Apple Almond Toffee Cake

Apple Almond Toffee Cake

02.10.2007
Apple Almond Toffee Cake

Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Fyll:
2 store epler

Mandeltopping:
50 g smør
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
2,5 dl mandelspon

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 50 min.

Smelt imens smøret i en kjele. Rør i sukker og hvetemel. Tilsett mandelspon når blandingen har begynt å boble, og ta så kjelen av platen.

Ta kaken ut av ovnen og fordel mandelblandingen over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min til.

La kaken avkjøle i formen i 10 min. Skjær så rundt kanten så kaken løsner. Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Eplekaken kan fryses.

02.10.2007
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter