Arkiv: januar 2007

29.01.2007

En deilig bombe av en sjokoladekake - som dessuten er lettvint å lage!

Kategorier: Sjokoladekaker
29.01.2007

"Fingerkremkjeks" er enda en av svigermors spesialiteter og er vel også en av de kakene hun selv liker aller best. Kakene består av deilige småkaker som legges sammen to og to med litt stiv melis- og sitronkrem. "Fingerkremkjeks" bakes typisk til jul og blir lette og litt sprø. Jeg har også sett at kakene kalles for "Saudakjeks" - og det overrasker meg ikke, for svigermor kommer jo fra Sauda. Oppskriften gir 35 stk. PS: Kakene på bildet er laget av svigermor selv, som alltid bruker rutete kjevle. "Fingerkremkjeks" som kjevles med vanlig kjevle får glatt overflate. Begge deler blir fint!

Kategorier: Småkaker
29.01.2007

"Harlekinkaker" er svært gode småkaker med artige farger. Kakene lages av mørdeig som inneholder både hakket sjokolade, nøtter, sukater og cocktailbær. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
28.01.2007


Konfektkaker - verdens beste julekaker mener mange.

Jeg synes at kakene er så gode at de godt kan lages ellers på året også!

Kategorier: Småkaker
28.01.2007

Dette er en nydelig og veldig original kake! Kaken består av en tynn mørdeigsbunn som dekkes med en karamellmasse som er tilsatt honning og pinjenøtter. Pinjenøttene kan byttes ut med hakkede valnøtter eller andre typer nøtter. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
28.01.2007

Her har du en vidunderlig god sjokoladekake med en anelse appelsinsmak, som er dekket med en slags toscablanding laget med karamellisert kokos i stedet for mandler. Deilig, deilig....

Kategorier: Sjokoladekaker
28.01.2007

En nystekt, duftende "Klippekrans" med kanelfyll smaker ekstra deilig en kald og snøfylt vinterhelg, men dette er nydelig bakverk som selvsagt også passer resten av året! Se også oppskrift på "Bladkrans".

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.01.2007

Her har du saftige mandelmuffins! Sitron i deigen og i melisglasuren gir muffinsene ekstra nydelig smak. Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
27.01.2007

"Prinsessekake" er en NYYYDELIG kake laget med gjærdeig som fylles med kanel, smør, vaniljekrem og rosiner. Kaken glaseres med melisglasur. En klassiker som står seg ved alle anledninger!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
25.01.2007

Her har du en saftig sjokoladekake i langpanne som dekkes med en nydelig sjokoladeglasur og miks av ulike typer nøtter. Rømme i deigen gjør kaken ekstra god! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker

Sider