Krydret bananbrød


Godt nytt år alle sammen!

Jeg starter opp det nye året her på bloggen med en superenkel, men likevel veldig smakfull og myk banankake.

Bananene gjør kaken saftig selv om den inneholder lite smør.

Krydder og melisdryss gjør kaken ekstra god. 

 

 

Server krydret bananbrød i tykke skiver mens det fortsatt er lunkent.

 

 

Suveren start på det nye året!  Yum  


Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 150 g sukker
♥ 3 bananer (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland bananmosen i eggedosisen. Smelt smøret og bland i dette også.

Sikt hvetemelet sammen med krydder, bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet (se tips).

Hell deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken i et par minutter før du tar den ut av formen.

Sikt over melis før servering. 

 

 

Nydelig hverdagskake!

 

 


Tips:

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god banansmak på kaken.

♥ Det er om å gjøre å røre lite i deigen etter at melet er tilsatt for å sikre at kaken blir myk og luftig.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Krydret bananbrød
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 150 g sukker
♥ 3 bananer (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland bananmosen i eggedosisen. Smelt smøret og bland i dette også.

Sikt hvetemelet sammen med krydder, bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet (se tips).

Hell deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken i et par minutter før du tar den ut av formen.

Sikt over melis før servering. 

Tips

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god banansmak på kaken.

♥ Det er om å gjøre å røre lite i deigen etter at melet er tilsatt for å sikre at kaken blir myk og luftig.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift