Konfektkake med cappuccinokrem

21.02.2014



Hei kjære dere!

Det er helg igjen, og hva med å starte den opp med en skikkelig bombe av en sjokoladekake!  Icon e biggrin

 

 


"Konfektkake med cappuccinokrem" er luksuriøs og overdådig og kjempegod!

 

OMYGOSH!

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel

Cappuccinokrem:
♥ 200 g kremost vanilje (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss espressopulver (se tips)
♥ 2 dl melis

Pynt:
♥ Mørk sjokolade med mousse (eller annen luksuriøs sjokolade)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Bland i vaniljesukker og hvetemel. Rør til en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Kaken skal da være gjennomstekt i kantene, men bløt i midten. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen så i kjøleskapet og la kaken stå der over natten (eller i minst 5 timer, se tips).

Til cappuccinokremen piskes først 2 dl kremfløte til myk krem. Tilsett kremost vanilje og pisk videre. Kremen er da nokså tykk. Spe med resten av fløten mens du pisker til du får en passe bløt krem. Bland i espressopulveret (se tips) og melis.

Ta den kalde (og nå nokså stive) kaken ut av formen og dra bakepapir av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Dekk kaken med cappuccinokremen i et tykt lag.

Hakk opp Mørk sjokolade med mousse (eller annen konfektsjokolade du liker) og legg i en haug på toppen av kaken.

Sett kaken kjølig frem til servering.

 


... jøje meg for en kake...!  Icon eek

 

 

Tips:

♥  Det er viktig at konfektkaken får avkjøles lenge i formen før den tas ut av formen. Dette fordi den vil være bløt i midten når den er ferdigstekt og vil derfor gå i stykker om du ikke venter. Etter en del timer i kjøleskapet (la kaken helst stå over natten) stivner smøret og sjokolade i kaken slik at kaken blir fast. Da er det lett som en lek å få kaken ut av formen!

♥ Jeg bruker espressopulver i kremen. Det fine med dette kaffepulveret er at det løser seg opp med en gang uten at det blir små kaffepulverklumper, slik du får om du bruker frysetørret kaffepulver. Espressopulver fra Nescafe fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Jeg bruker Kremost vanilje (fra Tine) til denne cappuccinokremen. Det er en ekstra luftig kremost med nydelig vaniljesmak.

 

 

Får du ikke tak i denne kremosten, kan du istedet bruke vanlig type og tilsette 1 ts vaniljeekstrakt i kremen i tillegg.

 

♥  Jeg har pyntet kaken med en sjokoladeplate jeg fant som heter "Mørk sjokolade med mousse".  OMG! tenkte jeg - mørk sjokolade fylt med sjokolademousse - det må jo være bra...  Icon e surprised   Og sjokoladen var fantastisk og spesielt god på toppen av denne kaken her!   Yum

 

 

Men du må gjerne bruke annen type sjokolade som du hakker på toppen også, for eksempel Mokkatrøffel, hakkede sjokoladetrøfler eller annen, skikkelig god sjokolade).

 

Ha en superduper helg alle sammen!  Heart

 


Og kos dere gjerne med litt kake...    ;)
 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Konfektkake med cappuccinokrem

Ingredienser

Konfektkake:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel

Cappuccinokrem:
♥ 200 g kremost vanilje (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss espressopulver (se tips)
♥ 2 dl melis

Pynt:
♥ Mørk sjokolade med mousse (eller annen luksuriøs sjokolade)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Bland i vaniljesukker og hvetemel. Rør til en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Kaken skal da være gjennomstekt i kantene, men bløt i midten. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen så i kjøleskapet og la kaken stå der over natten (eller i minst 5 timer, se tips).

Til cappuccinokremen piskes først 2 dl kremfløte til myk krem. Tilsett kremost vanilje og pisk videre. Kremen er da nokså tykk. Spe med resten av fløten mens du pisker til du får en passe bløt krem. Bland i espressopulveret (se tips) og melis.

Ta den kalde (og nå nokså stive) kaken ut av formen og dra bakepapir av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Dekk kaken med cappuccinokremen i et tykt lag.

Hakk opp "Mørk sjokolade med mousse" (eller annen konfektsjokolade du liker) og legg i en haug på toppen av kaken.

Sett kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥  Det er viktig at konfektkaken får avkjøles lenge i formen før den tas ut av formen. Dette fordi den vil være bløt i midten når den er ferdigstekt og vil derfor gå i stykker om du ikke venter. Etter en del timer i kjøleskapet (la kaken helst stå over natten) stivner smøret og sjokolade i kaken slik at kaken blir fast. Da er det lett som en lek å få kaken ut av formen!

♥ Jeg bruker espressopulver i kremen. Det fine med dette kaffepulveret er at det løser seg opp med en gang uten at det blir små kaffepulverklumper, slik du får om du bruker frysetørret kaffepulver. Espressopulver fra Nescafe fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Jeg bruker Kremost vanilje (fra Tine) til denne cappuccinokremen. Det er en ekstra luftig kremost med nydelig vaniljesmak. Får du ikke tak i denne kremosten, kan du istedet bruke vanlig type og tilsette 1 ts vaniljeekstrakt i kremen i tillegg.

♥  Jeg har pyntet kaken med en sjokoladeplate jeg fant som heter "Mørk sjokolade med mousse".  OMG! tenkte jeg - mørk sjokolade fylt med sjokolademousse - det må jo være bra...   Og sjokoladen var fantastisk og spesielt god på toppen av denne kaken her! Men du må gjerne bruke annen type sjokolade som du hakker på toppen også, for eksempel Mokkatrøffel, hakkede sjokoladetrøfler eller annen, skikkelig god sjokolade).

21.02.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

19 kommentarer

Another glorious cake <3
Kremost vanilje og sjokolade med mousse kan jeg ikke si at jeg har sett, i butikkene i Telemark.
Ha en flott helg! Happy baking!
Hilsen Astrid x

Takk Astrid:) Det går fint å bruke vanlig kremost sammen med 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens. Sjokoladen på toppen får du bytte ut med det du får tak i og som du liker best:) Happy baking og god helg!

Du skriver espressopulver i oppskriften, hva slags espressopulver bruker du da?

Hei Cecilie! Jeg bruker espressopulver fra Nespresso. Jeg lagt inn bilde i tipsfeltet nå, så ser du hva jeg mener. Genialt fordi dette kaffepulveret løser seg opp perfekt i kremen:)

Jeg blir alltid litt usikker når det skal blandes kaffepulver i kakeoppskrifter, i dette tilfelle ekspressopulver. Har du pulveret direkte i kremen, eller blandes det ut før du har det i?

Hei Anne Margrethe. Espressopulveret har jeg rett i kremen. Det løser seg opp med en gang (i motsetning til vanlig frysetørret kaffepulver) :-)

Er det Freia som har den sjokoladen du har på toppen?

Ja, riktig. Det er Freia Premium som er merket. Sjokoladene finnes i flere varianter.

Hei :)
Takk for en flott side!
Kan man bruke noe annet enn kaffepulver?
Foreksempel sterk traktekaffe?
God helg :)

Du vil få tynnere konsistens på kremen dersom du bytter ut espressopulver med traktekaffe, Mona. Anbefaler deg å ikke endre på oppskriften på dette punktet.

Hei, denne kaken ser og høres utrolig deilig ut! Har med stort hell brukt oppskriftene dine før, så jeg tenkte jeg ville bake denne til jenteklubb i morgen. Men så oppdaget jeg at jeg har bare lys kokesjokolade og 70%. Går det an å bruke disse? Evt. En av hver, eller hva anbefaler du? :-)

Konfektkaken med cappucino var nydelig..Jeg fant kremost i butikken og tilsatte vaniljeessens. Det fungerte utmerket. Glass med cappucino pulverkaffe fant jeg ikke,men porsjonsposer i en eske. Det løste seg fint opp i kremen. Freia sjokoladen på toppen var lett å få tak i. Vi var 12 personer som smakstestet og var enige om at den var nydelig!,

Heisann! Nå har jeg laget denne kaken to ganger, og den er virkelig nydelig. Men jeg har begge gangene hatt et problem som har gjort at kaken ikke ble helt perfekt. Når jeg visper kremen til kaken og deretter tilsetter osten, mer fløte, espressopulver og melis, blir den langt ifra tykk. Den blir egentlig helt rennende, og blir som en saus jeg heller over hvert stykke etter servering. Hva gjør jeg galt??

Hei! Denne så så absolutt nydelig ut, og jeg skal lage den i morgen til en bursdagsfeiring på onsdag. Jeg ser Anneli har stilt deg et spørsmål ang. kremen? Jeg har også opplevd noe lignende med en annen kake. Hva gjør "vi" galt? Hvordan få kremen tykk og ikke rennende?
Takker for svar! :)

Denne kaken var kjempegod! Kremen ble tykk som på bildet, men jeg pisket fløten til helt tykk før jeg tilsatte resten, og droppet å tilsette ekstra fløte (det står jo "tilsett til passe bløt" - om den er passe bløt allerede er det sikkert lov å droppe fløten)... :-)

Hvorfor skal kaken stå kjørlig i så mange timer?

Så svaret på dette via tips

Kanon god kake!
Er det mulig å fryse hele kaken?

Kan det brukes glutenfritt mel i stedet for vanlig mel? Samme mengde mel?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet