Nyheter

13.07.2018

 

TEKSTEN NEDENFOR KNYTTET TIL ÅNDSVERKSLOVENS REGLER HAR VÆRT LINKET TIL NEDERST PÅ BLOGGEN SIDEN OPPSTART I 2004 OG ER SÅNN SETT INGEN NYHET, MEN TEKSTEN HAR NÅ BLITT MODERNISERT OG HAR FÅTT FORNYET AKTUALITET.


Kjære bruker av detsoteliv.no!

Jeg håper du har glede av hjemmebaking og kakeoppskriftene du finner på detsoteliv.no!

Oppskriftene som jeg har lagt ut på detsoteliv.no kan benyttes fritt til personlig bruk. Du må gjerne printe ut oppskriftene og du må selvsagt gjerne dele oppskriftene med kjente og kjære, slik du ville gjort med andre oppskrifter du har.

Materialet på detsoteliv.no er, på samme måte som innholdet på alle andre oppskriftssider på nett, omfattet av åndsverkslovens bestemmelser. Dette gjelder ikke selve oppskriftene (dvs. kaketitler og ingrediensangivelse, bakemetoder, pynteideer og lignende), men all personlig utformet fremgangsmåtetekst og bilder. Dette innebærer at du ikke kan kopiere tekst eller kakebilder for bruk i annet publisert materiale. Dersom du for eksempel vil legge inn kakeoppskrifter fra detsoteliv.no på andre nettsider, må du bruke egne formuleringer på kakebeskrivelse og fremgangsmåte, samt eget bilde. Det er heller ikke tillatt med systematisk kopiering av oppskriftene til andre nettsider, dvs. gjengivelse av hele eller store deler av databasen.

Og så noen ord om det som har blitt et betent tema i det siste: 

SCREENSHOTS PÅ FACEBOOK

Hvis du har lyst til å ta screenshot av mine bilder og fremgangsmåtetekst og poste dette i sosiale medier (for eksempel ved å dele dette i en facebookgruppe), er dette HELT OK for meg så lenge det fremgår ved publiseringen at dette er noe som er hentet fra Det søte liv. I gruppereglene til en facebookgruppe jeg kjenner til, har dette kravet til kildereferanse blitt forvrengt dithen at jeg ikke tillater screenshots og deling. Dette stemmer såklart ikke! Jeg vil selvsagt at mine oppskrifter skal brukes og deles med andre. Det eneste jeg ber om er at det gis kildereferanse til Det søte liv når det kopieres direkte herfra i tråd med lovens regler. En slik kreditering av kilde er altså ikke "mitt krav", men et krav som følger av åndsverksloven og som gir et vern til alle som publiserer matoppskrifter på nett. 

Takk for at du respekterer dette. Lykke til med bakingen! 

Kategori: Nyheter
09.11.2017

Portrettfoto: Christina Børding


Jeg gleder meg til å besøke Norli Nerstranda i Tromsø på fredag 24. november!

Det blir boksignering og kakeservering fra kl 12-14, og jeg er også i bokhandelen mellom kl 17-18.

Dette er en fin anledning til å kjøpe en signert kakebok i julegave - til deg selv eller noen du kjenner som liker seg på kjøkkenet.

"Det søte liv - Kaker for enhver smak" inneholder over 200 kakeoppskrifter, sortert på 10 forskjellige smakskapitler: Vanilje, Sitrus, Bær, Frukt, Kaffe, Sjokolade, Karamell, Nøtter, Krydder og Lakris.

Håper du vil komme innom, smake litt kake og hilse på meg. Det blir også utlodning av bøker. Har du bakespørsmål, svarer jeg så godt jeg kan. Og har du kjøpt boken min fra før (eller den forrige boken), er det bare å ta den med deg hvis du vil ha den signert. 

  Smile 

 

Kategori: Nyheter
15.10.2017

Annonse

JULEGAVETIPS

Ønsker du å bestille boken "Det søte liv - Kaker for enhver smak" med en personlig hilsen fra meg?

Nå har du mulighet til å bestille det fra forlaget Cappelen Damm!

Send epost med bestilling til liv.gronback@cappelendamm.no og husk å angi hvilket navn jeg skal skrive til.

Forlaget gir rabatt (boken koster kr 350) og gratis frakt uansett hvor i landet du bor! Smile  

Dette er et unikt tilbud som ikke forlaget tilbyr så ofte, og det varer kun frem til 1. desember 2017, så benytt sjansen og send epost nå hvis du ønsker signert bok til deg selv eller noen andre du vil gi boken til  Heart  

Kategori: Nyheter
02.10.2017

Annonse

JA, SÅ ER DEN ALTSÅ UTE PÅ MARKEDET!

Det søte liv - Kaker for enhver smak er i salg nå, i bokhandlere rundt omkring i landet og på nett, blant annet HER. Merk at du får rabatt og gratis frakt om du kjøper på nett!

Finner du ikke boken i din lokale bokhandel, ber jeg deg om å spørre dem om å ta den inn!  Wink  

Dette er min andre bok, og dere som skulle ha den første boken: Det søte liv - Kristines favoritter (fortsatt i salg, og med stor rabatt, se blant annet HER), vil se klare likhetstrekk - og det er meningen! 

En forskjell er imidlertid at jeg denne gangen har sortert innholdet etter smaker. 

Jeg vil her gi dere en liten titt på kapitlene i boken. 

Kategori: Nyheter
01.10.2017

Annonse

Hei dere!

Ja, ENDELIG er den nye boken min "Det søte liv - Kaker for enhver smak" utgitt og i salg!  Jeg håper den er å finne i de fleste bokhandlere snart, og finner du den ikke, kan du gjerne be om at bokhandleren tar den inn  Smile  

Boken kan kjøpes på nett til redusert pris og med gratis frakt, blant annet på tanum.no, se HER.

På torsdag ble det arrangert en fantastisk boklansering i lokalene til forlaget Cappelen Damm.

Vi visste at det nok ville komme mange siden det var 600 som hadde meldt seg på facebook-arrangementet og over 3000 som hadde meldt seg interesserte, men at det skulle bli SÅ MANGE som faktisk tok turen, var overveldende. Det var en enorm kø utenfor før dørene åpnet, som fikk Aftenposten til å skrive denne artikkelen. Smile  

Les mer om arrangementet i dette innlegget. 

Kategori: Nyheter
12.09.2017

Annonse

Velkommen til boklansering!

På torsdag 28. september kl. 18 - 20 er du invitert til lanseringen av min nye kakebok, Det søte liv - Kaker for enhver smak!

Arrangementet skjer i lokalene til forlaget Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo.

 

Det blir: 

♥ Presentasjon av boken og noen baketips (og jeg svarer så godt jeg kan på spørsmål om baking som måtte komme fra salen)

♥ Velkomstdrink, servering av kaker fra boken og drikke/bobler/likør

♥ Klaverspill av Einar Steen-Nøkleberg

♥ Goodiebags til de 200 (!) første som kommer (Innhold sponset av Cacas as, Freia, Bakeren og Kokken, Oluf Lorentzen AS og Hobbyklubben)

♥ Utlodning av fantastiske premier (Power blender, stavmikser og vaffeljern sponset av Wilfa Norge, gaver fra Slikkepott.no, Kakebua, Bakeren og Kokken og Oluf Lorentzen AS + at forlaget lodder ut noen eksemplarer av boken!)

♥ Jeg signerer bøker med personlig hilsen

♥ Gratis adgang

 

Det er ikke pliktig påmelding, men gi gjerne beskjed om du kommer på facebook-arrangementet HER. Det blir ingen kontroll av påmeldingene ved døren, men dette er for at forlaget skal vite sånn cirka hvor mye som trengs av stoler, kaker og drikke...  Wink

 

Håper vi ses!  Smile

Kategori: Nyheter
27.07.2017

Annonse

Hei!

Min nye bok "Det søte liv - Kaker for enhver smak" utgis i september og her ser dere forsiden!  Smile

Som jeg skrev i dette innlegget før sommerferien, vil boken inneholde over 200 velutprøvde kakeoppskrifter, fordelt på 10 kapitler som omhandler ulike smakskategorier:

VANILJE, SITRUS, BÆR, FRUKT, KAFFE, SJOKOLADE, KARAMELL, NØTTER, KRYDDER og LAKRIS

Jeg er utrolig fornøyd med denne boken og gleder meg til å vise den til dere!

Denne boken har veldig lik stil som den forrige boken jeg ga ut i 2014, så likte du den, kommer du til å like denne også Smile

Boken forventes i salg fra 18. september, og du kan allerede nå forhåndsbestille den HER. Da får du både rabatt på kr 49,- og boken sendt hjem til deg uten at det påløper fraktkostnader så snart første utgave kommer på lager fra trykkeriet. 

Det blir boklansering med boksignering og kakefest hos forlaget Cappelen Damm i Oslo på torsdag 28. september (det blir på ettermiddagen/kveld - mer info om tidspunkt følger snart). Håper på å treffe mange av dere da!
 

♥ ♥ ♥ 

 

Kategori: Nyheter
01.07.2017

Annonse

Hei!

Dere som følger meg i sosiale medier har nok fått det med dere allerede!  Smile  

DET SØTE LIVS NYE KAKEBOK vil fokusere på smakene jeg ser er mest populære her på Det søte liv.

Boken blir delt inn i følgende 10 kapitler med litt over 20 deilige kakeoppskrifter i hvert kapittel:

1. Vanilje
2. Sitrus
3. Bær
4. Frukt
5. Kaffe
6. Sjokolade
7. Karamell
8. Nøtter
9. Krydder
10. Lakris.


Boken "Det søte liv - Kaker for enhver smak" inneholder mer enn 200 kakeoppskrifter, utgis på forlaget CappelenDamm, og kommer i bokhandelen til høsten!

Hvis du likte min forrige bok som jeg ga ut i forbindelse med Det søte livs 10-årsjubileum i 2014,
"Det søte liv - Kristines favoritter", kommer du til å like denne også. Bøkene har veldig lik stil og tydelig seriepreg, men inneholder selvfølgelig ingen av de samme oppskriftene. 

Boken er nå ferdig skrevet og designet, men det gjenstår å lage register og den slags ting. Med så mange oppskrifter i en bok, synes jeg det er superviktig med et godt register, så den jobben vil jeg at skal bli gjort ordentlig! 

Boken kan forhåndsbestilles når det nærmer seg utgivelse. Følg med her i nettbutikken til tanum.no hvor det etter hvert vil dukke opp en bokforside også...
 

Jeg gleder meg til å vise dere det endelige resultatet! 


  Smile chrome  

Kategori: Nyheter
06.11.2016

Hurra!  Smile chrome 

I går ble Det søte liv kåret til ÅRETS BAKE- OG DESSERTBLOGG!!

Tusen takk til alle dere som nominerte meg til denne prisen og til juryen som tok avgjørelsen med følgende begrunnelse:

«Kristine Ilstads oppskrifter er upåklagelige. De er enkle nok til at de fleste kan klare det, hun er tydelig i instruksjonene og man kan finne alt man ønsker på bloggen av bakst og søte saker (og noe salt). Det er enkelt å navigere i bloggens snart 10 år gamle og store kakeunivers, og man kan lett bli sittende å drømme seg bort når man klikker rundt. Bloggen er omfattende med en stor og variert database og bloggens enkle profil gjør bare oppskriftene mer tilgjengelig. En komplett bake og dessertblogg.»


Dette gjør meg virkelig glad og stolt!

Som jeg også sa da jeg mottok prisen: Det søte liv har vært et hjerteprosjekt som jeg har holdt på med nå i over 12 år, og det har gått med både kvelder, netter og helger. Det føles veldig godt å motta denne anerkjennelsen, og jeg er nå inspirert til å finne på masse gøy videre med Det søte liv fremover.

Så følg med! 

Klemmer fra meg Heart 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kategori: Nyheter
22.10.2016

Stolt og glad over å være en av tre finalister til kåringen av ÅRETS BAKE- OG DESSERTBLOGG 2016!

Konkurransen arrangeres i regi av Mathallen Oslo og VGs matside Godt.no. 

Vinneren av denne prisen samt en rekke andre matbloggpriser offentliggjøres under matbloggshowet som finner sted i Mathallen Oslo på lørdag 5. november kl 19.

Arrangementet er åpent for alle og gratis, så her er det bare å komme! 

Mer informasjon om arrangementet finner du på aretsmatblogger.com, og der finner du også oversikt over de nominerte matbloggene som konkurrerer om de ulike matbloggprisene.

Håper vi ses og håper du heier på meg!  Smile 

 

Kategori: Nyheter