Søsterkake

Søsterkake er en sørlandsk spesialitet som har vært populær i mange generasjoner, og kaken bakes i dag over hele landet. Det sies at kaken kom til Norge på 1800-tallet gjennom norske tjenstepiker som hadde arbeidsopphold i havnebyen Soester i Nederland. Kaken kjennetegnes spesielt av at deigen er løs og klissete i konsistensen. Det gjør kaken enkel å bake fordi du slipper knaingen! Kaken er dessuten saftig og veldig god fordi den inneholder en god del smør, sukker og rosiner.

En tradisjonsrik favoritt!

Søsterkake
Ingredienser

50 g gjær
3 dl melk
150 g smør
150 g sukker
1,5 ts kardemomme
1,5 dl rosiner
400 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til lunken. Løs opp gjæren i væsken. Rør i sukker, kardemomme og rosiner. Bland til slutt i hvetemelet. Deigen skal være løs og klissete. La deigen stå og heve i bakebollen i ca 30 min.

Ha deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Glatt til overflaten. Etterhev i 30 min.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 40 min. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut.

Tips

"Søsterkake" er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift