Lakrispavlova med bjørnebær

31.12.2017


A dream is a wish your heart makes.

 

Vi har vel alle noen drømmer for det kommende året.. Smile

Godt å vite at noen drømmer faktisk kan bli noe av på ordentlig! Denne kaken er hentet fra min andre kakebok "Det søte liv - Kaker for enhver smak" som jeg ga ut høsten 2017. En drøm, som ble til en målsetting, som ble til en realitet - og som jeg er veldig stolt over! Boken inneholder over 200 kakeoppskrifter inndelt i 10 smakskapitler, og denne kaken er fra det tiende kapittelet om lakris.

Verdens mest berømte marengskake får du altså her med nye, originale smaker! Jeg har blandet lakrispulver i marengsen, som gir herlig smak. Kaken fylles med luftig vaniljekrem og søt lakrissirup og pyntes med vakre bjørnebær. 
 

En drøm av en kake!

 

 

 

  Yum  

 

 

 

Ingredienser:

Marengskake:

♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 3 ts lakrispulver
♥ 1 ts eddik
♥ 2 ts maisenna
♥ 2 ss rålakrispulver (se tips)

Fyll og pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 4 ss lakrissirup (se tips)
♥ 200 g bjørnebær
♥ melisdryss
 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn lakrispulver, eddik og maisenna med en slikkepott.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken. Dryss over rålakrispulver.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.

 

 

Før servering piskes kremfløte til krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel dette over marengsbunnen.

 

 

Ringle over lakrissirup.

 

 

 

Pynt kaken med friske bjørnebær.

 

 

Sikt melis over kaken.

 

 

Voilà! En fantastisk flott og veldig deilig festkake! 

 

 

En Pavlova skal være høy, marengsen skal være bløt i midten og kaken skal bugne av friske bær! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt rålakrispulver i marengsbunnen. Rålakris (også kalt lakrisgranulat) er grovkornet, søt lakris. Fås blant annet kjøpt hos Meny.

 

 

Får du ikke tak i rålakris, kan du også bruke finmalt lakrispulver, men reduser da noe på mengden siden det kan smake litt kraftigere. 

♥ Lakrissirupen jeg har brukt er fra Johan Bülow, som fås kjøpt i enkelte delikatesseforretninger, matmarkeder og også på nett.

 

 

Johan Bülow har også malt lakrispulver.

♥ Marengsbunnen kan lages klar flere dager i forveien. Oppbevares tørt og i romtemperatur. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær.  

 


Marengs, lakris, vaniljekrem, bjørnebær = nydelige smaker!

 

 

Ta deg en smak du også!  

 Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Lakrispavlova med bjørnebær

Ingredienser

♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 3 ts lakrispulver
♥ 1 ts eddik
♥ 2 ts maisenna
♥ 2 ss rålakrispulver (se tips)

Fyll og pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 4 ss lakrissirup (se tips)
♥ 200 g bjørnebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn lakrispulver, eddik og maisenna med en slikkepott.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken. Dryss over rålakrispulver.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.

Før servering piskes kremfløte til krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel dette over marengsbunnen. Ringle over lakrissirup. Pynt kaken med friske bjørnebær og sikt melis over kaken.

Tips

♥ Jeg har brukt rålakrispulver i marengsbunnen. Rålakris (også kalt lakrisgranulat) er grovkornet, søt lakris. Fås blant annet kjøpt hos Meny. Får du ikke tak i rålakris, kan du også bruke finmalt lakrispulver, men reduser da noe på mengden siden det kan smake litt kraftigere. 

♥ Lakrissirupen jeg har brukt er fra Johan Bülow, som fås kjøpt i enkelte delikatesseforretninger, matmarkeder og også på nett. Johan Bülow har også malt lakrispulver.

♥ Marengsbunnen kan lages klar flere dager i forveien. Oppbevares tørt og i romtemperatur. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med krem og bær.  

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet