Brukere online: 1412
Brukere i dag: 15977
Brukere siste 7 dager: 155176
Rabarbrasuppe er en dessertsuppe som er nydelig på sommeren!
Bruker du tynne, røde rabarbrastilker får rabarbrasuppen en lekker rødfarge, men uavhengig av fargen blir smaken på suppen uansett like god.
Server rabarbrasuppen gjerne kald med en klatt vaniljeis. 😍
Se også Rabarbrasuppe med brunt sukker og kanel som jeg serverer med en klatt seterrømme.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 liter vann
♥ 200 g sukker
♥ 1,5 ss potetmel
♥ 1 dl kaldt vann
Servering:
♥ vaniljeis
Fremgangsmåte:
Rens rabarbrastilkene ved å kutte av endene og skjære bort eventuelt stygge partier. Skjær renset rabarbra i mindre biter.
Ha rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker.
Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i 5 - 10 minutter, til du ser at rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann.
Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen og suppen er klar.
Hell rabarbrasuppen i en skål.
Server varm eller avkjølt.
Det er nydelig med en klatt vaniljeis i rabarbrasuppen.
Herlig når rabarbrasuppen er litt lunken og vaniljeisen gradvis smelter i suppen.
Tips:
♥ Hvis du ønsker rosafarge på rabarbrasuppen, må du bruke tynne rabarbrastiker med masse rødfarge på stilken.
♥ Det er mest vanlig at rabarbrastilkene er tykkere og med mindre rødfarge på. Da vil rabarbrasuppen få en lysebrun farge. Smaken blir imidlertid akkurat den samme! 😊
♥ Et triks for å få rosafarge på suppen selv om du ikke har røde rabarbrastilker, er å koke rabarbrasuppen sammen med noen jordbær.
♥ Du kan skalere oppskriften opp og ned avhengig av hvor mye rabarbra du har. Eksempelvis passer dette mengdeforholdet dersom du har 175 g rabarbra:
175 g rabarbra (renset vekt)
7 dl vann
150 g sukker
1 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann
♥ Rabarbrasuppe som du får til overs, kan oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
Nyt en sommerlig, norsk tradisjonsdessert!
God fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 liter vann
♥ 200 g sukker
♥ 1,5 ss potetmel
♥ 1 dl kaldt vann
Servering:
♥ vaniljeis
Rens rabarbrastilkene ved å kutte av endene og skjære bort eventuelt stygge partier. Skjær renset rabarbra i mindre biter.
Ha rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker.
Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i 5 - 10 minutter, til du ser at rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann. Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen og suppen er klar.
Hell rabarbrasuppen i en skål.
Server varm eller avkjølt.
Det er nydelig med en klatt vaniljeis i rabarbrasuppen.
♥ Hvis du ønsker rosafarge på rabarbrasuppen, må du bruke tynne rabarbrastiker med masse rødfarge på stilken.
♥ Det er mest vanlig at rabarbrastilkene er tykkere og med mindre rødfarge på. Da vil rabarbrasuppen få en lysebrun farge. Smaken blir imidlertid akkurat den samme! 😊
♥ Et triks for å få rosafarge på suppen selv om du ikke har røde rabarbrastilker, er å koke rabarbrasuppen sammen med noen jordbær.
♥ Du kan skalere oppskriften opp og ned avhengig av hvor mye rabarbra du har. Eksempelvis passer dette mengdeforholdet dersom du har 175 g rabarbra:
175 g rabarbra (renset vekt)
7 dl vann
150 g sukker
1 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann
♥ Rabarbrasuppe som du får til overs, kan oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
Skriv ny kommentar