Arkiv: april 2005

28.04.2005

Vil du ha deilig, "bolleaktig" smak på vaflene dine, kan du tilsette litt ekstra kardemomme som smakskrydder.

Oppskriften gir 10 myke vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
28.04.2005

"Sjokoladeperler" består av deilig marsipankonfekt som er dekket med sjokoladestrøssel. Konfekten er veldig god og veldig rask å lage. Se også oppskrift på "Sukkerperler" og "Konfektperler".

Kategorier: Småkaker
28.04.2005

Her har du oppskriften på en kjempedeilig mørdeigskake, som har et nydelig fyll laget med blåbær og kesam. Oppskriften stammer fra Tyskland, der det ofte brukes kesam ("Kvark" på tysk) i kaker. Du kan bruke både frosne eller friske blåbær. Kaken er også god hvis den lages med bringebær (se "Bringebærkake med kesam").

Kategorier: Andre festkaker
28.04.2005

"Bran & Carrot Muffins" er lettlagede, ultraamerikanske gulrotmuffins med rosiner. Brunt sukker og krydder gir muffinsene veldig god smak. Muffinsene inneholder Kelloggs All-Bran og er både svært sunne og fiberrike - i tillegg til å være KJEMPEGODE!!! Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
28.04.2005

Afrodite er kjærlighetens og fruktbarhetens gudinne i gresk mytologi. Afrodite var gift med smedenes gud, den solide Hefaistos, men var ikke lykkelig i ekteskapet og bedro ham med (blant annet) den ustabile krigsguden Ares. Sammen fikk de sønnen Eros. I mytene karakteriseres Afrodite som uendelig attraktiv, forfengelig, full av temperament og lyst. "Afrodites drøm" er virkelig en DRØM av en kake, som burde være denne gudinnen verdig! Kaken består av luftig sjokolademousse som smelter på tungen og myk sjokoladekakebunn smaksatt med appelsin. Kaken pyntes med friske bringebær og kumquats, som gir deilig smak og vakker kake!

Kategorier: Sjokoladekaker
24.04.2005

Her har du noen virkelig originale og SUPERGODE muffins! Muffinsene smaker vidunderlig godt av hasselnøtter, nougat, karamell og sjokolade. Deigen inneholder både olje, rømme og kefir, og dette gir helt spesiell myk og saftig konsistens. Muffinsene har dessuten en SPENNENDE og DEILIG hemmelighet i midten: nemlig en Toffifee!!! Og hvis du lurer på hva Toffifee er, kan du jo lese følgende beskrivelse som jeg har funnet på sjokoladepakken: "There's so much goodness in Toffifee: a crunchy hazelnut in chewy caramel with creamy nougat, toppet with delicious chocolate - a combinaton that is guaranteed to satisfy any taste!" Med andre ord VANVITTIG GODT! Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
24.04.2005


"Kom arbeidslyst og treng deg på. Her skal du motstand finne."

(Solan Gundersen fra Flåklypa)


Det trenger heldigvis ikke å ta lang tid og mye arbeid å lage en vidunderlig god sjokoladekake, som også ser flott ut!

Her har du oppskriften på en myk og deilig sjokoladekake med saftig og litt klebrig konsistens. Kakedeigen skal bare røres raskt sammen for hånd. På toppen er kaken dekket med pisket krem som er marmorert med sjokoladesaus. Kaken smaker nydelig og passer kjempegodt både til selskap og til hjemmekos.

Kategorier: Sjokoladekaker
24.04.2005

Det er nesten som å spise frossen konjakk når du spiser denne nydelige iskaken! "Konjakkiskake" er en voksen og utrolig deilig sjokoladeiskake med betydelig promillefaktor. Iskremen er mektig og inneholder mange eggeplommer, kremfløte, mørk sjokolade og selvfølgelig mye konjakk! Kaken bør nytes i smale stykker (men det er lov å forsyne seg flere ganger...). Definitivt kaken for deg som er glad i konjakk!!!

Kategorier: Iskaker
24.04.2005

Mange lager Rislapper eller Grøtvafler dersom de har rester av risengrynsgrøt (du finner oppskriftene på detsoteliv.no). Et vel så godt alternativ er å lage en Riskake. Til denne kaken bruker du ca 1/2 liter ferdig risengrynsgrøt.

Kaken er svært lettlaget og passer veldig godt som dessert, servert lunken i tykke skiver sammen med bringebærsyltetøy.

22.04.2005

"Kiwiformkake" er en enkel og god formkake som inneholder biter med fersk kiwi.

Kategorier: Formkaker

Sider