Kinderkake


Hei! 

Jeg feirer en superduper mandag med en superduper sjokoladekake! Smile  

"Kinderkake" er en kjempepopulær kake som mange lenge har etterspurt oppskrift på her på Det søte liv.

Jeg har tidligere laget en nydelig Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake), mens denne er litt mer overdådig. 

Nå har jeg laget denne trendy kaken og den ble virkelig nydelig! En skikkelig saftig og myk og yummy sjokoladekake med herlig melkesjokoladekrem.

 

 

Jeg testet også å lage "drip-kant" som er så inn på kakefronten for tiden, og det var lett som en plett! Bare følg tipsene som jeg gir deg i dette innlegget, så får du det til, du også! 


På toppen av kaken er det meningen å gå kanakas med Kinder-sjokolade!  Grin   

Bruk fantasien og la det bugne med Kinder-sjokolader i alle varianter! 

 

 


Ingredienser:

Sjokoladekake: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 2 ss varm kaffe eller melk
♥ 1 egg

Drip-kant:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i to runde form som er 24 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, til kakene er gjennomstekte. 

La kakene avkjøles helt og løs dem deretter ut av formene.

 

Melkesjokoladekrem:

Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som setter over en kjele med kokende vann (se tips). 

 

 

Rør blandingen jevn.

 

 

Tilsett melisen.

 

 

Ta bollen vekk fra varmen. 

Tilsett litt varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri. 

 

 

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

 

Montering:

Skjær toppene av sjokoladekakene slik at kakene blir rette. Del deretter hver kake i to bunner. 

Fyll kaken med melkesjokoladekrem mellom lagene. Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken (men spar eventuelt litt av sjokoladekremen til pynt).

Smør melkesjokoladekrem eventuelt rundt kaken i flere runder, og la kaken stå i kjøleskapet mellom hvert lag, slik at all kremen rundt kaken bygges opp gradvis og all kremen blir brukt opp (se tips).

Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer (og gjerne lenger) før du pynter med drip-kant.

NB! Men det er selvfølgelig ikke nødvendig med drip-kant på denne kaken og det går fint å gå rett på å pynte kaken med Kinder-sjokolade!


Drip-kant:

Varm opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Du vil da merke at blandingen er som en nokså tynn sjokoladesaus (også kalt "ganache").

La kjelen med sjokoladefløten stå og avkjøles i romtemperatur til du merker at den tykner (det kan ta en times tid). Ikke bli utålmodig og sett kjelen i kjøleskapet, for da tykner sjokoladesausen ujevnt, men la den som sagt stå i romtemperatur og tykne sakte.

Nå du synes at sjokoladesausen har passe tykke konsistens, tar du den kalde kaken ut av kjøleskapet. Start med å teste konsistensen på sjokoladesausen ved å ha en skje med sjokoladesaus langsmed kanten på toppen av kaken og så dytte sjokoladen litt utfor kanten for å se hvordan dråpen legger seg nedover langs kanten av kaken. Det er meningen at sjokoladesausen kan renne nedover, men på en kontrollert måte (se tips).

Når du har en sjokoladesaus med passe konsistens, fullfører du drip-kanten langsmed hele ytterkanten av kaken.

Deretter fyller du midten på toppen av kaken med resten av sjokoladesausen.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeganachen har stivnet.

 

 

Pynt:

Pynt kaken med noen dotter melkesjokoladekrem som du har spart på og så med massevis av forskjellig Kinder-sjokolade! 

 

 

Oh lala! Skikkelig kul festkake! 

 

 

Deilig sjokoladekake i fire lag! 

 

 

Tips:

♥ Til melkesjokoladekremen anbefaler jeg å smelte smør og melkesjokolade i en bolle over vannbad. Bollen skal ikke komme i berøring med vannet. Oppvarming over vannbad gjør at smelting skjer mer skånsomt enn om du smelter smør og sjokolade i en kjele som settes direkte på platen, og dermed er det mindre risiko for at melkesjokoladen skiller seg eller blir kornete. 

♥ Litt varm kaffe og ett egg gjør melkesjokoladekremen smidigere. Hvis du ikke ønsker egg i kremen, kan du i stedet bruke litt mer varm kaffe. Prøv deg frem til sjokoladekremen får passe tykk konsistens. I stedet for varm kaffe kan du bruke varm melk eller kremfløte.

♥ Du kan gjerne smøre melkesjokoladekremen over kaken i flere lag, og sette kaken i kjøleskapet i mellom hver gang. Dermed bygger du gradvis opp overflaten på kaken til å bli helt glatt. 

♥  Kaken kan lages dagen før servering, man pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan fryses. 

 

For å få til vellykket drip-kant er det lurt å huske på følgende tips:

♥ Kaken bør være kjøleskapskald (men ikke frossen), slik at melkesjokoladekremen utenpå kaken er helt fast.

♥ Sjokoladeganachen bør avkjøles sakte i romtemperatur.

♥ Lag først en test-drip for å sjekke konsistensen på sjokoladeganachen. Hvis du synes at sjokoladesausen renner for mye, bare lar du den stå og avkjøles en stund til i romtemperatur. Sett imens kaken i kjøleskapet slik at den holder seg kald. Så tester du på nytt etter en stund. Dersom du synes at sjokoladesausen renner for lite langsmed kanten av kaken når du tar testen, har den blitt for fast. Da må du varme sausen forsiktig opp igjen så den blir mer flytende og så avkjøle den igjen i romtemperatur til passe konsistens.

♥ Når konsistensen er passe, start med å lage drip-kanten langsmed ytterkanten på toppen av kaken først. Dytt sjokoladen utfor kanten innimellom slik at den renner nedover kanten. Du kan bruke en spiseskje til dette eller bruke en egen plastflaske med tut så du har bedre kontroll på mengden sjokoladesaus.

♥ La sjokoladeganachen stivne helt før du pynter kaken. 

 

Kinder-sjokolade finnes i ulike varianter: 

 

 

Men det holder med de mest vanlige stripene og eggene..  Smile

 

 

Det er uttallige måter å pynte en Kinderkake på, så ikke føl deg bundet av min måte. Du kan for eksempel legge halve egg langsmed kanten oppå kaken, pynte med jordbær dyppet i sjokolade i tillegg til Kinder-sjokolade osv. osv...

 

 

Anbefaler deg å lage en Kinderkake hvis du vil lage en herlig sjokoladekake som vekker litt oppsikt! 

Kaken er supergod og det er en grunn til at den har blitt så populær! 

 

SE OGSÅ KINDERKAKE I LANGPANNESmile  

 

 

Lovely! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Kinderkake
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 2 ss varm kaffe eller melk
♥ 1 egg

Drip-kant:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i to runde form som er 24 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter, til kakene er gjennomstekte. La kakene avkjøles helt og løs dem deretter ut av formene.

Melkesjokoladekrem:
Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som setter over en kjele med kokende vann (se tips). 

Rør blandingen jevn. Tilsett melisen. Ta bollen vekk fra varmen. 

Tilsett litt varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri. 

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

Montering:
Skjær toppene av sjokoladekakene slik at kakene blir rette. Del deretter hver kake i to bunner. 

Fyll kaken med melkesjokoladekrem mellom lagene. Smør resten av sjokoladekremen rundt hele kaken (men spar eventuelt litt av sjokoladekremen til pynt). Smør melkesjokoladekrem eventuelt rundt kaken i flere runder, og la kaken stå i kjøleskapet mellom hvert lag, slik at all kremen rundt kaken bygges opp gradvis og all kremen blir brukt opp (se tips).

Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer før du pynter med drip-kant.

Drip-kant:
Varm opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Du vil da merke at blandingen er som en nokså tynn sjokoladesaus (også kalt "ganache").

La kjelen med sjokoladefløten stå og avkjøles i romtemperatur til du merker at den tykner (det kan ta en times tid). Ikke bli utålmodig og sett kjelen i kjøleskapet, for da tykner sjokoladesausen ujevnt, men la den som sagt stå i romtemperatur og tykne sakte.

Nå du synes at sjokoladesausen har passe tykke konsistens, tar du den kalde kaken ut av kjøleskapet. Start med å teste konsistensen på sjokoladesausen ved å ha en skje med sjokoladesaus langsmed kanten på toppen av kaken og så dytte sjokoladen litt utfor kanten for å se hvordan dråpen legger seg nedover langs kanten av kaken. Det er meningen at sjokoladesausen kan renne litt nedover, men på en kontrollert måte (se tips).

Når du har en sjokoladesaus med passe konsistens, fullfører du drip-kanten langsmed hele ytterkanten av kaken.

Deretter fyller du midten på toppen av kaken med resten av sjokoladesausen.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeganachen har stivnet.

Pynt:
Pynt kaken med noen dotter melkesjokoladekrem som du har spart på og så med massevis av forskjellig Kinder-sjokolade! 

Tips

♥ Til melkesjokoladekremen anbefaler jeg å smelte smør og melkesjokolade i en bolle over vannbad. Bollen skal ikke komme i berøring med vannet. Oppvarming over vannbad gjør at smelting skjer mer skånsomt enn om du smelter smør og sjokolade i en kjele som settes direkte på platen, og dermed er det mindre risiko for at melkesjokoladen skiller seg eller blir kornete. 

♥ Litt varm kaffe og ett egg gjør melkesjokoladekremen smidigere. Hvis du ikke ønsker egg i kremen, kan du i stedet bruke litt mer varm kaffe. Prøv deg frem til sjokoladekremen får passe tykk konsistens. I stedet for varm kaffe kan du bruke varm melk eller kremfløte.

♥ Du kan gjerne smøre melkesjokoladekremen over kaken i flere lag, og sette kaken i kjøleskapet i mellom hver gang. Dermed bygger du gradvis opp overflaten på kaken til å bli helt glatt. 

♥  Kaken kan lages dagen før servering, man pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan fryses. 

 

For å få til vellykket drip-kant er det lurt å huske på følgende tips:

♥ Kaken bør være kjøleskapskald (men ikke frossen), slik at melkesjokoladekremen utenpå kaken er helt fast.

♥ Sjokoladeganachen bør avkjøles sakte i romtemperatur.

♥ Lag først en test-drip for å sjekke konsistensen på sjokoladeganachen. Hvis du synes at sjokoladesausen renner for mye, bare lar du den stå og avkjøles en stund til i romtemperatur. Sett imens kaken i kjøleskapet slik at den holder seg kald. Så tester du på nytt etter en stund. Dersom du synes at sjokoladesausen renner for lite langsmed kanten av kaken når du tar testen, har den blitt for fast. Da må du varme sausen forsiktig opp igjen så den blir mer flytende og så avkjøle den igjen i romtemperatur til passe konsistens.

♥ Når konsistensen er passe, start med å lage drip-kanten langsmed ytterkanten på toppen av kaken først. Dytt sjokoladen utfor kanten innimellom slik at den renner nedover kanten. Du kan bruke en spiseskje til dette eller bruke en egen plastflaske med tut så du har bedre kontroll på mengden sjokoladesaus.

♥ La sjokoladeganachen stivne helt før du pynter kaken. 

17 kommentarer

Hei, beregn gjerne to dager. Da kan du lage kakebunner og sjokoladekremen klar og så montere kaken og pynte på serveringsdagen. Viktig at kakebunnene pakkes inn i plast så de ikke blir tørre.

Hei. Kan man lage bunner og krem dagen før? + montere? Og la den stå i kjøleskap natten over før servering og resten av pynting?

Hei! Jeg har bare 1 springform 24 cm. Kan man la røren vente til man har stekt den første bunnen? Evt steke i 22 cm springform der jeg har 2 stk av? Da øker vel steketiden litt ettersom bunnen blir tykkere ikke sant?

Hei.
Jeg håper du ser denne meldingen og kan svare:)

Hvis jeg lager kakebunner to dager før kan de da pakkes inn i plast å legges i kjøleskap? Jeg har ikke plass i fryser.
Jeg tenker å ikke ha kindersjokolade på toppen, men heller ha et spiselig bilde, evt. et spiselig bilde på siden av kaken.
Går dette tror du eller har du noe forslag til hvordan gå frem her?

Tusen takk på forhånd:)

Kan man lage kake og krem + montering dagen før? Vurderer å bruke et spiselig bilde som pynt, tror du det går fint.

Hei
Denne kaka er helt nydelig. Men jeg sliter altid med denne kremen.
Føler den er veldi fettete. Er den det fordi jeg Jar hatt den for lite til kjøling?

Det ble alt for lite Krem! Kaken revnet flere ganger og dro med seg kake smuler rundt hele kaka. Ikke nok Krem til å ta uten på sjokolade dripen.

Hei. Andre gangen jeg lager denne kaken, men sjokoladekremen er helt håpløs å jobbe med, får ikke smurt den utover uten å få med halve kaken i smuler.. å hvis kremen er for hard er det jo ikke mulig å jobbe den utover.. Hva gjør jeg feil?

Sliter med det samme som et par andre her, ser det ut som. Kremen ble umulig å smøre utover kaken. Dro med bunnen og hele kaken smuldret opp. Stod i 3 timer for å lage til konfirmasjon

Har du forsøkt med kindersjokolade i kremen? Jeg tenkte på om det gikk an med 200 gram melkesjokolade og 200 gram kindersjokolade f.eks?

Varm opp det redskapet du bruker for og smøre på kremen, så går det mye lettere😊
Måtte også ha i ganske mye mere varm melk/kaffe enn det som står i oppskrifta. Da ble det enkelt. Slet også med kremen på det første laget mellom bunnene, men med en varm kakespade ble det en drøm👍

Laget denne kaken i dag, gleder meg veldig til å gi den til min datter i trettiårsgave i morgen - hun elsker kinder og bueno :)

som flere andre skriver slet jeg litt med kremen. jeg fant ut at jeg trengte mer enn "litt" melk så jeg hadde nok oppi et par desiliter. og så lagde jeg ekstra melkesjokoladekrem til pyntingen, for det ble veeeldig knapt til å få dekket kaken.

neste gang lager jeg nok melkesjokoladekremen av 600 gram sjokolade, 300 gram smør, ett egg, 750 gram melis og to til tre desiliter melk :) jeg sløyfet kaffen.

ellers en morsom kake å lage, gleder meg til å smake på den i morgen :)

Denne kremen var utrolig godt! Jeg delte den på 4 faktisk da jeg lagde en kake på 18 cm og 3 lag + swiss meringue smørkrem på utsida. Jeg fikk til og med smørt utsida av kaka en gang under smørkremen! Tusen takk for oppskriften!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift