Vaniljesauskake med epler i langpanne

01.11.2014


Dette er en stor og saftig eplekake i langpanne som du setter sammen in no time!

Oppskriften er basert på en av de mest populære langpannekakene her på Det søte liv som heter Vaniljesauskake. Vaniljesausen i deigen gjør at kaken får myk konsistens og veldig god vaniljesmak. Jeg har også tidligere laget den med epler i litt ulike typer kakeformer, se Vaniljesauskake med epler (liten langpanne) og Eplekake med vaniljesaus (rund kake). Denne oppskriften er som sagt beregnet på stor langpanne.

 

 

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker


Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

 

Myk og saftig kake!

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften.
 


Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her.

 

 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

 


Nytelse i hver bit!   Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Vaniljesauskake med epler i langpanne

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Tips

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

01.11.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

15 kommentarer

Skreller du skallet av eplene?

Ja, det gjør jeg Tina

Fantastisk god kake, men må stekes lenger enn 40 minutter. Det er jo forskjell på stekeovner. Jeg skreller eplene

prøvde denne til skoleavslutningen, men synes den ble litt "tung" skulle vært luftigere. hva gjorde jeg fwil tror du

Denne kaken skal være litt kompakt, så det er ikke sikkert at du har gjort noe feil. Vanskelig å si for meg fordi jeg ikke helt vet hvor tung kaken din ble da. Hvis du vil ha en luftigere type, kan du uansett se på oppskriften på Eplekake i langpanne her på Det søte liv. Når kaken er uten vaniljesaus, blir kaken også mindre klebrig og dermed luftigere.

Jeg forsøkte denne i går men den ble aldri ferdig, den var for bløt.. Vet ikke helt hva som gikk galt.

Da har du ikke stekt kaken lenge nok. Ovner er forskjellige, så man må alltid sjekke med en kakenål om kaken er stekt i midten før den tas ut av ovnen.

Tror kansje for mye mel? Feil
mål 800gr - kanskje 500gr?

Det er riktig mengde hvetemel i deigen, Rita. Hvis du har for lite mel i deigen, vil epleskivene kunne synke ned til bunnen av kaken under stekingen, og det er jo finest om de ligger øverst på kaken når kaken er ferdig :-)

Prøvde denne idag, utrolig god :) den skal lages mer :-D

Denne kaken har stått til kjøling på benken en stund og det lukter himmelsk. Stekte den ca ti minutter lengre enn anbefalt. Smakte på den sammen med min datter nå og begge synes den ble veldig god. Takker så mye for oppskriften :)

Enkel og grei kake for oss som ikke er så veldig vant med å bake! God var den og! En ekstra bonus er at den er uten egg. Det er mange egg allergikere som sikkert ville vært begeistret for denne oppskriften!

Lett å lage, god smak. Den ble veldig tung, enda jeg fulgte oppskriften nøye. Måtte bakes mye lenger i min ovn. Morsomt å ha vaniljesaus i deigen, men ja den blir ganske kompakt av dette.

Kake ble ikke gjennomstekt etter over 1 time i ovnen! Tommel ned for denne oppskriften!! Anbefales ikke.

Kake Nr 1 ble ikke stekt etter 1 time. Kake Nr 2 ble gjennomstekt på 180 grader på en time og ti minutter. Og denne ble en kjempesuksess på jobb

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet