Luxury Banana Bread

Varm nystekt banankake ♥

 

Kliss klass, øsende regn, pøsende regn...

Regn i Oslo i dag, men det fine med sommerregn er at det går an å sitte ute på terrassen under tak og se det hølje ned uten å bli kald. Med en varm og nystekt banankake fylt med valnøtter og sjokoladebiter blir opplevelsen enda bedre.  Regular smile

 

yum yum, give me some..

 

Oppskriften kommer fra den berømte, britiske bakeren Paul Hollywood som er kjent for sine TV-programmer på BBC.

En kjekk og kul fyr som lager dødsgode kaker!  Wink

 

Ingredienser:

♥ 2 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 150 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
♥ 100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.

Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.

Sikt over melis og server i tykke skiver.

 

mmmmm...

 

Tips:

Banankaken er kjempefin å fryse.

Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood, Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no!  Smile

 

Sååå godt  ♥

 

Fortsatt god helg til dere alle!

Luxury Banana Bread
Ingredienser

2 store egg
250 g sukker
4 modne bananer
150 g smør
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
100 g valnøtter
100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.

Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.

Sikt over melis og server i tykke skiver.

Tips

Banankaken er kjempefin å fryse.

Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift