Arkiv: februar 2007

28.02.2007

Her har du klassiske "Biscotti" fra provinsen Prato i den vakre, italienske Toscanaregionen. Lokalt kalles kakene ofte for "Cantucci". "Biscotti" betyr "bakt to ganger" på italiensk, og det er nettopp det man gjør for å gi disse nydelige mandelskorpene den rette tørre og fine konsistensen. "Biscotti" finnes i mange forskjellige smaksvarianter, men den tradisjonelle toscanske typen lages med grovt hakkede mandler, eventuelt noen pinjenøtter og vanilje. Hvis du vil nyte "Biscotti" som en ekte italiener, bør du dyppe dem i sterk kaffe, søt sherry eller aller helst den kjempenydelige italienske dessertvinen "Vin Santo" (som betyr "hellig vin"). Oppskriften gir 30 stk. Se også lignende oppskrift på "Cantucci Mandorle".

Kategorier: Småkaker
27.02.2007

"After Eight kaker" er rett og slett superlekre sjokoladesmåkaker med smak av After Eight!!!

Kategorier: Småkaker
27.02.2007

En "Bakepulverkringle" er lettvint å lage og smaker fantastisk godt helt nystekt! Denne varianten inneholder rosiner (og sukater hvis du er glad i det) og pyntes med perlesukker og hakkede mandler.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
27.02.2007


"Peach Crisp" er en lekker smuldrepai med fersken, havre, brunt sukker og pecannøtter.

Oppskriften er amerikansk.

Nydelig servert varm sammen med en klatt crème fraîche, iskrem eller vaniljekesam!

Kategorier: Paier/Terter
25.02.2007

"Daimkake" er et svært etterspurt kake! Kaken består av to tynne mandelbunner som fylles med deilig gul krem. På toppen dekkes kaken med glasur laget av melkesjokolade, fløte og Daimkuler. Nam nam!

Kategorier: Sjokoladekaker
24.02.2007


En myk sjokoladerullekake med kaffesmak og sjokoladekrem som inneholder hakkede valnøtter.

Kategorier: Rullekaker
22.02.2007

Dette er en amerikansk oppskrift på myke "Kanelmuffins" ("Cinnamon Sugar Muffins"). Det sies at muffinsene bakes mye på skolekjøkken i USA. Muffinsene dekkes med et sprøtt lokk av sukker og kanel - som gjør dem helt uimotståelige! Oppskriften gir 10-12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
18.02.2007

Her har du en helt spesiell og FANTASTISK god sjokoladekake laget med både marsipan, marengs og sjokolade i deigen! Kaken på bildet har jeg enkelt og greit fylt med ferdigkjøpt sjokoladekrem fra Tine. Alternativt til ferdigkjøpt sjokoladekrem kan du bruke vanlig pisket krem som smakes til med sjokoladesaus eller Oboy sjokolademelkpulver. Kaken pyntes med revet sjokolade eller godteri. NYDELIG!

Kategorier: Sjokoladekaker
18.02.2007

Hmmm.... dette er ikke hvilken som helst langpannekake, men en helt spesiell sak som smaker fantastisk deilig av nøtter, sjokolade og rom. Kaken skal være seig og nesten marsipanaktig i konsistensen. Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
17.02.2007

"Rosinkaker" er nydelige mørdeigskaker med rosiner. Oppskriften gir 40 stk.

Kategorier: Småkaker

Sider