Kardemommevafler

Kardemommevafler

28.04.2005

Sponset produkt.
 

Vil du ha deilig, "bolleaktig" smak på vaflene dine, kan du tilsette litt ekstra kardemomme som smakskrydder.

Oppskriften gir 10 myke vaffelplater.

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 5 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 4 dl melk (gjerne H-melk)
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Pisk inn melk, kardemomme og bakepulver, og deretter smeltet smør og mel. Visp til du får en jevn deig. La deigen stå og svelle i 20 min.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør til steking av de første platene.

Server vaflene nystekte.

 

 

Tips:

♥ Vaflene smaker best samme dag som de er stekt. Server dem gjerne sammen med smør og brunost, eller med syltetøy.

♥ Har du rester kan de oppbevares i plast eller fryses. Vaflene bør da varmes litt i mikro rett før de spises, da blir de nesten som nystekte.

♥ Se også oppskrift på "Kryddervafler".

 

 

Kardemommevaflene smaker nydelig til alle slags syltetøy og brunost!

Jeg testet her et spennende blåbær- og kastanjesyltetøyet som jeg har fått tilsendt fra La Chambre aux Confitures.

Nydelig!

 

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Kardemommevafler

Ingredienser

100 g smør
5 egg
5 ss sukker
4 dl melk (gjerne H-melk)
1,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Pisk inn melk, kardemomme og bakepulver, og deretter smeltet smør og mel. Visp til du får en jevn deig. La deigen stå og svelle i 20 min.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør til steking av de første platene.

Server vaflene nystekte.

Tips

Vaflene smaker best samme dag som de er stekt. Server dem gjerne sammen med smør og brunost, eller med syltetøy.

Har du rester kan de oppbevares i plast eller fryses. Vaflene bør da varmes litt i mikro rett før de spises, da blir de nesten som nystekte.

28.04.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter