Sommersuksess

Sommersuksess

17.07.2014


Her har du en flott kake til sommerfesten!

Dette er en stor suksesskake som dekkes med både deilig Firkløverkrem og gul suksesskrem, og deretter søt, pisket fløtekrem og til slutt masse friske bær.

Jeg har kalt kaken for "Sommersuksess" - og det er nettopp det denne kaken er!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 9 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 300 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 9 eggeplommer
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 220 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 300 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 100 g rips

 

Fremgangsmåte:

Gul suksesskrem:

Start helst dagen i forveien med å lage klar suksesskremen:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet i minst noen timer så kremen tykner i konsistensen. Jeg foretrekker å la kremen stå i kjøleskapet over natten.
 

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl helt.

Hvelv mandelbunnen over på et stort fat og dra forsiktig av bakepapiret.


Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.
 

Montering:

Bre Firkløverkremen i et jevnt lag over mandelbunnen.

Ha over den gule suksesskremen.

 

 

Pisk kremfløten og melis til luftig krem. Sprøyt kremen på kaken eller fordel den på kaken i små klatter. Du kan sprøyte kremen på kaken slik du ønsker, jeg valgte diagonale striper denne gangen.

 

 

Pynt kaken med masse friske bær!

 


Sommerkaken er ferdig!

Da er det bare å finne frem kalde drinker, tallerkener og teskjeer - og sommerfesten kan starte!  Cool 

 

 

Fantastisk kombinasjon av deilige smaker!

 

 

Tips:

♥ Kaken blir like stor som en stor langpanne, så det lønner seg å finne frem et stort fat. Har du ikke et så stort fat, kan du kle en stekeplate med gavepapir eller fine servietter - så vips har du en fint fat du kan bruke..  Wink 

♥ Kaken bør stå kaldt frem til servering, så hold av en hylle i kjøleskapet ditt.

Rund kake: Alternativt kan du steke mandeldeigen i to runde former som er 26 cm i diameter. Smør Firkløverkremen på hver av bunnene og sett dem oppå hverandre med gul krem imellom. Det lønner seg da å bruke kun 1 dl kremfløte i den gule kremen, så den blir fast nok til å tåle tyngden av den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med pisket krem og pynt med bær på toppen!

For rund variant av denne kaken se også oppskrift på Trippelkremkake

♥ Både mandelbunnen med Firkløverkremen oppå og suksesskremen kan lages klar dagen i forveien. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes med pisket fløtekrem og bær.

 

 

Dette er en kake som garantert vil vekke oppsikt og som vil falle i smak hos store og små!

 

 

Kaken er stor nok til at gjestene kan forsyne seg flere ganger..  Wink 

 

 

Det er snart helg - og god anledning til å bake en sommerkake!  Smile 

 

Helt herlig!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Sommersuksess

Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 9 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 300 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 9 eggeplommer
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 220 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 300 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 100 g rips

Fremgangsmåte

Gul suksesskrem:
Start helst dagen i forveien med å lage klar suksesskremen: Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen i kjøleskapet i minst noen timer så kremen tykner i konsistensen. Jeg foretrekker å la kremen stå i kjøleskapet over natten.

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl helt.

Hvelv mandelbunnen over på et stort fat (se tips) og dra forsiktig av bakepapiret.

Firkløverkrem:
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Montering:
Bre Firkløverkremen i et jevnt lag over mandelbunnen. Ha over den gule suksesskremen.

Pisk kremfløten og melis til luftig krem. Sprøyt kremen på kaken eller fordel den på kaken i små klatter. Du kan sprøyte kremen på kaken slik du ønsker, jeg valgte diagonale striper denne gangen.

Pynt kaken med masse friske bær!

Tips

♥ Kaken blir like stor som en stor langpanne, så det lønner seg å finne frem et stort fat. Har du ikke et så stort fat, kan du kle en stekeplate med gavepapir eller fine servietter - så vips har du en fint fat du kan bruke.

♥ Kaken bør stå kaldt frem til servering, så hold av en hylle i kjøleskapet ditt.

♥ Rund kake: Alternativt kan du steke mandeldeigen i to runde former som er 26 cm i diameter. Smør Firkløverkremen på hver av bunnene og sett dem oppå hverandre med gul krem imellom. Det lønner seg da å bruke kun 1 dl kremfløte i den gule kremen, så den blir fast nok til å tåle tyngden av den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med pisket krem og pynt med bær på toppen!

For rund variant av denne kaken se også oppskrift på Trippelkremkake

♥ Mandelbunn med Firkløverkrem oppå og suksesskremen kan lages klar dagen i forveien. Kaken bør serveres samme dag den pyntes med pisket fløtekrem og bær.

17.07.2014
Kakekategori: 
Desserter: 

7 kommentarer

Denne kaken ser og høres veldig god ut. En "fortsettelse " av suksessterten. Veldig god beskrivelse! Regner med at en kan bruke vanlig lys kokesjokolade som er billigere. Om en ikke skal ha stort selskap kan en sikkert lage kaken i to former, og fryse den ene kaken etter at en har fylt med sjokolade og suksesskrem. Fint å ha en kake på lur om en ikke da velger å halvere kakeoppskriften.

Mm, denne blir lagd til familiebursdag neste helg ☺️ Hadde tenkt å lage en som kalles kobrakake, samme bunnen, med en slags sjokolade/karamellkrem i midten, pisket krem og bær eller frukt på toppen. Men denne ser jo helt fantastisk god ut, så da får vi prøve noe nytt. Tror den kommer til å falle i smak hos gjestene.

Kan man bruke frukt på istedetfor bær? Er visst det som er mest populært her. Eller jeg kan pynte den litt sånn her og der med frukt og bær

Dette så utrolig lekkert ut! Elsker suksess kaken, men denne ser enda bedre ut. Tusen takk for at du legger ut så mye flott, Krisitine.

Lagde denne til vårt barnebarns dåp sist helg. Virkelig en suksess, alle kommenterte og syntes kaken var nydelig. Men denne store kaken passer nok veldig bra der det er mange gjester. Ps. Lager ei til nå til helgen da vår sønn feirer 40 års dag med 45 gjester, det bli perfekt!!

Denne kaka forsvinner først fra kakebordet. Det har jeg opplevd i alle selskapene jeg har bakt denne kaken. Søndag tar jeg den med i min nieses konfirmasjon. Nydelig kake!

Fantastisk kake. Byttet ut firekløver med hvit sjokolade, og herre... Den var jeg lite lysten på å dele med andre, for å si det slik. Skal forsøke meg å lage denne med alternativ søtning, slik at det nesten går an å spise den hver dag.

Hi,

I made this cake today and haven't eaten yet. I came
across few questions while baking it. The almond base
was quite risen when I took it out of oven but later it
got pretty flat. Almost one third of the actual one. Second
when I spread the "success" layer over chocolate layer, it
got mixed in chocolate layer. I spreaded success layer half
an hour after the chocolate layer.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter