Rabarbragrøt


Nå er det rabarbrasesong!

Rabarbragrøt med sukker og melk er en deilig hverdagsdessert med smak av sommer.

Typisk norsk dessert med lange tradisjoner, kan man vel si. Jeg tilsetter ekte vanilje i min rabarbragrøt, for ekstra god smak.

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

♥ 600 g renset rabarbra
♥ 2 dl sukker
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ss sitronsaft
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 4 ss kaldt vann

Servering:
♥ melk eller fløte


Fremgangsmåte:

Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med sitronsaft.

Kok opp blandingen og la den småkoke til rabarbrabitene er myke og begynner å gå i stykker. Fjern vaniljestangen.

Bland potetmelet med kaldt vann så potetmelet løser seg opp og ha jevningen i kjelen litt og litt mens du rører. Gi blandingen et kjapt oppkok mens du rører hele tiden. Rabarbrablandingen tykner da til grøt.

Hell grøten i en serveringsskål og dryss et tynt lag sukker på toppen for å forhindre at det danner seg snerk. Avkjøl.

 


Server rabarbragrøten lunken eller kald sammen med melk eller fløte og eventuelt litt ekstra sukker. 

 

 

Tips:

♥ Jeg kjøper alltid rød rabarbra hvis jeg får tak i, fordi jeg syner det gir penest resultat. Grønn rabarbra gir mer grønnfarge på grøten, men smaken blir akkurat like god!

♥ Rabarbragrøten smaker best samme dag den er laget.

♥ Jeg foretrekker helmelk på min rabarbragrøt, men mange liker godt den rike smaken av fløte. Vaniljesaus er faktisk også veldig godt på rabarbragrøten!

♥ En luksusvariant er å servere rabarbragrøten varm med en kule vaniljeis på toppen!  Smile

Se også oppskrift på Rabarbra- og jordbærgrøt

 


♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbragrøt
Ingredienser

♥ 600 g renset rabarbra
♥ 2 dl sukker
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ss sitronsaft
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 4 ss kaldt vann

Servering:
♥ melk eller fløte

Fremgangsmåte

Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med sitronsaft.

Kok opp blandingen og la den småkoke til rabarbrabitene er myke og begynner å gå i stykker. Fjern vaniljestangen.

Bland potetmelet med kaldt vann så potetmelet løser seg opp og ha jevningen i kjelen litt og litt mens du rører. Gi blandingen et kjapt oppkok mens du rører hele tiden. Rabarbrablandingen tykner da til grøt.

Hell grøten i en serveringsskål og dryss et tynt lag sukker på toppen for å forhindre at det danner seg snerk. Avkjøl.

Server rabarbragrøten lunken eller kald sammen med melk eller fløte og eventuelt litt ekstra sukker.

Tips

♥ Jeg kjøper alltid rød rabarbra hvis jeg får tak i, fordi jeg syner det gir penest resultat. Grønn rabarbra gir mer grønnfarge på grøten, men smaken blir akkurat like god!

♥ Rabarbragrøten smaker best samme dag den er laget.

♥ Jeg foretrekker helmelk på min rabarbragrøt, men mange liker godt den rike smaken av fløte. Vaniljesaus er faktisk også veldig godt på rabarbragrøten!

♥ En luksusvariant er å servere rabarbragrøten varm med en kule vaniljeis på toppen!  Smile

1 kommentar

Prøvde denne oppskriften, syns det hørtes ut som veldig mye sukker, så halverte sukkermengden, dette funket fint også, men den blir litt surere når du ikke har så mye sukker i.
Kjempelett å lage, og smaker kjempegodt! så kan annbefales =D

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift