Ostescones

Ostescones

21.10.2017

Annonse: Västerbottensost

Hei og riktig god lørdag!  Smile

Her kommer en skikkelig perfekt oppskrift på ostescones! 

De er så raske å lage, får helt nydelig konsistens og er fantastiske på smak!  Jeg har brukt revet Västerbottensost i sconsene, som virkelig gir en kjempegod ostesmak på sconesene. 

 

 

Disse sconsene er ikke søte, men som dere vet hender det at jeg gjør et unntak fra det søte når det gjelder gode oppskrifter med ost. Yum

Server ostescones som de er, og gjerne varme med litt smør og ost på.

 

 

 

Supergode scones med Västerbottensost!

 

 

Nydelige som kveldsmat, til sofakos eller som tilbehør til suppe, salat eller annen lunsj eller middag. 

 


Oppskriften gir 10-14 scones, avhengig så klart av hvor store du lager dem (jeg fikk 10 stk).


Ingredienser:

♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts salt
♥ 3 ts bakepulver
♥ 125 g kaldt smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 200 g revet ost

Pynt:
♥ 50 g revet ost
♥ litt maldonsalt (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

Ha mel, sukker, salt og bakepulver i en food processor. Del kaldt smør i biter og ha i. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg med det tørre. 

Vips sammen egg og melk i en annen bolle. 

Riv osten på rivjern.

 

 

Ha det tørre sammen med eggmelken og osten i en bolle. Rør raskt sammen for hånd til en myk deig. Det er viktig å røre så lite som mulig for at sconesene skal få myk og luftig konsistens. 

Form og klapp deigen til en liten, tykk, avlang firkant. Del firkanten på langs og deretter i 5 eller 7 på tvers, avhengig av hvor store du vil ha sconsene. Jeg delte i 5 på tvers og fikk da 10 firkantede deigklumper som veide ca 90-95 g hver.

Klapp de firkantede deigklumpene jevne i kantene og legg dem på bakepapirdekket stekeplate.

Riv litt mer ost og dryss dette på toppen av hver scones, i tillegg til evtl et lite dryss maldonsalt. 

 

 

Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter hvis du delte deigen i 10 deler (15-20 minutter hvis du lager sconesene mindre). Sconesene er ferdigstekte når de er gylne og gjennomstekte i midten.

Server nystekte!

 

 

Saftige og myke ostescones...

 

 

Så raske å trylle frem! 

 

 

 

Noe for lørdagskvelden, tenker jeg...  Yum  

 


Tips:

♥ Det viktigste å huske på når du lager scones er at deigen bør knas så lite som overhodet mulig. Jeg bruker en slikkepott for å blande deigen sammen og så bare klapper jeg deigen i fasong. Ingen knaing eller trilling overhodet! Det gjør ikke noe om sconesene ikke blir helt jevne i fasongen. 

♥ Ostescones smaker aller best samme dag de er laget. De du får til overs kan pakkes inn i plast til dagen etter, men det beste er om du fryser dem. Varm dem litt opp ved tining, eventuelt med litt ekstra revet ost på toppen, så smaker de som nystekte igjen.

♥ Ostescones kan lages med alle typer ost, men bruk gjerne ost som har litt kraftig smak for at de skal bli skikkelig gode. Jeg bruker som nevnt Västerbottensost, som er en svensk ost som er kjent for sin lange lagringstid og herlige smak!

Fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny!

 

 

Så håper jeg du fikk lyst til å teste ut disse deilige ostesconesene!  Smile  

 

 

Jeg synes i hvert fall de ble utrolig gode! 


Fortsatt god helg  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostescones

Ingredienser

♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts salt
♥ 3 ts bakepulver
♥ 125 g kaldt smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl helmelk
♥ 200 g revet ost

Pynt:
♥ 50 g revet ost
♥ litt maldonsalt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, salt og bakepulver i en food processor. Del kaldt smør i biter og ha i. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg med det tørre. 

Vips sammen egg og melk i en annen bolle. Riv osten på rivjern.

Ha det tørre sammen med eggmelken og osten i en bolle. Rør raskt sammen for hånd til en myk deig. Det er viktig å røre så lite som mulig for at sconesene skal få myk og luftig konsistens. 

Form og klapp deigen til en tykk, avlang firkant. Del firkanten på langs og deretter i 5 eller 7 på tvers, avhengig av hvor store du vil ha sconsene. Jeg delte i 5 på tvers og fikk da 10 firkantede deigklumper som veide ca 90-95 g hver.

Klapp de firkantede deigklumpene jevne i kantene og legg dem på bakepapirdekket stekeplate.

Riv litt mer ost og dryss dette på toppen av hver scones, i tillegg til evtl et lite dryss maldonsalt. 

Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter hvis du delte deigen i 10 deler (15-20 minutter hvis du lager sconesene mindre). Sconesene er ferdigstekte når de er gylne og gjennomstekte i midten.

Server nystekte!

Tips

♥ Det viktigste å huske på når du lager scones er at deigen bør knas så lite som overhodet mulig. Jeg bruker en slikkepott for å blande deigen sammen og så bare klapper jeg deigen i fasong. Ingen knaing eller trilling overhodet! Det gjør ikke noe om sconesene ikke blir helt jevne i fasongen. 

♥ Ostescones smaker aller best samme dag de er laget. De du får til overs kan pakkes inn i plast til dagen etter, men det beste er om du fryser dem. Varm dem litt opp ved tining, eventuelt med litt ekstra revet ost på toppen, så smaker de som nystekte igjen.

♥ Ostescones kan lages med alle typer ost, men bruk gjerne ost som har litt kraftig smak for at de skal bli skikkelig gode. Jeg bruker som nevnt Västerbottensost, som er en svensk ost som er kjent for sin lange lagringstid og herlige smak! Fås kjøpt blant annet i butikkene til Meny!

21.10.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter