Arkiv: desember 2018

29.12.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei,

Håper du har hatt en fin jul! 

Jeg tok meg en ukes rolig juleferie og har virkelig fått slappet av og summet meg etter det hektiske året som har vært, men nå er jeg igang igjen med stor entusiasme! Wink 

Nyttårsaften står for tur, og jeg har vel alltid vært litt barnslig begeistret for nyttårsaften... Smile Ikke nødvendigvis fordi jeg har så store forventninger til festen, men jeg elsker å se på fyrverkeri og så liker jeg veldig godt å "gjøre opp status" for året som har vært og å lage noen mål for det kommende året. Nyttårsaften får meg til å løfte blikket og se livet i perspektiv, gjerne for en større periode enn ett år også; hva har gått bra, hva har jeg lært, hva er jeg stolt over, har jeg prioritert riktig, hva burde jeg endre...? 

I et slikt perspektiv henter jeg også frem denne marsipankaken, som jeg lagde for første gang til min mors begravelse for 10 (snart 11) år siden (jeg publiserte oppskriften noen måneder senere, se HER). For en fantastisk fin mamma jeg hadde! Sorgen er borte, men man slutter ikke å være glad i de man er glad i - det er en sikker lærdom jeg har fått.

Nå har jeg pyntet denne deilige kaken til nyttårsfest med hvitt marsipanlokk, hjemmelaget kaffekonfekt og glitter i sølv og gull! Utstyret jeg har brukt til både kake, marsipanen og konfekten, finner du i nettbutikken til Bakeren og kokken, hvor det for tiden pågår et GIGANTISK ROMJULSSALG! Få det med deg, det er utrolig praktisk å handle kjøkkenting på nett, og hos Bakeren og kokken kan du være sikker på at både utvalget og kvaliteten er på topp! 

Dette er en "voksen" marsipankake, med nokså kraftig kaffesmak. Kaken er veldig enkel siden den bare består av sukkerbrød, kaffekrem og marsipanlokk, men kombinasjonen er så god at dette fortsatt er en av mine favorittkaker! 

Kategorier: Bløtkaker
22.12.2018


Da jeg komponerte Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn her forleden, slo det meg at det også måtte bli veldig godt med en lignende Klementinfromasjkake!

Som tenkt, så gjort - og kaken ble NYDELIG!

Kaken består av en myk kransekakebunn, så luftig klementinfromasj og på toppen et lekkert gult lokk av klementingelé.

Kan absolutt anbefales som dessertkake i julehøytiden!

God jul! Smile

21.12.2018


Hei,

Ja, nå har juleferien startet for mange!   

Her er et tips på noe veldig godt å kose seg med! 

Lag tykke og kjempegode, amerikanske pannekaker ("pancakes") med herlig kryddersmak.

Server pannekakene varme med krydret honningsmør, karamelliserte pekannøtter, bløtlagte rosiner, bananskiver og rikelig med lønnesirup! Mmmm.... nyyt!  Angel smile 

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
19.12.2018


Marengskaken Pavlova finner du i mange varianter her på Det søte liv.

Pavlovakrans er en dekorativ variant, som er er like enkel å lage som den klassiske, runde typen! 

Du kan selvfølgelig toppe marengskaken med det du ønsker. Til jul synes jeg det blir vakkert å holde det i hvitt og rødt, så jeg har brukt pisket fløtekrem og en blanding av bringebær, rips, tranebær og granateplekjerner. I tillegg har jeg lagt på noen hvite marengstopper og så dekket over det hele med et kraftig melisdryss så det ser ut som at det ligger snø oppå kaken.  Smile  

18.12.2018

 

Risboller er en favoritt til jul! Jeg vet imidlertid at mange liker best å lage Risboller uten delfiafett.

Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.  

Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen! Smile 

16.12.2018

Annonse: Lille Special

Hei,

På denne tiden for 5 år siden feiret jeg kake nr 3000 her på Det søte liv (og tenk, nå er antallet godt over 4000!! Smile ).  Jeg markerte anledningen med Ostekake med pasjonsfrukt, der jeg brukte den nydelige dessertsausen Passionfruit Dessert Glaze som jeg hadde kjøpt hos Lille Special i Fredrikstad.

Kaken slo an umiddelbart, og jeg har ikke tall på alle henvendelsene jeg har fått om denne pasjonsfruktsausen, som jeg har henvist videre til Lille Special. Denne dessertsausen har vært en favoritt hos meg i alle disse årene (den er fantastisk å helle over vaniljeiskrem!), og for kort tid siden ble jeg kontaktet av Lille Special som kunne fortelle meg at de har fått nettbutikk! Jippi til meg og alle andre som nå kan bestille nydelig pasjonfruktsaus på nett og få den sendt hjem til seg uansett hvor man bor i landet!  Smile 

Med en så god dessertsaus er det utrolig mye godt man kan lage. Jeg har her eksperimentert meg frem til en pasjonsfruktfromasjkake, som jeg ble utrolig fornøyd med .. Yum  Jeg brukte en myk kransekakebunn under fromasjen og toppet med samme type tynt lag pasjonsfruktgelé som jeg brukte på ostekaken.  

Kjempelekker kake! 

15.12.2018


Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet! 

Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg.

Dette blir en nydelig juledessert!

Kategorier: Puddinger
14.12.2018

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei,

Dette er en myk og deilig kake, som gir varme når det er kald vinter ute. Heart 

Kakebunnene lages med lønnesirup og brunt farinsukker, og får fantastisk smak og konsistens. Kaken fylles med en ostekrem som også inneholder lønnesirup og brunt farinsukker. 

Som herlig kontrast til den myke kaken har jeg lagt knasende valnøtter på toppen, som jeg har karamellisert i lønnesirup. 

Utrolig god kake! 

Kategorier: Andre festkaker
12.12.2018


Til Luciadagen er det jo Lussekatter som gjelder, men lag gjerne en deilig kladdkake med safran i tillegg. Kaken er utrolig lettvint og rask å lage!  

En kladdkake skal bli bløt og litt "kladdete" i konsistensen og lages vanligvis med mørk sjokolade. Her er i stedet en lys julevariant med hvit sjokolade, som i tillegg altså smaksettes med safran og appelsin. Server gjerne pisket krem ved siden av.

En nydelig kake som passer veldig godt til adventstiden.

Kategorier: Andre festkaker
11.12.2018


Marsipan er jo så godt! Noe av det beste jeg vet faktisk! Yum 

Du finner oppskrift på kjempegod Hjemmelaget marsipan fra før her på Det søte liv.

Denne gangen har jeg laget en kjempesunn og vegansk variant, som lages med KUN MANDLER OG DADLER!

Både konsistens og smak blir nydelig synes jeg!

Til fest kan du gjerne pynte med mørk sjokolade (og hakkede mandler og gullstøv Smile ). 

Sider