Texas sjokoladekake

Texas sjokoladekake
Ingredienser

400 g smør
4,5 dl vann
9 dl sukker
8 ss kakao
4 egg
2 ts natron
10 dl hvetemel
2,5 dl seterrømme

Glasur:
100 g smør
4 ss kakao
6 ss melk
1 ts vaniljeessens
400 g melis

Pynt:
sjokoladekrymmel

Fremgangsmåte

Ha smør, vann og sukker i en stor kjele. Varm opp til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen. Rør i kakao. Pisk så inn ett egg om gangen (bruk stålvisp eller elektrisk håndmikser og rør godt mellom hvert egg). Bland deretter inn natron, hvetemel og seterrømme. Rør godt til du får en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren og bland sammen med de øvrige ingrediensene til du får en glatt glasur. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.

Smør sjokladekremen over den kalde kaken. Strø over sjokoladekrymmel. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse!

Se også oppskrift på "Gjennombløt sjokoladekake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

15 kommentarer

Heisann!
Hærlig sjokoladekake!
Ad.sjokoladestrøet på toppen, kvar får du tak i slikt?
For mange år sidan kjøpte eg slikt i store glas på coop.
No er dette strøet ute, og erstatninga synes eg ikkje er så bra..

Som svar på av Marita (ikke bekreftet)

Å jeg husker dessverre ikke slikt, Marita, for jeg kjøper med meg strøssel og kakepynt overalt, hver gang jeg går forbi noe jeg liker, og det har hopet seg opp hjemme hos meg. Vet ikke lenger hvor jeg har kjøpt de ulike tingene, dessuten kan det ha vært en god stund siden. Du må nesten bare fortsette å titte i matbutikker og de ulike nettbutikkene som selger kakepynteutstyr. Skal gi beskjed til deg dersom jeg skulle se det noe sted:)

Takk for nydelig kake.
Jeg har bakt denne noen ganger. Blir så saftig og er spesielt glad i den fordi den er uten egg.
Har egg allergi, og det er så mange flotte kaker, som er med egg.

Hei jeg elsker denne er så god har laget den før , men den hever ikke noe særlig ikkesant? Jg vil prøve å lage den i rund form , derfor lurte jg på hvor langt opp i formen skal jg ha røra ?

Veldig god kake. Ble saftig og ganske høy også. Brukte rømmegrøtrester i stedet for rømme. Det fungerte veldig fint! Takk Kristine for superfin blogg.

Hei! Vi lager denne sjokoladekaken nå, og har kommet til glasuren. Den blir veldig klumpete (den er egentlig én stor klump) og veldig tørr. Den var helt fint til jeg puttet oppi melis. Er det riktig at det skal være 400 gram? Det virker nesten som jeg kunne nøyd meg med 40 gram.. Jeg har gjort alt slik det er beskrevet, og lurer på hva jeg kan ha gjort feil, eller om du har noen tips til hva jeg kan gjøre. Kan ikke skjønne at den vil bli bedre av å settes i kjøleskapet heller, bare verre.. Setter veldig pris på svar! :-) Hilsen Emilie

Hei.

Kan denne lages som en fin RUND kake? :)

Kan ikke skjønne at det er vits å avkjøle kremen i kjøleskapet. Prikk kaken med gaffel når du tar den ut av ovnen, og hell kremen over den varmen kaken (mens glasuren ennå er varm også) Da smelter litt av kremen ned i kaken og gjør den ennå saftigere.
Dropp gjerne 1 deciliter av hvetemelet i bunnen, synes 10 deciliter er litt mye mel. Den blir magisk god om du bytter ut kakaoen i bunnen med ren sjokolade og kakaosmør :)

Hei!
Dette er min absolutte favoritt, utrolig saftig og smaksrik kake! Men - jeg må lage en versjon uten melk til en dåp! Har du forslag til hvordan denne kan lages melkefri? De har noe som heter Havre Fraiche på butikken, tror du kaken kan bli saftig og god hvis vi bruker dét istedenfor rømme? Finnes selvsagt mange oppskrifter på kaker uten melk, men vi håper å slippe å lage en "prøvekake", så hadde så lyst å lage akkurat denne som vi vét er kjempegod :)

Som svar på av Birthe (ikke bekreftet)

Eg bruker ofte Alpro soya naturell yoghurt som erstatning for mjølk i denne kaka. Smaker veldig godt, og ein skal ha smakt kaka mange gonger for å kjenne forskjell! Hugs å bytte ut smøret med blå melange e.l i tillegg dersom den må vere heilt mjølkefri

Hei,

Kan jeg bruke lettrømme istedenfor seterrømme i kake?

Jeg hadde glemt å kjøpe rømme da jeg skulle bake denne kaka nå sist, og brukte da heller 1/2 liter med surmelk. Ble minst like god.:) Bare et lite tips.:)

Jeg har delt den opp i 3 runde former, stor, mellom og liten form. Fryser de jeg ikke bruker og setter glasuren i kjøleskapet til en senere anledning. Varmer glasuren litt i mikroovnen før jeg har den over den tinte kaken. Smaker like godt som nylaget :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift