Vafler fra Sjømannskirken i New York


Min skjønne og morsomme, verdens beste lillesøster Elisabeth har nettopp flyttet til Los Angeles etter å ha bodd nesten 18 år i New York.

 

 

Elisabeth står bak den fantastiske herreparfymen KristiansandNewyork, se www.kristiansand-newyork.com.

Intervju av Elisabeth under Fashion Week 2011 i New York kan du se her:

http://www.youtube.com/watch?v=nA0o37rdwK8

 

Takket være Elisabeth er nå alle oppskriftene her på Det søte liv i ferd med å bli oversatt til engelsk, og takket være henne dumper det stadig inn en amerikansk kakenyhet i innboksen min. Smile

 

Dette er oppskriften til Sjømannskirken i New York, og originaloppskriften er AMERICAN KING SIZE!

Du finner originalen i tipsfeltet nedenfor, men hvis du ikke føler for å bruke 24 egg, så kan du gjøre som meg og dele oppskriften på 6. Jeg fikk da 11 ekstremt gode vaffelplater som skiller seg ut ved at de er tykke, myke og med utrolig god vaniljesmak!

 

Dette er for øvrig oppskriften som ble kåret til VERDENS BESTE VAFLER i 2010 og 2013!

I can see why!

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2,2 dl sukker
♥ 6,3 dl melk
♥ 125 g smør
♥ 2 dl rømme
♥ 8,3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljeessens
♥ 1 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland dette vekselsvis i eggedosisen med melken. Ha i smeltet smør og rømme og så vaniljeessens.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.

Serveres nystekte!

 

Tips:

ORIGINALOPPSKRIFTEN (gir ca 65 vaffelplater):

24 egg
1,3 liter sukker
1 gallon melk
750 g smør
1 amerikansk boks (12 dl) rømme
5 liter mel
4 ss bakepulver
1 ss vaniljeessens
2 ss vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland vekselsvis mel, bakepulver og melk inn i eggedosisen.
Ha i smeltet smør og rømme, så vaniljeessens.

PS: 1 gallon tilsvarer 3,8 liter


 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Vafler fra Sjømannskirken i New York
Ingredienser

4 egg
2,2 dl sukker
6,3 dl melk
125 g smør
2 dl rømme
8,3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland dette vekselsvis i eggedosisen med melken. Ha i smeltet smør og rømme og så vaniljeessens.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.

Serveres nystekte!

Tips

ORIGINALOPPSKRIFTEN (gir ca 65 vaffelplater):

24 egg
1,3 liter sukker
1 gallon melk
750 g smør
1 amerikansk boks (12 dl) rømme
5 liter mel
4 ss bakepulver
1 ss vaniljeessens
2 ss vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland vekselsvis mel, bakepulver og melk inn i eggedosisen.
Ha i smeltet smør og rømme, så vaniljeessens.

PS: 1 gallon tilsvarer 3,8 liter

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Er vaflene på bildet de du lagde med denne oppskriften? (4egg osv)
Jeg fikk nemlig 11-12 plater med Wilfa sitt WAS623 jern (det som gir svære 6 hjertede plater). Ville fått dobbelt så mange med vanlig størrelse på jernet. Greit å vite om man vil beregne ca antall plater

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift