Sukkerperler

Sukkerperler

05.12.2005

Jeg sitter her - fortsatt litt henført etter å ha sett på juleballetten "Nøtteknekkeren" tidligere i kveld. Det er noe fortryllende over historien om den lille overklassepiken Clara, som etter familiens store juleselskap forviller seg inn i drømmer som leder henne til "Landet fullt av søtsaker". Mye skjer på vei til dette Sukkerland, og kampen mellom mus og soldater er tøff. Men så dukker den flotte Nøtteknekkerprinsen opp (ja, han var meget flott kan jeg bekrefte fra der jeg satt på første rad;-)). Flere kamper følger, både mot Musekongen og Snedronningen. Vel fremme i Sukkerland blir vi underholdt av levende søtsaker og andre fantasifigurer (herunder Claras mor som forvandlet til arabisk gudinne stiger opp som damp fra en gigantisk kaffekanne!), alle dansende til Tsjajkovskijs fantastiske musikk. Det hele ender med et vakkert møte mellom den nydelige Sukkerfeen og Nøtteknekkerprinsen, med Clara som beundrende tilskuer... sukk. Også denne søte drømmen tok slutt gitt, men med drømgode Sukkerperler i heimen, er ikke det virkelige livet så verst det heller ...:-)

Sukkerperler er hjemmelaget konfekt som består av konjakkmarsipan og farget sukkerdryss.

Se også "Sjokoladeperler" og "Konfektperler".

Sukkerperler

Ingredienser

250 g marsipan
1 ss konjakk

Pynt:
rosa sukkerperler (se tips)

Fremgangsmåte

Ha sukkerperlene i en flat suppebolle e.l. Kna konjakk inn i marsipanen slik at den blir litt klebrig.

Form små kuler (bruk fuktige hender) og rull kulene i sukkerdrysset. Sett kjølig til kulene har stivnet.

Tips

Bruk marsipan av god kvalitet, for eksempel Ekte marsipan (fra Odense) eller Råmarsipan (fra Anthon Berg).

Rosa sukkerperler kan f.eks. kjøpes på Nille. Du kan også bruke annen type kakestrøssel eller rosafarget perlesukker.

Oppbevar konfekten kjølig i en liten kakeboks med tettsluttet lokk. Ha matpapir mellom lagene.

05.12.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter