Vaniljekake med rålakriskrem

03.10.2017

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Nå har det gått alt for lang tid siden forrige blogginnlegg og mye har skjedd!

Boken min "Kaker for enhver smak" kom som planlagt fra trykkeriet og det viste seg at alle bekymringer var grunnløse - denne boken har blitt SUPERFIN på alle måter og akkurat slik jeg ønsket at den skulle bli. Smile chrome  Du kan ta en titt i boken i innlegget jeg har skrevet HER.

Boklanseringen hos forlaget Cappelen Damm gikk over all forventning, og jeg vil igjen benytte anledningen til å takke alle dere som kom! Du kan se et eget innlegg om arrangementet HER

 

 

Nå har jeg høstferie og sitter i et vakkert hotellrom i Palma. Jeg bor på et lite boutique-hotell der hotellrommene ikke engang har nummer, men er oppkalt etter komponister. Rommet mitt heter Bach og naborommet Chopin Smile

Jeg ser frem til noen roligere dagere fremover, og bloggen vil bli oppdatert jevnlig igjen. Jeg har mange oppskrifter på kaker jeg har bakt og som venter på å bli publisert!  Wink

 


Dagens kake er hentet fra Lakris-kapitlet i boken min "Kaker for enhver smak", og er virkelig en skjønn kake!

 

 

Myke vaniljekakebunner fylles med en luftig smørkrem som smaksettes med vanilje og rålakrispulver. Rålakris har en nydelig, mild lakrissmak, som gjør at denne kremen passer så godt sammen med vaniljekaken.

 

 

Ingredienser:

Vaniljekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2,5 dl helmelk

Rålakriskrem:
♥ 300 g smør
♥ 750 melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl helmelk
♥ 40 g rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ lakriskuler (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Vaniljekakebunner:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljesukker og pisk videre til du får en luftig krem. Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.

La kakebunnene bli helt kalde i formene.


Rålakriskrem:

Til rålakriskremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljesukker og melk.

Bland i rålakriskpulveret.


Montering:

Fordel kremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken. Pynt med lakriskuler.

 

 

Nydelig og vakker kake, som smaker deilig!

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du lar kakebunnene bli helt kalde før du fyller dem med rålakriskremen, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Rålakrispulver er grovkornet og smaker naturlig søtt. Bruk rålakrispulver av god kvalitet. Det finnes flere varianter. Jeg bruker denne typen fra Mill & Mortar som fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny.

 

 

♥ De sølvfargede lakriskulene som jeg har pyntet kaken med er av merket Johan Bülow og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker, delikatessebutikker og lignende. Jeg kjøpte dem hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo. Andre lakriskuler kan såklart også brukes som pynt. 

♥ Denne oppskriften er også fin å lage cupcakes av. Bare fyll deigen i muffinsformer og stek dem ved 180°C i ca 15 minutter. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. Sprøyt på rålakriskremen med en kakesprøyte.

♥ Kaken kan oppbevares i flere dager. La kaken stå i kjøleskapet, og godt pakket inn i plast så kaken ikke blir tørr. Du bør imidlertid la kaken stå i romtemperatur en times tid før servering slik at rålakriskremen blir bløt - da smaker den best! Denne kaken er også fin å fryse. 

 

 

Lakris og vanilje er en supergod smakskombinasjon!

 

 

Deilige, milde smaker i denne kaken her!

Håper du fikk lyst på en smak?!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljekake med rålakriskrem

Ingredienser

Vaniljekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2,5 dl helmelk

Rålakriskrem:
♥ 300 g smør
♥ 750 melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl helmelk
♥ 40 g rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ lakriskuler (se tips)

Fremgangsmåte

Vaniljekakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljesukker og pisk videre til du får en luftig krem. Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. La kakebunnene bli helt kalde i formene.

Rålakriskrem:
Til rålakriskremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljesukker og melk. Bland i rålakriskpulveret.

Montering:
Fordel kremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken. Pynt med lakriskuler.

Tips

♥ Det er viktig at du lar kakebunnene bli helt kalde før du fyller dem med rålakriskremen, ellers kommer kremen til å smelte.

♥ Rålakrispulver er grovkornet og smaker naturlig søtt. Bruk rålakrispulver av god kvalitet. Det finnes flere varianter. Jeg bruker denne typen fra Mill & Mortar som fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny.

♥ De sølvfargede lakriskulene som jeg har pyntet kaken med er av merket Johan Bülow og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker, delikatessebutikker og lignende. Jeg kjøpte dem hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo. Andre lakriskuler kan såklart også brukes som pynt.

♥ Denne oppskriften er også fin å lage cupcakes av. Bare fyll deigen i muffinsformer og stek dem ved 180°C i ca 15 minutter. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde. Sprøyt på rålakriskremen med en kakesprøyte.

♥ Kaken kan oppbevares i flere dager. La kaken stå i kjøleskapet, og godt pakket inn i plast så kaken ikke blir tørr. Du bør imidlertid la kaken stå i romtemperatur en times tid før servering slik at rålakriskremen blir bløt - da smaker den best! Denne kaken er også fin å fryse. 

03.10.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Denne kaken høres bare helt fantastisk ut, så denne må jeg prøve. Skal det være 750g melis?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet