Brownies med pistasjnøtter

Ser dette godt ut, eller...?   Mmmhmmm... Wink

 

Hei og god lørdag alle sammen Teeth smile

 

I dag kan jeg by dere på superluksuriøse "Brownies med pistasjnøtter"!

 

 

Browniesene er ekstra gode fordi de i tillegg dekkes med deilig glasur laget av mørk sjokolade, crème fraîche og lønnesirup.

På toppen av glasuren drysses masse hakkede, pistasjnøtter, som gir lekker, grønn fargekontrast på de mørke browniesene!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 175 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70%)
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeessens
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 dl pistasjnøtter (usaltede)

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1,5 dl crème fraîche
♥ 3 ss lønnesirup

Pynt:
♥ 2 dl pistasjnøtter (usaltede)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker. Bland i vaniljeessens, sjokoladesmøret og så hvetemelet. Rør til en jevn deig. Vend til slutt i hakkede pistasjnøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 190 i ca 20-30 min (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Til glasuren smeltes kokesjokoladen i en bolle over vannbad. Rør i lønnesirup og crème fraîche og visp til glasuren er blank.

Smør glasuren over kaken og dryss over hakkede pistasjnøtter til pynt.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du deler den opp i passe store serveringsstykker.

 

 

Tips:

For å få den rette konsistensen er det viktig at kaken ikke steker for lenge for da blir den tørr, men akkurat lenge nok til at den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål ved å stikke i midten av kaken på slutten av steketiden.

Brownies er fine å fryse!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies med pistasjnøtter
Ingredienser

175 g smør
200 g mørk sjokolade (70%)
4 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljeessens
4,5 dl hvetemel
2 dl pistasjnøtter (usaltede)

Glasur:
200 g kokesjokolade
1,5 dl crème fraîche
3 ss lønnesirup
3 ss melis

Pynt:
2 dl pistasjnøtter (usaltede)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Bland i vaniljeessens, sjokoladesmøret og så hvetemelet. Rør til en jevn deig. Vend til slutt i hakkede pistasjnøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 190 i ca 20-25 min (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Til glasuren smeltes kokesjokoladen i en bolle over vannbad. Rør i lønnesirup, melis og crème fraîche og visp til glasuren er blank. Smør glasuren over kaken og dryss over hakkede pistasjnøtter til pynt.

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du deler den opp i passe store serveringsstykker.

Tips

For å få den rette konsistensen er det viktig at kaken ikke steker for lenge for da blir den tørr. Kaken skal fortsatt virke litt bløt når den tas ut av ovnen.

Brownies er fine å fryse!

4 kommentarer

Hei!
Er det best å lage den samme dag eller er den best dagen etter??

Som svar på av Katrin (ikke bekreftet)

Best å lage kaken kvelden i forveien. La den stå i langpannen til dagen etter, så får både kake og glasur fastere konsistens før du tar kaken ut av langpannen:)

Hei!
Jeg fulgte oppskriften, men min ser ut og smaker som en helt vanlig ganske lys sjokoladekake. Noe som mangler i oppskriften?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift