Twixkake i langpanne


Hei alle sammen!

Håper dere koser dere med helg, og noen av dere har kanskje vinterferie nå også!  Smile 

 

 

Jeg reiser til sol og varme, men først blir det en heftig fotoshoot i kakestudioet til Det søte liv i morgen.  Smile

 

 

Her kommer en supergod kake du burde prøve!

 

 

Twixkake er en kake som jeg har sett poppe opp på mange slags matblogger både her i Norge og i utlandet.

Kaken er selvfølgelig inspirert av den populære sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade.

 

 

Jeg har her laget en langpanneversjon av denne kaken som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter.

 

 

Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

 

 

Smaken av hjemmelaget mørdeig, karamell og melkesjokolade er fantastisk!

 

 

Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 500 g hvetemel
♥ 175 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 400 g mykt smør

Karamell:
♥ 800 g søtet, kondensert melk (2 bokser, se tips)
♥ 300 g smør
♥ 200 g lys sirup

Sjokoladeglasur:
♥ 600 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Mørdeig:

Ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor med hakkekniv og bland dette sammen. Tilsett myk smør. Kjør blandingen helt til den samler seg og du får en bløt deig. Ta deigen ut på bakebordet og klem den godt sammen.

Finn frem en stor langpanne (ca 30x40 cm) og dekk den med bakepapir i bunnen. Klem mørdeigen godt utover bunnen av langpannen. Prikk bunnen lett med en gaffel.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 30 minutter. Kaken skal da være gjennomstekt, men fortsatt helt lys i fargen. Avkjøl kaken i formen.


Karamell:

Ha søt, kondensert melk, smør og sirup i en kjele (jeg bruker en nokså vid teflonkjele).

Varm opp blandingen mens du rører hele tiden.

La den så småkoke i ca 15 minutter på middels varme. Det beste er å stå og røre i karamellene hele tiden så du er sikker på at den ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter ca 15 minutter vil blandingen ha blitt tykkere i konsistensen og fargen som lysebrun karamell.

Avkjøl karamellen i romtemperatur en stund før du smører den utover mørdeigen i langpannen.

La kaken stå og avkjøles i romtemperatur slik at karamellen stivner.


Sjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen. Dette gjøres enkelt enten i mikro eller over vannbad.

Avkjøl den smeltede sjokoladen i romtemperatur i noen minutter før du smører den utover karamellen i langpannen.

Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.

 

 

La kaken stå kjølig til melkesjokoladen stivner.

Del kaken deretter opp i passe store firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

 

 

Oh my goodness!  Yum 

 

 


Tips:

♥ Til karamellen er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk, og ikke Viking Melk, som er usøtet, kondensert melk. Begge typer kondensert melk selges på hermetikkboks, men er helt forskjellige i konsistensen. Den søte, kondenserte melken som skal brukes her er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 1 boks tilsvarer ca. 400 gram. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og finnes i flere merker. Her er en type:

 

 

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og tiner raskt. Vent til sjokoladen har stivnet helt før du har kakebitene i fryseposer, så unngår du glasursøl. 

 

 

♥ Lyst til å lage denne kaken i liten langpanne (ca 20x30 cm)? Da er det bare å dele målene på 2.
Følg for øvrig samme fremgangsmåte og steketid.

LITEN LANGPANNE
Mørdeig:
250 g hvetemel
80 g sukker
1,5 ts vaniljesukker
200 g mykt smør

Karamell:
400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
150 g smør
100 g lys sirup

Sjokoladeglasur:
300 g melkesjokolade

 

 

Da håper jeg du ble fristet til å teste ut denne deilige Twixkaken i langpanne!

 

 

Ha en fortsatt deilig helg!  Heart

 

 

Jeg skal kose meg med kake!

 mmmmmmmm........  noe for livsnytere dette her....  Yum 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Twixkake i langpanne
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 500 g hvetemel
♥ 175 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 400 g mykt smør

Karamell:
♥ 800 g søtet, kondensert melk (2 bokser, se tips)
♥ 300 g smør
♥ 200 g lys sirup

Sjokoladeglasur:
♥ 600 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor med hakkekniv og bland dette sammen. Tilsett myk smør. Kjør blandingen helt til den samler seg og du får en bløt deig. Ta deigen ut på bakebordet og klem den godt sammen.

Finn frem en stor langpanne (ca 30x40 cm) og dekk den med bakepapir i bunnen. Klem mørdeigen godt utover bunnen av langpannen. Prikk bunnen lett med en gaffel.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 30 minutter. Kaken skal da være gjennomstekt, men fortsatt helt lys i fargen. Avkjøl kaken i formen.

Karamell:
Ha søt, kondensert melk, smør og sirup i en kjele (jeg bruker en nokså vid teflonkjele). Varm opp blandingen mens du rører hele tiden. La den så småkoke i ca 15 minutter på middels varme. Det beste er å stå og røre i karamellene hele tiden så du er sikker på at den ikke svir seg i bunnen av kjelen. Etter ca 15 minutter vil blandingen ha blitt tykkere i konsistensen og fargen som lysebrun karamell. Avkjøl karamellen i romtemperatur en stund før du smører den utover mørdeigen i langpannen. La kaken stå og avkjøles i romtemperatur slik at karamellen stivner.

Sjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen. Dette gjøres enkelt enten i mikro eller over vannbad. Avkjøl den smeltede sjokoladen i romtemperatur i noen minutter før du smører den utover karamellen i langpannen. Lag gjerne rillemønster i melkesjokoladen med en gaffel.'

La kaken stå kjølig til melkesjokoladen stivner. Del kaken deretter opp i passe store firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

♥ Til karamellen er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk, og ikke Viking Melk, som er usøtet, kondensert melk. Begge typer kondensert melk selges på hermetikkboks, men er helt forskjellige i konsistensen. Den søte, kondenserte melken som skal brukes her er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 1 boks tilsvarer ca. 400 gram. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og finnes i flere merker. Her er en type:

♥ Kakebitene er kjempefine å fryse og tiner raskt. Vent til sjokoladen har stivnet helt før du har kakebitene i fryseposer, så unngår du glasursøl. 

♥ Lyst til å lage denne kaken i liten langpanne (ca 20x30 cm)? Da er det bare å dele målene på 2. Følg for øvrig samme fremgangsmåte og steketid.

LITEN LANGPANNE
Mørdeig:
250 g hvetemel
80 g sukker
1,5 ts vaniljesukker
200 g mykt smør

Karamell:
400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
150 g smør
100 g lys sirup

Sjokoladeglasur:
300 g melkesjokolade

Kakekategori
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Hei. Denne ser nydelig ut, den må jeg prøve. Hvordan er den å lage med glutenfritt mel?
Det hender jeg har behov for kaker uten gluten.

God helg

Slenger meg på kommentaren her, tror du det vil gå fint å bruke glutenfri melmiks fra Toro i stedet for feks? :)

Heisann!

Jeg finner ikke søtet kondensert melk, kan jeg bruke fløte eller kokosmelk?

Man kan kjøpe søt kondensert melk på mange kinabutikker, de er også mye billigere enn på for eksempel meny, eller i Sverige

Min karamell ble altfor hard og jeg har smurt den over på kaken, hva gjør jeg nå? Skikkelig lei meg

Lagde denne i dag. Synes den var litt tam, og lurer på om den ikke hadde blott enda bedre med litt salt i karamellen? Hva tenker du om det?

Hei Tonje :-)

Jeg vet det ikke var meg du spurte, men jeg hadde salt i karamellen og det ble veldig godt mottatt. Det veide litt opp for alt det søte, for det er jo en veldig søt kake.

- Adriane

Fantastisk god kake. Anbefaler dere å lage dobbelt opp med karamell :-)

Denne ser god kjempegod ut! Jeg har smakt noe lignende med tiramisu "krem". Har du en slik oppskrift?

Hei!
Takk for at du deler oppskrift :-)

Da jeg lagde denne kaken, tok det myyyye lenger tid enn 15 minutter å få karamellfarge, og den ble liksom aldri ordentlig "tykk" sånn som jeg innbiller meg at den skulle vært. Karamellen ble veldig myk inni kaken, ikke fast som jeg trodde den skulle være.

Hva kan jeg ha gjort feil? Håper du kan gi meg noen tips.
Jeg brukte Nestlé sin søte kondenserte melk, Melange margarin og lys sirup.
Brukte en høy, ikke spesielt vid kjele, ikke teflon.

Jeg saltet forresten karamellmassen litt for å veie opp mot alt det søte, og det ble stor suksess!

Min kollega Rebecca hadde denne med til fredagskos i dag, fantastisk god; som konfekt

Heisann!

Ser andre allerede har spurt, men ser ikke noe svar. Går det greit å lage denne kaken med glutenfri kakemiks i stedet for hvetemel? Håper på svar :)

Utrolig god kake hvertfall!

Mvh
Ingunn

Som svar på av Ingunn (ikke bekreftet)

Hei! Lenge siden du spurte, og mulig du har prøvd.. men går fint an å bake med glutenfritt mel ;)

Etter å ha bakt noen kaker utifra oppskrifter fra bloggere som jeg antar er mye selvlærte... dere må påpeke at det er meget viktig med temperatur på smelting av sjokolade og lage karamell. Svak forsiktig varme på sjokoladen og karamellen kan man guffe på litt. Jeg brukte en time på denne karamellen da jeg var redd for å bruke for sterk varme.
Hvem som helst kan bli blogger, så detaljerte/riktige beskrivelser er viktig for at man skal være troverdig etc.

Hei, det er ikke så nøye med tempratur om man bruker kondensert melk og skal ha denne typen karamell i. Jeg kokte min i 13 min på nivå fire på vår ovn(den går til 9) og den ble perfekt :D

Den smakte veldig godt, men var veldig mektig og søt. Neste gang vi jeg halvere oppskriften med bruke lik form, slik at den blir tynnere.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift