Mandel- og kokoskaker

Mandel- og kokoskaker

14.11.2009
Mandel- og kokoskaker

Ingredienser

5 eggehviter
500 g sukker
250 g mandler
150 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til marengs. Hakk mandlene fint (gjøres raskt i food processor) og bland med kokos. Vend dette deretter i marengsmassen.

Sett deigen med teskje på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til kakene løsner lett fra bakepapiret.

La kakene stå en liten stund på platen før de forsiktig tas av og flyttes over på rist.

Tips

"Mandel - og kokoskaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Nøttekokoskaker".

14.11.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Prøvde denne oppskriften og foreslår endel endringer: 500 gram sukker er vanvittig mye, jeg reduserte til 450, men enda er de litt i overkant søte, kokosen gir jo også søtning; denne posjonen gir 4 stekebrett, det er kanskje lurt å få med; 20 minutter på 180 grader ga hos meg noe brunsvitte overstekte og flate kaker, 175 grader i 10-15 minutter ga bedre resultat. At mine kaker rant utover og ble flate har sikkert med mine eggehviter å gjøre. God jul!

Takk for tilbakemelding, Kjersti! Det høres ut på meg som at deigen din ble for tynn i konsistensen. Derfor har kakene blitt flate og steketiden feil. Det er viktig at marengsen piskes helt helt tykk. Deretter skal resten bare vendes helt forsiktig inn i marengsen. Det siste er viktig, rører man for kraftig klapper marengsen sammen og deigen blir for tynn. Da flyter kakene utover, bli flate og tåler ikke steketiden. Sukkermengden er jo en smakssak. Reduksjon til 450 gram burde ikke være noe problem, men vær obs på at mindre sukker også gjør at marengsen ikke blir like stabil ved steking. Jeg anbefaler derfor at man følger oppskriften. God jul til deg også:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter