Oreokuler

17.08.2010

 

Ooo la la! Dette er fristende saker...  Wink  Heart 

 

Ingredienser:

♥ 16 stk Oreokjeks (se tips)
♥ 200 g kremost naturell (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen til smuler i en food processor. Bland i romtemperert kremost til en bløt sjokolademasse.

Form små, runde kuler som settes på et brett dekket med bakepapir. Det blir ca 20-25 stk. Massen er litt klissete, så det lønner seg å skylle hendene ofte. Sett brettet med kulene i fryseren i minst 1 time, så de blir faste og helt kalde (alternativt i kjøleskapet over natten).

Smelt kokesjokoladen (eventuelt sammen med 1 ts delfiafett). Dypp de kalde kulene raskt i sjokoladen (bruk to gafler til det) og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Alternativt kan du sette kulene rett i små konfektformer som jeg har gjort. Dryss over litt kakestrøssel før sjokoladen rekker å stivne.

Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares kjølig.

 

Tips:

♥ Oreokjeks er populære, amerikanske sjokoladekjeks med hvitt fyll. Fås nå kjøpt i de fleste norske matbutikker. 16 stk Oreokjeks får du om du kjøper en standard pakke som består av 4 små poser med 4 kjeks i hver.

♥ 200 g kremost tilsvarer 1 standard pk Philadelfia kremost.

♥ Fyllet blir såpass bløtt at det er viktig at kulene er helt kalde før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Oppbevar kulene gjerne i fryseren helt til de glaseres.

♥ I stedet for kakestrøssel kan du pynte "Oreokuler" med å ringle over smeltet hvit sjokolade. Vent i så fall til den mørke sjokoladen har stivnet helt i kjøleskapet før du ringler over noen striper hvit sjokolade.

♥ "Oreokuler" har lang holdbarhet i kjøleskapet, men all erfaring tilsier at de forsvinner raskere enn du kan forestille deg Icon e biggrin  Det lønner seg å oppbevare "Oreokuler" i kjøleskapet helt frem til de skal spises. Står de lenge i en skål på bordet, blir sjokoladen myk og konfekten litt klissete.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Oreokuler

Ingredienser

16 stk Oreokjeks (se tips)
200 g kremost naturell (se tips)

Pynt:
200 g kokesjokolade
kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til smuler i en food processor. Bland i romtemperert kremost til en bløt sjokolademasse.

Form små, runde kuler som settes på et brett dekket med bakepapir. Det blir ca 20-25 stk. Massen er litt klissete, så det lønner seg å skylle hendene ofte. Sett brettet med kulene i fryseren i minst 1 time, så de blir faste og helt kalde (alternativt i kjøleskapet over natten).

Smelt kokesjokoladen (eventuelt sammen med 1 ts delfiafett). Dypp de kalde kulene raskt i sjokoladen (bruk to gafler til det) og sett dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Alternativt kan du sette kulene rett i små konfektformer som jeg har gjort. Dryss over litt kakestrøssel før sjokoladen rekker å stivne.

Sett konfekten i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares kjølig.

Tips

♥ Oreokjeks er populære, amerikanske sjokoladekjeks med hvitt fyll. Fås nå kjøpt i de fleste norske matbutikker. 16 stk Oreokjeks får du om du kjøper en standard pakke som består av 4 små poser med 4 kjeks i hver.

♥ 200 g kremost tilsvarer 1 standard pk Philadelfia kremost.

♥ Fyllet blir såpass bløtt at det er viktig at kulene er helt kalde før de dyppes i den smeltede sjokoladen. Oppbevar kulene gjerne i fryseren helt til de glaseres.

♥ I stedet for kakestrøssel kan du pynte "Oreokuler" med å ringle over smeltet hvit sjokolade. Vent i så fall til den mørke sjokoladen har stivnet helt i kjøleskapet før du ringler over noen striper hvit sjokolade.

♥ "Oreokuler" har lang holdbarhet i kjøleskapet, men all erfaring tilsier at de forsvinner raskere enn du kan forestille deg:-) Det lønner seg å oppbevare "Oreokuler" i kjøleskapet helt frem til de skal spises. Står de lenge i en skål på bordet, blir sjokoladen myk og konfekten litt klissete.

14 kommentarer

Hei!
Disse er fine som cake-pops!

Jepp, helt enig Kristine S :)

Går det ann å bruke noe annet en kokesjokolade?

Er det annen type sjokolade du mener, Amalie? I så fall ja, all slags overtrekkssjokolade går fint å bruke. Du kan jo også rulle kulene i kakao eller kakestrøssel (knuste oreosmuler går også) hvis du ikke vil ha sjokolade rundt i det hele tatt, men jeg synes det blir best med smeltet sjokolade.

Hei!
Jeg fant ikke 4x4 pakken med oreo-kjeks, og kjøpte derfor en vanlig pakke, som visst nok inneholder 14 kjeks.. Har ikke smakt den ordinære oppskriften, men synes 14 kjeks ga en magisk kremet konsistens inni.. Mmmmm ;) (brukte da to ts som jeg dyppet i vann til å lage kulene med)

Hei, jeg er en nybegynner som skal prøve dette. Tror du det kommer til å gå bra?

En veninne av meg lagde sånne til klassen, jeg syns de var veldig gode.
Men jeg lurte på omtrent hvor lang tid det tar?!

Hei! Hvor mange kuler lager denne oppskriften? :)

ca. 20stk

Lagde disse nå, men hadde selvsagt ikke plass til stekebrettet mitt i fryseren. Lar de stå i cirka 15 timer i kjøleskapet. Går det bra om de står lenger i kjøleskapet enn over natten? Bare for å være på den sikre siden at de har stivnet.

Hei

Tror du det går an å bytte ut oreo med safari kjeks? :-)

Hei! Går det ant å bytte ut kremost med smeltet smør? Eller blir det veldig rart? :)

Hei! :)

Utrolig gode oreokuler, men jeg sliter med at når jeg tar kulene ut (etter de er ferdige) fra kjøleskapet så smelter sjokoladen veldig fort. Har du noen tips mot dette?

Har laget disse to ganger nå. Veldig dårlig holdbarhet i kjøleskapet. Borte på 123☺. Et tips: andre g5sngdn jeg laget de satte jeg topper med to teskjeer på et brett med bakepapir. I kjøleskapet en time før jeg tok på meg engangshansker og trillet kuler. Veldig enkekt, uten kliss. Så i fryseren før jeg hadde på sjokolade

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet