Arkiv: august 2011

31.08.2011

Salut tout le monde! Åå, så lykkelig jeg er over at jeg snart, snart, snart skal til Paris Smile chrome

Det ble en god del vaffelsteking på meg i sommer, og en av oppskriftene jeg selvsagt måtte prøve ut er disse "Vaflene fra Sjømannskirken i Paris"! Det blir 13 store supergode vaffelplater av denne oppskriften. Deigen inneholder godt med både egg, smør, melk og surmelk, som gir myke luksusvafler, og mye kardemomme og vaniljesukker gir utrolig deilig smak!

Lykke for ekte livsnytere!  Wink

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
27.08.2011

Her har du en tung, fuktig, mørk sjokoladekake med hint av rom og vanilje, som dekkes med et tykt, skummende og kritthvitt lag deilig marengs. På toppen dryss av hasselnøtter og sjokolade. Kaken er helt uten hvetemel, som gjør den til en skikkelig NYDELIG konfektkake!

Kategorier: Sjokoladekaker
25.08.2011

Litt fuktige, mørke sjokoladebrownies med hint av kaffe og vanilje smaker fantastisk godt sammen med en lett og luftig After Eight-krem. Ren nytelse! Jeg har her brukt en brownieform som gir lekre, firkantende porsjonsstykker, men det går like godt å bruke en vanlig, liten langpanne.

23.08.2011

"Du, mitt hjertebarn, takk for at du fargelegger dagene mine i alle livets nyanser" (Ragnhild Bakke Waale).

En myk og saftig sjokoladekake med masse deilig sjokoladekrem, som pyntes med seigmenn og Non Stop ...mmmm....ER ALLTID EN VINNER!

Kategorier: Sjokoladekaker
18.08.2011

Nydelige og garantert SUPERPOPULÆRE cupcakes med mild sjokoladesmak fra luftig Stratos! 

Kos dere i helgen Teeth smile

Kategorier: Muffins/Cupcakes
16.08.2011

Selv om det er mest vanlig å lage "Suksesskake" med malte mandler, er det ikke noe i veien for å bruke andre typer nøtter. Her har jeg byttet ut mandlene med pistasjnøtter, som gir en superlekker og smakfull kake. Det går også veldig fint an å bruke malte hasselnøtter; det har jeg også testet ut, se "Nøttesuksess" her på Det søte liv.

14.08.2011

Sommeren min i år startet med en operasjon - ikke noe alvorlig - men hemmende nok til at jeg ikke har kunnet bake som jeg pleier. Å åpne og lukke et vaffeljern fikk jeg imidlertid til på tross av bandasjene (he-he), så dermed har det vel til gjengjeld blitt litt ekstra mye vaffelsteking;-D Jeg startet som prosjekt å testbake Sjømannskirkens mange berømte vaffeloppskrifter, og her har du den som brukes av Sjømannskirken i San Francisco. En super oppskrift som jeg absolutt kan anbefale!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
09.08.2011

Sjømannskirken er kjent for sine fantastisk gode vafler som stekes rundt omkring i verden. Siden 2002 har det ca annet hvert år blitt kåret en vinneroppskrift blant Sjømannskirkens vafler, og vaflene fra Sjømannskirken i Alicante har gått av med seieren ikke mindre enn to ganger i denne konkurransen: Både i 2004 og 2006 ble det overlegent flertall for at dette var VERDENS BESTE VAFLER! Sjømannskirken har siden skiftet navn til Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa, men jeg vil tro at de ikke har skiftet ut vaffeloppskriften sin:-) Oppskriften gir 12-15 deilige vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.