Arkiv: februar 2006

27.02.2006

"Mokkamuffins" er deilige muffins med sjokoladebiter og fantastisk nydelig smak av kakao og kaffe. Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
25.02.2006


Her har du en super grunnoppskrift som gir eventyrlig gode "Pannekaker"!

Serveres med ditt favorittsyltetøy, sukker og sitron, iskrem og bær, eller det du måtte foretrekke.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
25.02.2006

Her er en gammel og kjempegod oppskrift på "Sandkaker" som lages med skåldede mandler. Oppskriften gir 40 stk. Se også den tradisjonelle oppskriften på "Sandkaker" eller den svenske varianten som heter "Mandelmusslor".

Kategorier: Småkaker
23.02.2006

Her har du en FANTASTISK amerikansk gulrotkake, som er fullspekket av gode ting som blant annet kokos, valnøtter, ananas, aprikos og ostekrem. Kaken er utrolig stor, flott og mektig - på alle måter - og definitivt verdt sin vekt i gull!

Kategorier: Andre festkaker
21.02.2006

Oppskriften på "Dronningens favorittkake" har jeg funnet på innsiden av 200 g pakken med kokesjokolade fra Freia, men jeg har funnet ut at kaken blir bedre med mer fyll og glasur, og jeg har derfor økt porsjonen med sjokoladekrem. Kaken har myk konsistens og svært god sjokoladesmak, og vil garantert falle i smak hos ALLE som er glade i sjokoladekake!!!

Kategorier: Sjokoladekaker
21.02.2006

"Fastelavnsboller" er fantastisk gode hveteboller, som tradisjonelt fylles med makronfyll og pisket krem (for andre varianter på fyll, se tips). Fastelavn betyr "kvelden før fasten" (ordet stammer fra "Fasten-Abend" på tysk), men egentlig består fastelavn av hele tre festdager! Fastelavn innleder den 40 dager lange fasten som starter akseonsdag og varer til påskeaften. De to første fastelavnsdagene kalles tradisjonelt for fleskesøndag og fleskemandag - dette var dagene man spiste fet mat og fråtsing var stikkordet! Den siste festdagen kalles hvetetirsdag (også kalt feittirsdag) - da nøt man i tillegg melke- og melmat, slik som deilige "Fastelavnsboller"! Oppskriften gir 24 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
20.02.2006

"Christmas Cake" er en tradisjonsrik klassiker som du absolutt må lage til jul en gang!

Kaken er svært rik på tørket frukt og får ekstra god smak på grunn av tilsetningen av krydder, appelsin og brandy. Kaken er faktisk veldig lettvint å lage, men smaker imponerende flott!

Kategorier: Andre festkaker
17.02.2006

"Lemon Curd Roulade" er en lett og luftig rullekake med syrlig og friskt sitronfyll. Oppskriften stammer fra England. Du kan bruke ferdigkjøpt Lemon Curd på glass, eller lage fyllet fra bunnen av.

Kategorier: Rullekaker
17.02.2006

"Fiken- og sjokoladekonfekt" er en nokså uvanlig og original kake! Konfekten består av mandler, sjokolade og fiken som moses sammen med melis og vaniljesukker. Konfekten smaker nydelig!

Kategorier: Andre festkaker
17.02.2006

"Rømmekake med rosiner og nøtter" er en svært saftig og god hverdagskake, som er rask å lage!

Kategorier: Formkaker

Sider