Pavlova med jordbær- og champagnekrem

16.05.2016

Sponset innlegg.

Hei dere!

Det er dagen før dagen og mange har tenkt å bake en 17. mai-kake i dag!

Vet du hvilken kake som er mest populær å lage til 17. mai for tiden? Jo det er Pavlova såklart. Smile  Du finner denne kaken i mange varianter HER på Det søte liv.

I dag skal jeg vise dere hvordan man enkelt lager en supergod og festlig Pavlova med smak av søte jordbær og champagne!

 

 

Hemmeligheten er å bruke jordbær- og champagnesyltetøy!

 


Syltetøyet jeg bruker er fra den amerikanske kvalitetsprodusenten Stonewall Kitchen og fås nå også kjøpt i utvalgte butikker i Norge (se mer info i tipsfeltet).


Denne Pavlovaen med jordbær og champagne er perfekt til både 17. mai og kommende sommerfester!

 

 

Ingredienser:

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Jordbær- og champagnekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 400 g jordbær- og champagnesyltetøy (se tips)

Pynt:
♥ 2 kurver friske jordbær


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende.  La kaken stå i ovnen til den er helt kald.


Pisk kremfløten til luftig krem og vend i jordbær- og champagnesyltetøyet.

 

 

Fordel jordbær- og champagnekremen over marengsbunnen.

 

 


Det er kanskje ikke så rart at jeg fikk lyst på champagne og jordbær mens jeg holdt på...  Smile

Men siden jeg lagde denne kaken på dagtid, ble det litt drøyt å drikke champagne for meg selv..

I stedet fant jeg frem denne deilige fruktvinen med hylleblomst.

 

 

Jeg tilbrakte flere somre i Kivik som barn, og har mange gode minner med hylleblomstsaft (hylleblomst heter fläderblom på svensk).

Denne hylleblomstvinen var heller ikke å forakte...  Wink

 

 

Men tilbake til kaken...

 


Det som gjenstår er bare å dekke med friske jordbær.

 

 

Husk at det skal bugne på en Pavlova - så pynt med masse friske jordbær!

 

 

Sett kaken kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskaken et par dager i forkant, men du bør lage jordbærkremen og pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

♥ Til jordbær- og champagnekremen har jeg som sagt brukt jordbær- og champagnesyltetøyet fra Stonewall Kitchen.

 

 

 

Dette syltetøyet har utrolig god kvalitet, og smaker deilig av jordbær og champagne.

 

 

Du får kjøpt syltetøyet blant annet i butikkene til Meny. Er du i tvil om hvor du får tak i syltetøyet der du bor, kan du sende en mail til Linn hos importøren Oluf Lorentzen på mail firmapost@oluf.no . Linn har oversikt over hvilke butikker som har tatt inn syltetøyet over hele landet og pleier å svare raskt! Smile

 

 

Den perfekte sommerfestkaken!

 

 

Det deilige med denne Pavlovaen er at jordbær- og champagnekremen og marengsen harmonerer så utrolig godt sammen!

 

 

Server gjerne champagne ved siden av. Et lekkert tips er å legget et helt jordbær i champagneglasset!  Smile 

 

 

Ha en flott festdag!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pavlova med jordbær- og champagnekrem

Ingredienser

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Jordbær- og champagnekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 400 g jordbær- og champagnesyltetøy (se tips)

Pynt:
♥ 2 kurver friske jordbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende.  La kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Pisk kremfløten til luftig krem og vend i jordbær- og champagnesyltetøyet.

Fordel jordbær- og champagnekremen over marengsbunnen.

Pynt med masse friske jordbær!

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskaken et par dager i forkant, men du bør lage jordbærkremen og pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

♥ Til jordbær- og champagnekremen har jeg brukt jordbær- og champagnesyltetøyet fra Stonewall Kitchen.

16.05.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Innholder denne kaken alkohol?

Jordbær og champagne syltetøy :)

Det er garantert ingen alkohol som overlever kokingen syltetøyet har hatt.

Skal jeg blande maizenna og eddik til ein blanding eller skal jeg røre det inn hver for seg ??

Så flotte forslag til 17 mai kaker! Har en av de i ovnen atm :) Jeg er kjempe fornøyd med oppskriftene dine, har laget mange av de! Du har gitt meg skikkelig bakeglede.
Bare lurer på hvorfor du har sperret kommentarfeltet på giveaway konkurransen din? La merke til den idag tidlig, men som småbarnsmor hadde jeg ikke tid til å skrive noen kommentar. Merket meg at fristen gikk ut nå kl ni ikveld, så bestemte meg for å skrive nå etter at sønnen min er lagt. Men nå fungerer det ikke, selvom det er en time til fristen skulle gå ut? Det er litt trist :/ ..

Har undersøkt på alle meny i trondheim og de har ikke dette syltetøyet, noen andre av stonewall kitchen. Er det et annet syltetøy du kan anbefale?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet