Om Det søte liv

Hei og velkommen til Det søte liv!

Er du glad i kaker, men baker sjeldent selv? Eller er du en skikkelig dreven kakebakemester? Her på detsoteliv.no håper jeg at du uansett nivå vil kunne finne inspirasjon til å bake og å prøve ut nye, fantastiske kakeoppskrifter!

Som du kan se av omfanget på alle oppskriftene, er jeg fullstendig lidenskapelig opptatt av kaker! ALLE SLAGS KAKER! Jeg er like glad i alminnelige vafler, tradisjonelle småkaker, lefser og enkle formkaker som trendy, bløte sjokoladekaker, cookies og fancy pyntede cupcakes. Det er også utrolig interessant å bli kjent med andre lands kakekulturer, for det bakes enormt mye gode saker rundt omkring i verden! Så her på detsoteliv.no vil du finne litt av hvert. Og jeg håper at jeg klarer å la noe av min enorme kakeentusiasme smitte over på deg:-)


Det søte liv har eksistert i snart 10 år, men har nettopp fått seg en total makeover, med nytt design, flere større bilder og nye bloggfunksjoner. Dere som brukte den gamle nettsiden vil kanskje merke at det fortsatt gjenstår noen tilleggsfunksjoner som ikke er overført til den nye versjonen, slik som innloggingsfunksjonen for å lage favorittlister og muligheten for å registrere egne oppskrifter etc. Jeg håper dere kan være litt tålmodige for alt kommer etter hvert. Det er mye arbeid å få tilpasset alt, men det kommer til å bli SÅ BRA til slutt! 

Bakgrunnen for detsoteliv.no er at jeg hele livet har elsket å bake og å prøve ut nye kakeoppskrifter. Som barn leste jeg i min mammas kakebøker på sengen, og jeg bakte 30 kaker til min egen konfirmasjon! Jeg tror altså dette må være en medfødt kakegalskap:-) Min største inspirasjon bak detsoteliv.no er min mamma, som hadde en interesse og et talent for matlaging som overgår de fleste. Hun er vel den eneste i hele verden som aldri stusset over mengden kaker jeg baker:-) Oppskriftene er i stor grad hentet fra hennes samling, som består av bokhylle etter bokhylle med norske og utenlandske kokebøker. Hun samlet dessuten hele sitt liv på oppskrifter fra norske og utenlandske ukeblader, som hun limte sammen til en imponerende vakker samling selvinnbundne oppskriftsbøker. Også min pappa har vært en viktig inspirasjon, men da mer generelt når det gjelder det å være energisk, målrettet og litt gal, hehe:-)

En god og grundig oppskrift er det aller viktigste for å få vellykket bakst! Samtlige oppskrifter på detsoteliv.no er GJENNOMPRØVDE OG GARANTERT GODE kakeoppskrifter! Jeg har bakt og smakt på dem alle sammen, tro det eller ei:-) Og så har jeg tilpasset oppskriftene slik jeg synes de bør være for å gi best resultat. Jeg har hele veien prøvd å gi grundige beskrivelser slik at alle kan lykkes. Tipsene du finner på hver enkelt kake er basert på mine egne erfaringer og alle kakebildene er tatt ved mitt kjøkkenbord. Jeg håper du finner mange oppskrifter du vil prøve. ALLE KAKENE ER NYDELIGE PÅ SIN MÅTE!

Selv om jeg elsker alle slags kaker, så vet jeg jo at smaken kan variere hos andre. Eksempelvis er min mann veldig glad i smørkrem, mens min søster ikke kan fordra det. På den annen side synes mannen min at alle gode kaker må ha fyll, mens svigermoren min elsker formkaker og tørre småkaker. Du får velge kake etter din personlige smak. Det jeg kan love er at jeg kun har tatt med oppskrifter på kaker som jeg selv synes er KJEMPEGODE!! 

Jeg er verken konditor eller utdannet baker, bare en alminnelige ung dame med litt ualminnelig bakedilla:-) I tillegg til bakehobbyen min, bruker jeg mye tid på min søte datter, mann, hjem, venner og en interessant jobb jeg også er veldig opptatt av.

Det er utrolig hvor effektiv man blir når man elsker det man gjør! Jeg tar likevel ofte snarveien og benytter meg av ferdigkjøpt vaniljekrem, butterdeig, marsipanlokk, kakepynt etc. På den måten er det fullt mulig å bake deilige kaker, selv i en travel hverdag. Husk dessuten at kakebaking er så mye mer enn selve sluttproduktet! Duften av hjemmebakt gir atmosfære i hjemmet, og det å skape noe selv gir tilfredshet og glede. Inkluder barna! Baking er gøy og gir dem selvtillitt og positivt samvær med voksne. Baking gir dessuten god anledning til kreativ utfoldelse! Ikke vær så opptatt av at kakene ikke alltid ser ut som om de kommer rett fra et konditori;
HJEMMEBAKT SMAKER ALLTID BEST! 

God fornøyelse!