Vepsebol med lakris

27.11.2017

Annonse

Hei dere!

Om noen få dager er vi i desember dere, og mange har startet på julebaksten.

Blant de mest populære oppskriftene på Det søte liv før jul er Vepsebol, som er luftige marengskaker med hakkede mandler og sjokolade. Jeg fikk tips om å blande inn lakris i marengsrøren før steking, og det var jammen meg et godt tips!

Man kan bruke både lakrissirup og lakrispulver, men aller helst bruker jeg rålakrispulver fra Mill & Mortar, som er søt og ekte lakris av ekstra god kvalitet. 

 

 

Oppskriften gir ca. 40 stk.

 

 


Ingredienser:

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g mandler
♥ 2 ss rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss rålakrispulver


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. 

Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor).

Vend mandlene, sjokoladebitene og rålakrispulver forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Dryss over litt rålakrispulver til pynt. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

 

 

DELICIOUS!  

 


 


Tips:

♥ Det er viktig at mandler, sjokolade og lakrispulveret vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i mandler, sjokolade og lakris.

♥ Som nevnt innledningsvis har jeg brukt rålakrispulver fra danske Mill & Mortar. Det er et økologisk lakrispulver av beste kvalitet som er produsert i Italia. Anbefaler deg virkelig å prøve det ut! En boks inneholder 45 gram, som er nok til denne oppskriften. I Norge fås produktet blant annet kjøpt i butikkene til Meny. 

 


Får du ikke tak i rålakris, kan du alternativt blande i 1-2 ss søt lakrissirup eller 1 ss malt lakrispulver. 

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet!

 

 

Jeg synes disse Vepsebolene med rålakris er fantastisk gode med en kopp varm kaffe.

 


 

Mmmm.....  førjulstiden er bra, altså....   Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av produktene til Mill & Mortar i Norge. Produktene fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Send epost til firmapost@oluf.no hvis du lurer på hvor du får tak i produktene der du bor. 

 

Vepsebol med lakris

Ingredienser

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g mandler
♥ 2 ss rålakrispulver (se tips)

Pynt:
♥ 1 ss rålakrispulver

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. 

Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor).

Vend mandlene, sjokoladebitene og rålakrispulver forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Dryss over litt rålakrispulver til pynt. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Tips

♥ Det er viktig at mandler, sjokolade og lakrispulveret vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i mandler, sjokolade og lakris.

♥ Som nevnt innledningsvis har jeg brukt rålakrispulver fra danske Mill & Mortar. Det er et økologisk lakrispulver av beste kvalitet som er produsert i Italia. Anbefaler deg virkelig å prøve det ut! En boks inneholder 45 gram, som er nok til denne oppskriften. I Norge fås produktet blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Får du ikke tak i rålakris, kan du alternativt blande i 1-2 ss søt lakrissirup eller 1 ss malt lakrispulver. 

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet!

27.11.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Går det an å bruke melkesjokolade i disse? De ser veldig gode ut men her er det ingen som liker kokesjokolade.

Disse er nydelig gode! En ny favoritt!!!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet