Snickerskladdkake

08.11.2015


Heisan!

Håper helgen har vært fantastisk!

Ikke bare har det vært farsdag i dag, på lørdag var det dessuten "Kladdkakans dag" i Sverige. Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen, og vips er kaken klar! Konsistensen skal være bløt, seig og ja - litt kladdete..!  Smile

Jeg digger kladdkaker og du finner derfor mange forskjellige varianter på Det søte liv fra før. Her har du en Snickers-variant som er bittelitt mer avansert ved at sjokoladekaken dekkes med peanøttkaramell og melkesjokoladeglasur.

 

 

Til gjengjeld er kaken SYYYYYYYKT GOD!!!!!   Icon e biggrin

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Peanøttkaramell:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 75 g smør
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje

Pynt:
♥ 0,5 dl salte peanøtter

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret til sjokoladekaken.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.

Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
 

Peanøttkaramell:

Imens kan du lage karamellen: Ha kremfløte, sukker og sirup i en kjele. Del opp melkesjokoladen og ha også den i kjelen. Varm opp blandingen og la den småkoke i 5-7 minutter, til du får en lys sjokoladekaramell som er blitt litt tykkere i konsistensen. Det er viktig at du rører hele tiden så karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør i smøret og deretter saltede peanøtter (du trenger ikke å hakke dem). Avkjøl karamellen i et par minutter og hell den deretter over den kalde kaken i formen.  Sett formen tilbake i kjøleskapet og avkjøl kaken enda en stund til karamellen har stivnet (ca. 1 time).
 

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over peanøttkaramellen på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Dryss på peanøtter til pynt, gjerne før glasuren har stivnet helt, så fester de seg bedre til kaken.

Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.

Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.

 


Tips:

♥ Det er viktig at du koker karamellen passe lenge, så den ikke blir flytende og heller ikke steinhard når den er kald. Husk at karamellen blir hardere når den er avkjølt. Jeg tok tiden og kokte karamellen min i nøyaktig 5 minutter, og da ble karamellen på kaken helt perfekt.

♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).

♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, peanøttkaramell og sjokoladeglasur) har stivnet.

♥ Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken smaker aller best romtemperert synes jeg, slik at laget med peanøttkaramell er mykt og klissete....  Yum

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.

♥ Pisket krem eller vaniljeis er sikkert ikke dumt tilbehør til denne kaken.  Smile

 

 

Er dette kanskje verdens beste kladdkake?

 

 

Fantastisk god er den i hvert fall!  Shades smile  Thumbs up 

 

 

Ser ikke feil ut dette her, eller hva??  Wink 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskladdkake

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Peanøttkaramell:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 100 g melkesjokolade
♥ 75 g smør
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje

Pynt:
♥ 0,5 dl salte peanøtter

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret til sjokoladekaken.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.

Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Peanøttkaramell:
Imens kan du lage karamellen: Ha kremfløte, sukker og sirup i en kjele. Del opp melkesjokoladen og ha også den i kjelen. Varm opp blandingen og la den småkoke i 5-7 minutter, til du får en lys sjokoladekaramell som er blitt litt tykkere i konsistensen. Det er viktig at du rører hele tiden så karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør i smøret og deretter saltede peanøtter (du trenger ikke å hakke dem). Avkjøl karamellen i et par minutter og hell den deretter over den kalde kaken i formen.  Sett formen tilbake i kjøleskapet og avkjøl kaken enda en stund til karamellen har stivnet (ca. 1 time).

Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over peanøttkaramellen på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Dryss på peanøtter til pynt, gjerne før glasuren har stivnet helt, så fester de seg bedre til kaken.

Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.

Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.

Tips

♥ Det er viktig at du koker karamellen passe lenge, så den ikke blir flytende og heller ikke steinhard når den er kald. Husk at karamellen blir hardere når den er avkjølt. Jeg tok tiden og kokte karamellen min i nøyaktig 5 minutter, og da ble karamellen på kaken helt perfekt.

♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).

♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, peanøttkaramell og sjokoladeglasur) har stivnet.

♥ Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken smaker aller best romtemperert synes jeg, slik at laget med peanøttkaramell er mykt og klissete....  Yum

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.

♥ Pisket krem eller vaniljeis er sikkert ikke dumt tilbehør til denne kaken.  Smile

26 kommentarer

Jeg er veldig glad i vanlig Snickerskake men denne så jo enda bedre ut! Skal definitivt teste ut denne oppskriften når jeg reiser hjem til jul :-D

Hei!
Kaken ser heilt fantastisk god
Denne skal testes ,men har bare et spm. Kokte du karamell på sval varme i 5 min etter at den begynte å koke i kjelen?

Do you have the recepie in English? Looks perfect!

Hvordan blir karamellen om man bruker laktosefri fløte?

Funka helt fint med laktosefri melk i karamellen. Lagde like godt to stykker kake i går for denne skjønte jeg at var god. Å hva kan man si? Den var bare syyykt jammi, syyyykt mektig. ;-) Nå har jeg ikke prøvd med is eller krem ved siden av. Anbefaler denne kaken på det varmeste!!! :-)

Det første som slår meg er "wow". Jeg har flere oppskrifter på slike kaker med en slags kladdkaka som basisbunn, og flere oppskrifter på snickerskake, men den kombinasjonen her så bare nydelig ut. Kan tenke meg det er lett å spise mye mer enn man burde når det er søt melkesjokolade i den, og ikke for kraftig/bitter glasur. Mmmm!

Hei!
Er det smeltet smør som skal røres inn karamellen?

Hei. Smøret skal røres inn i den varme karamellen fantastisk god kake

Hei! Smøret trenger ikke være smeltet, det smelter i den varme karamellen.

Hei,

Kaken ser jo bare så god ut og skal nok bakes, men har bare et spørsmål, er melkesjokoladeglasuren stiv så den brekker når en spiser, eller er den "kremete"?

Hei
Hvordan unngår jeg at kaken synker så mye ned i midten?

Det er nok meningen at kaken skal synke sammen i midten. Det er for at man skal ha plass til karamellen i midten. Hvis du ser på bildet så ser du at også Kristines kake er sammensunket i midten. Håper det hjalp (Hvis noe av denne informasjonen er feil beklager jeg! Jeg vet ikke hva som er meningen, men tar sjansen!)

Mmmmmm god kake!!!!!

Hei! Bakte kaken i går kveld, og i dag når den skulle spises var den så hard at jeg ikke klarte skjære kniven igjennom den. Hva har jeg gjort galt? Smaken ble fantastisk da, ny favoritt dette!

Denne slo an, for å si det mildt! Jeg fikk ikke tid til å lage melkesjokoladeglasuren, men kaka ble fantastisk god uansett. Den er veldig mektig, så til og meg jeg klarer ikke mer enn en bit av gangen. Men gi meg en times pause og så er jeg klar for enda mer kake:-) Nydelig!!

Har ei jente med peanøttalergi ,går der ann å droppe peanøtter og bare bruke litt salt i karamellen i stedet?

Skal teste den i dag ser heilt nydelig god ut gleder meg

Denne fikk jeg ikke til. Sjokoladen på toppen var alt for hard. Fikk ikke skjært pene stykker.

Helt fantastisk kake - beste jeg og mine venner har smakt!!:-)))
Melkesjokoladeglasuren ble bittelitt stiv og "knakk litt" til tross for at jeg hadde olje i den. MEN SMAKEN - HIMMELSK!!!! Denne skal jeg lage mange ganger :-)))

Vanvittig god kake, har laget den to ganger allerede! Den salte peanøttkaramellen gjør virkelig susen. Ufattelig mektig, men når man ikke orker så mye av gangen har man jo kake i flere dager som bonus :) Mitt tips til dere som har hatt problem med at sjokoladen blir for hard er å la kaken få bli romtemperert før den skjæres i, og bruk olje slik det står i oppskriften. Min knakk litt sist, men dette var fordi den kom rett fra kjøleskapet ved servering. Ellers er det etter min mening bare å følge oppskriften slavisk så blir det er flott resultat!

OMG! Lagde denne til nyttårsaften og tror det må være en ny favoritt! Kaken ble knallgod og så veldig fin ut! Det smaker jo Snickers Kunne vært litt mindre karamell i kaken eller mer bunn etter min mening men likavel super god! Yum

Jeg har lagd denne kaka to ganger nå, og syns at den er kjempegod! Men jeg sliter med å få browniebunnen til å bli slik som på bildet; høy langs kanten og lav i midten. Fordeler du røren slik i formen, eller blir den sånn av seg selv?

Kan denne kaka lages i liten langpanne? Må oppskriften evt dobles?

Hei! Kan den lages dagen før og oppbevare den i kjøleskap? Vil lage den til helgen

Noen som har prøvd å lage denne uten peanøtter og heller brukt mandler ??

Håper på svar !

Fantastisk kake. Lager den igjen i helga :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet