Kinderkake

Kinderkake

18.11.2019


Hei! 

Jeg feirer en superduper mandag med en superduper sjokoladekake! Smile  

"Kinderkake" er en kjempepopulær kake som mange lenge har etterspurt oppskrift på her på Det søte liv.

Jeg har tidligere laget en nydelig Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake), mens denne er litt mer overdådig. 

Nå har jeg laget denne trendy kaken og den ble virkelig nydelig! En skikkelig saftig og myk og yummy sjokoladekake med herlig melkesjokoladekrem.

 

 

Jeg testet også å lage "drip-kant" som er så inn på kakefronten for tiden, og det var lett som en plett! Bare følg tipsene som jeg gir deg i dette innlegget, så får du det til, du også! 


På toppen av kaken er det meningen å gå kanakas med Kinder-sjokolade!  Grin   

Bruk fantasien og la det bugne med Kinder-sjokolader i alle varianter! 

 

 


Ingredienser:

Sjokoladekake: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis

Drip-kant:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i to runde form som er 24 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, til kakene er gjennomstekte. 

La kakene avkjøles helt og løs dem deretter ut av formene.

 

Melkesjokoladekrem:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. 

Tilsett melisen og rør til du får en klumpfri sjokoladeblanding.

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

 

Montering:

Skjær toppene av sjokoladekakene slik at kakene blir rette. Del deretter hver kake i to bunner. 

Fyll kaken med melkesjokoladekrem mellom lagene. Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken (men spar eventuelt litt av sjokoladekremen til pynt).

Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer (og gjerne lenger) før du pynter med drip-kant.

NB! Men det er selvfølgelig ikke nødvendig med drip-kant på denne kaken og det går fint å gå rett på å pynte kaken med Kinder-sjokolade!


Drip-kant:

Varm opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Du vil da merke at blandingen er som en nokså tynn sjokoladesaus (også kalt "ganache").

La kjelen med sjokoladefløten stå og avkjøles i romtemperatur til du merker at den tykner (det kan ta en times tid). Ikke bli utålmodig og sett kjelen i kjøleskapet, for da tykner sjokoladesausen ujevnt, men la den som sagt stå i romtemperatur og tykne sakte.

Nå du synes at sjokoladesausen har passe tykke konsistens, tar du den kalde kaken ut av kjøleskapet. Start med å teste konsistensen på sjokoladesausen ved å ha en skje med sjokoladesaus langsmed kanten på toppen av kaken og så dytte sjokoladen litt utfor kanten for å se hvordan dråpen legger seg nedover langs kanten av kaken. Det er meningen at sjokoladesausen kan renne nedover, men på en kontrollert måte (se tips).

Når du har en sjokoladesaus med passe konsistens, fullfører du drip-kanten langsmed hele ytterkanten av kaken.

Deretter fyller du midten på toppen av kaken med resten av sjokoladesausen.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeganachen har stivnet.

 

 

Pynt:

Pynt kaken med noen dotter melkesjokoladekrem som du har spart på og så med massevis av forskjellig Kinder-sjokolade! 

 

 

Oh lala! Skikkelig kul festkake! 

 

 

Deilig sjokoladekake i fire lag! 

 

 

Tips:

♥  Kaken kan lages dagen før servering, man pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan fryses. 

 

For å få til vellykket drip-kant er det lurt å huske på følgende tips:

♥ Kaken bør være kjøleskapskald (men ikke frossen).

♥ Sjokoladeganachen bør avkjøles sakte i romtemperatur.

♥ Lag først en test-drip for å sjekke konsistensen på sjokoladeganachen. Hvis du synes at sjokoladesausen renner for mye, bare lar du den stå og avkjøles en stund til i romtemperatur. Sett imens kaken i kjøleskapet slik at den holder seg kald. Så tester du på nytt etter en stund. Dersom du synes at sjokoladesausen renner for lite langsmed kanten av kaken når du tar testen, har den blitt for fast. Da må du varme sausen forsiktig opp igjen så den blir mer flytende og så avkjøle den igjen i romtemperatur til passe konsistens.

♥ Når konsistensen er passe, start med å lage drip-kanten langsmed ytterkanten på toppen av kaken først. Dytt sjokoladen utfor kanten innimellom slik at den renner nedover kanten. Du kan bruke en spiseskje til dette eller bruke en egen plastflaske med tut så du har bedre kontroll på mengden sjokoladesaus.

♥ La sjokoladeganachen stivne helt før du pynter kaken. 

 

Kinder-sjokolade finnes i ulike varianter: 

 

 

Men det holder med de mest vanlige stripene og eggene..  Smile

 

 

Det er uttallige måter å pynte en Kinderkake på, så ikke føl deg bundet av min måte. Du kan for eksempel legge halve egg langsmed kanten oppå kaken, pynte med jordbær dyppet i sjokolade i tillegg til Kinder-sjokolade osv. osv...

 

 

Anbefaler deg å lage en Kinderkake hvis du vil lage en herlig sjokoladekake som vekker litt oppsikt! 

Kaken er supergod og det er en grunn til at den har blitt så populær! 

 

 

Lovely! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Kinderkake

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis

Drip-kant:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i to runde form som er 24 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, til kakene er gjennomstekte. La kakene avkjøles helt og løs dem deretter ut av formene.

Melkesjokoladekrem:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. 

Tilsett melisen og rør til du får en klumpfri sjokoladeblanding.

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

Montering:
Skjær toppene av sjokoladekakene slik at kakene blir rette. Del deretter hver kake i to bunner. 

Fyll kaken med melkesjokoladekrem mellom lagene. Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken (men spar eventuelt litt av sjokoladekremen til pynt).

Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer før du pynter med drip-kant.

Drip-kant:
Varm opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Du vil da merke at blandingen er som en nokså tynn sjokoladesaus (også kalt "ganache").

La kjelen med sjokoladefløten stå og avkjøles i romtemperatur til du merker at den tykner (det kan ta en times tid). Ikke bli utålmodig og sett kjelen i kjøleskapet, for da tykner sjokoladesausen ujevnt, men la den som sagt stå i romtemperatur og tykne sakte.

Nå du synes at sjokoladesausen har passe tykke konsistens, tar du den kalde kaken ut av kjøleskapet. Start med å teste konsistensen på sjokoladesausen ved å ha en skje med sjokoladesaus langsmed kanten på toppen av kaken og så dytte sjokoladen litt utfor kanten for å se hvordan dråpen legger seg nedover langs kanten av kaken. Det er meningen at sjokoladesausen kan renne litt nedover, men på en kontrollert måte (se tips).

Når du har en sjokoladesaus med passe konsistens, fullfører du drip-kanten langsmed hele ytterkanten av kaken.

Deretter fyller du midten på toppen av kaken med resten av sjokoladesausen.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeganachen har stivnet.

Pynt:
Pynt kaken med noen dotter melkesjokoladekrem som du har spart på og så med massevis av forskjellig Kinder-sjokolade! 

Tips

♥  Kaken kan lages dagen før servering, man pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan fryses. 

 

For å få til vellykket drip-kant er det lurt å huske på følgende tips:

♥ Kaken bør være kjøleskapskald (men ikke frossen).

♥ Sjokoladeganachen bør avkjøles sakte i romtemperatur.

♥ Lag først en test-drip for å sjekke konsistensen på sjokoladeganachen. Hvis du synes at sjokoladesausen renner for mye, bare lar du den stå og avkjøles en stund til i romtemperatur. Sett imens kaken i kjøleskapet slik at den holder seg kald. Så tester du på nytt etter en stund. Dersom du synes at sjokoladesausen renner for lite langsmed kanten av kaken når du tar testen, har den blitt for fast. Da må du varme sausen forsiktig opp igjen så den blir mer flytende og så avkjøle den igjen i romtemperatur til passe konsistens.

♥ Når konsistensen er passe, start med å lage drip-kanten langsmed ytterkanten på toppen av kaken først. Dytt sjokoladen utfor kanten innimellom slik at den renner nedover kanten. Du kan bruke en spiseskje til dette eller bruke en egen plastflaske med tut så du har bedre kontroll på mengden sjokoladesaus.

♥ La sjokoladeganachen stivne helt før du pynter kaken. 

18.11.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

13 kommentarer

Kaken ble veldig god! Smørkremen ble også veldig god og lett å smøre utover :) Delte opp det romtempererte smøret og tilsatte litt og litt melis i mens jeg kjørte mikseren fullt, brukte coop melkesjokolade og det var heller ikke noe problem

Hyggelig å høre, Nina! :-)

Hadde også problemer med smørkremen, slik som alle andre. Tilsatte et par eggeglass med melk, og tok bittelitt kaffe oppi. Funket fantastisk, og kaffen ga smaken en liten piff!

Takk for tipset ditt, Sigrid. Helt riktig at en tørr sjokoladekrem kan gjøres mykere ved å tilsette litt varm kaffe eller melk. Jeg har nå endret fremgangsmåten på kremen ved at smøret smeltes, og da blir den lettere å få til for flere. :-)

Hei! Jeg ser mange sliter med kremen. For å få en blank og deilig krem pisket jeg 200gr smør, ca 50gr melis (ja,kun 50gr), 1,5 plater melkesjokolade (smelt) samt et par-tre eggeglass kefir. Er uansett igjen kefir fra kaken. Denne ble utrolig god, nok til å fylle kaken og smøre utenpå. Anbefales!

Denne sjokoladekremen ble bare helt NYDELIG!
Skikkelig god sjokoladesmak, og ikke altfor søt.
Jeg gikk rett på denne etter å ha kikket gjennom kommentarene, istedet for opprinnelig oppskrift.
Denne var såpass god at jeg har tatt vare på oppskriften, så jeg kan bruke den til andre kaker!

TAKK for at du tok deg tid til å kommentere en løsning - du sparte ihvertfall meg for mye arbeid ;)

Ha en nydelig dag videre!

Takk for tipset ditt. Jeg har nå endret litt på fremgangsmåten på sjokoladekremen siden flere har skrevet at de hadde problemer med den. Kremen blir mye lettere å få til når smøret smeltes sammen med melkesjokoladen. :)

Skulle ønske jeg hadde det dette tidligere. Står her med en bolle full av tørre klumper og prøver å redde restene nå. :( Og det var med de oppdaterte instruksene. 500 g melis er ALTFOR mye, dette er tørrere enn deig!

Hvor mye kefir tilsetter du?

Heilt enig med Aya. Blei noke tørt og smuldrete ubrukelig krem. Bare å kaste.
Måtte i all hast handle nytt før butikken stengte.
Merkelig at når en legg ut kakeoppskrifter, at en ikkje prøver dei ut først.
Burde reagert før etter alle negative komentarene om kremen.
Blei rett å slett irritert

Det ble alt for mye melis, anbefaler og bruke mindre enn 500g

Denne kremen var helt ubrukelig :( Fulgte oppskriften helt, men tok i litt og litt melis pga kommentarer over her. Men alt er bare klumpete. Surt, og veldig dyrt når jeg nå må kjøpe alt nytt og prøve igjen.

Her ble det også en klumpete ubrukelig krem. Alt funket flott frem til man skulle ha oppi 500 g. Melis. Etter 50 gram stusset jeg og etter 250 gram er det en tørr smuldret krem.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter