Arkiv: mars 2011

31.03.2011

Her forleden var jeg på shopping i Bogstadveien i Oslo og mimret om skoletiden og ikke minst all den tiden jeg og mine to beste venninner brukte i friminuttene på skravling ved et av vindusbordene til caféen Harlekin nederst i Hegdehaugsveien. Det vanlige var at vi bestilte varm sjokolade, og vi fikk da alltid spørsmålet "Med eller uten krem?" ... "Med krem!" svarte vi i kor.. og så fniste vi fornøyde:-) Disse to jentene er fortsatt mine aller beste venninner og når vi treffes er alt som for 25 år siden, men Harlekin må vi dessverre akseptere at har blitt erstattet av en klesbutikk. Enda bedre enn varm sjokolade med krem: Her har du superstilige, myke sjokoladecupcakes som jeg har stekt i vakre, hvite cupcakekopper og pyntet med stor, lekker kremtopping og biter av Oreokjeks! Åååå, SÅ GODE! Det går selvsagt like godt å bruke helt vanlige muffinsformer. Oppskriften gir 12-15 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
30.03.2011

Mmm, dette er en veldig enkel dessertkake som jeg er veldig glad i og lager ofte til meg selv. Konseptet er at nydelig vaniljepudding dekkes med smuldredeig smaksatt med hasselnøtter og kanel. Jeg har her tatt med oppskrift på hjemmelaget vaniljepudding, men det går faktisk også veldig godt å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem. Kan tilberedes i porselensformer slik du ser på bildet, men enda mer kos blir det om du bruker store keramikkopper. Oppskriften gir 3 porsjoner, så har du dessert til både lunsj, middag og kvelds:-)

Kategorier: Porsjonskaker
29.03.2011

Enkel og deilig kos midt i uken;-)

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
28.03.2011

Superdeilige påskeboller! Samme saftige hvetedeig som "Safrankranser med pistasj og mandelmasse", men her har fyllet nydelig smak av appelsin og marsipan. Oppskriften gir 25 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.03.2011

Det er mye omsorg i et vaffelhjerte! Det vet også Sjømannskirken, som har delt ut hjertevarme til nordmenn i utlandet i nær 150 år. På nettsiden www.sjomannskirken.no finner du alle oppskriftene på de populære vafler fra sjømannskirkene verden over - og det er også kåret enkelte vinnere blant dem. Dette er de fantastiske vaflene som lages hos Sjømannskirken i København og som ble kåret til VERDENS BESTE VAFLER i 2008! Og det sies at de i Sjømannskirken i København sliter ut 10-12 vaffeljern i året!!! Oppskriften gir 8-10 nydelige vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
27.03.2011

Med safran lager du lekker gulfarget og utrolig smakfull gjærbakst som passer kjempegodt til påske. Er du glad i Lussekatter, vil du elske disse bollene! Her har jeg laget nydelige kranser fylt med pistasjnøtter og mandelmasse. Åååå så gode! Oppskriften gir 25 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.03.2011

Det som vel er aller mest inn på bakefronten for tiden er å lage lekre cupcakes, og som dere ser på oppskriftene her på detsoteliv.no i det siste, har også jeg blitt bitt av denne basillen. Men det helt hotte innen denne cupcaketrenden er å bake en gigastor kjempecupcake! Til det trenger du en "Giant Cupcake Pan" (se tips). Her har jeg laget en kjempecupcake med myk sjokoladekake fylt med sjokoladekrem og dekket på toppen med min yndlingsmarengskrem. Så drysset jeg over knuste Oreokjeks, som smaker perfekt sammen med marengskremen! Så DIGG og så stilig kake!

Kategorier: Sjokoladekaker
25.03.2011

Jeg har i det siste bakt mange helt utrolig deilige kaker med Oreokjeks, og du vil få se dem her på detsoteliv.no en etter en. Dette er en av de aller beste synes jeg! Supergode "Oreo Cupcakes" som består av lyse muffins med vanilje og hakkede Oreokjeks, og som dekkes med nydelig frosting laget av ostekrem og fint knuste Oreokjeks. Oppskriften gir 24 stk garantert kjempepopulære cupcakes!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
23.03.2011

Herlige, amerikanske cookies med chocolate chips og store biter Oreokjeks! Need I say more;-) Oppskriften gir 30 stk superpopulære kaker.

Kategorier: Småkaker
22.03.2011

Her har du en av de beste formkakene jeg noen gang har smakt! Helt enkel, men likevel stor på smak. Absolutt nydelig og myk, og duften som brer seg utover på kjøkkenet når kaken steker får meg til å tenke "home, sweet home"....

Kategorier: Formkaker

Sider