Arkiv: mai 2007

30.05.2007

"Bananiskake" er bare helt kjempedeilig! Kaken lages med hasselnøttbunn og iskremen har nydelig smak av banan og vanilje. Pynt gjerne med honningsøtede bananchips - da signaliserer du hva kaken smaker.

Kategorier: Iskaker
28.05.2007

Florentinerkake er en flott og dekorativ formkake!

Kaken likner litt på Toscakake, men toppdekket inneholder i tillegg til mandler også rosiner, apsikat og cocktailbær i ulike farger.

Se også oppskrift på lekre, små Florentinere

Kategorier: Formkaker
28.05.2007

En spennende og supernydelig konfektkake!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.05.2007

Her har du en konfektkake, fullstappet med mandler og mørk sjokolade. Appelsinskall i deigen og som pynt gir nydelig bismak. Det er faktisk bare 1 ss hvetemel i denne kaken! "Sjokoladekake med mandler" er kjempegod sammen med pisket krem.

Kategorier: Sjokoladekaker
26.05.2007

Her har du en deilig sjokoladekake i langpanne som får ekstra piff av krokanpynt på toppen. Rømme i deigen gjør kaken ekstra saftig. Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.05.2007

Her har du en lekker dessertkake med luftig fromasj, som får en lett syrlig smak av sitron, snøfrisk og yoghurt. Pynt kaken gjerne med hermetisk fruktcocktail, men du kan også bruke friske bær.

Kategorier: Fromasjkaker
26.05.2007


Ostekake er en kake man aldri blir lei av!

Her en variant laget med ekte seterrømme, kremost og kremfløte - for deg som vet å sette pris på skikkelig bra råvarer! Jeg har pyntet ostekaken med pisket krem og moreller, som gjør kaken vakker, men du kan pynte kaken som du ønsker.

Ostekaken blir fyldig, kremete og NYDELIG!

Kategorier: Ostekaker
23.05.2007

På lyse sommerdager er det hyggelig å sette frem en nydelig sommerkake!

Denne kaken består av en myk mandelbunn som dekkes med hjemmelaget karamellsaus og pisket krem. Mandelbunnen blir lys og myk fordi den lages med såkalt ekte marsipan (også kalt råmarsipan), som er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold. Kaken pyntes med søte, røde jordbær og mørk sjokolade.

Deilig!

Kategorier: Andre festkaker
18.05.2007

Her har du en skikkelig knallgod kake! Kaken lages av en bunn med malte hasselnøtter og mandler, som fylles med bananmos og dekkes med deilig sjokoladeglasur. En helt super smakskombinasjon!

Kategorier: Sjokoladekaker
17.05.2007

Oppskriften på "Mjølgamp" kommer fra Gausdal i Gudbransdalen. Oppskriften er hentet fra avisen "Gausdøl'n". Kakene kan lages som tykke, flate firkanter slik som på bildet, eller som stenger som deles opp i skiver.

Kategorier: Småkaker

Sider