk for oppskriften, kaken er god men alt for søt! I tillegg hevet ikke kaken så godt, natron sammen med kulturmelk gir mye bedre resultat.. Og steketiden min var 50 min, kunne godt hatt den inne 1 time, så 40 min er for kort til en så pass tung kake..
Ellers som sagt god i smak :)

denne så veldig god ut. må vel prøve den i helgen med barna. :)

Hevet seg nesten ikke i hele tatt.Alt for søt og fet.men med litt mindre fett og sukker og natron neste gang, blir den enda bedre, for god var den.

Har nettopp laget den, ble veldig bra! Laget halv porsjon og brukte lettrømme da jeg ikke hadde surmelk. Tenkte også det var greit med natron, så tok 1/2 ss natron og 1/2 ss bakepulver. Ble veldig fornøyd med resultatet.

Har fulgt oppskriften helt... Men den hevet seg ikke i hele tatt. Etter nesten 1 time i ovnen er den flat og litt rå i midten. det samme gjaldt krydderkake med ostekrem jeg lagde sist. Noen generelle råd ? Må være noe galt jeg gjør...

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet