Arkiv: februar 2005

28.02.2005

Denne fantastisk gode konfektkaken har fått sin nydelige smak og sitt luksuriøse særpreg av at den inneholder Anthon Bergs
"Plommer i madeira" - som er en av de beste sjokoladene som finnes! Konfektkaken er mørk, myk og fuktig, og smaker deilig av mørk sjokolade og madeira. Rett og slett en VIDUNDERLIG GOD kake!!!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.02.2005

"Det snør, det snør, tiddeli bom..." synger Ole Brumm i verdens søteste historie (se nedenfor). "Sneballer" er søt og deilig marsipankonfekt som består av marsipan, hvit sjokolade og kokos. Lettvint og dekorativt!!

Kategorier: Småkaker
26.02.2005

"Søsterkake" er en sørlandsk spesialitet som har vært populær i mange generasjoner, og kaken bakes i dag over hele landet. Det sies at kaken kom til Norge på 1800-tallet gjennom norske tjenstepiker som hadde arbeidsopphold i havnebyen Soester i Nederland. Kaken kjennetegnes spesielt av at deigen er løs og klissete i konsistensen. Det gjør kaken enkel å bake fordi du slipper knaingen! Kaken er dessuten saftig og veldig god fordi den inneholder en god del smør, sukker og rosiner. En tradisjonsrik favoritt!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
25.02.2005

Hvem skulle tro at kaken du ser på bildet er utrolig lettvint å lage? Kakebunnen er den samme som du finner som "Nøttekake med rømme". Kakedeigen er bare å røre raskt sammen, og fyll og glasur består av ferdigkjøpt nøtte- og karamellpålegg (se tips). Kaken er holdbar lenge, og blir søt, myk og DEILIG!

Kategorier: Nøttekaker
25.02.2005

"Studenterstump" er en gammeldags, norsk langpannekake som mange er veldig glad i!

Kaken ligner litt på "Marmorkake i langpanne", siden den består av en lys og en mørk kakedeig. Kaken er myk, saftig og kjempegod! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
24.02.2005

Fantabrus gir en spennende bismak av appelsin til disse deilige vaflene! "Fantavafler" blir tykke, myke og deilige, og de smaker kjempegodt helt nystekte sammen med litt sukker og eventuelt litt presset appelsinsaft over. Barnas favorittvafler! Oppskriften gir 10 vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
22.02.2005

"Appelsinsjokoladekake" er en fløyelsmyk og deilig konfektkake med nydelig smak av mørk sjokolade og appelsin.

Kategorier: Sjokoladekaker
22.02.2005

"Plettbakelser" er gammeldagse småkaker etter svensk oppskrift. Kakene er myke og har nydelig smak av smør, sukker og mandler. Småkakene passer veldig godt sammen med iskrem eller annen dessert. Oppskriften gir 40 stk.

Kategorier: Småkaker
22.02.2005

"Blåbærkake fra Suolovuobme" er en enkel, men likevel veldig spennende og kjempegod blåbærkake! Stedet med det vanskelige navnet ligger langt ute på Finnmarksvidda, og oppskriften på denne gode blåbærkaken stammer fra tradisjonsrike Suolovuobme Fjellstue. "Blåbærkake fra Suolovuobme" ligner i grunnen mest på en kjempestor, myk og deilig blåbærmuffins! Mmmmm....

Kategorier: Formkaker
22.02.2005

Moren min lagde ofte "Crunchies" til meg og søskene mine da vi var små. "Crunchies" er kjempegode og sprø havrekaker som lages etter en gammel, engelsk oppskrift. I tillegg til havre inneholder kakene blant annet kokos, honning og mandelessens. Kakene har utrolig god smak, er elsket av barn og er veldig enkle å lage. Oppskriften gir 35 stk.

Kategorier: Småkaker

Sider