Arkiv: mars 2008

29.03.2008

"Mintkake" er en deilig kremkake! Kaken består av en myk kakebunn med sterk kaffesmak, som fylles med pisket krem smaksatt med vaniljesukker og hakkede After Eight sjokolader. Kaken dekkes med krem og pyntes med After Eight.

Kategorier: Sjokoladekaker
29.03.2008

En nydelig og myk formkake! Kanel og valnøtter er en deilig smakskombinasjon!

Kategorier: Formkaker
26.03.2008

"Jeg forventer effektivitet..." - jada, jada, blablabla..., men av og til ER det faktisk utrolig kjekt å kunne røre sammen nydelige brownies i ekspressfart!

Her er en super oppskrift på saftige, myke, deilige og svært lettlagede brownies som er hentet fra Ingrid Espelids bok "Helt enkelt baking". I boken heter kakene "Raske brownies", men hjemme hos meg har de etter hvert fått navnet "Brownies ekspress"!

Browniesene kan lages med eller uten valnøtter, og begge deler blir vellykket!

Oppskriften passer til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.03.2008

Ingenting er så norsk som lefser! Mange tror at det trengs takke for å lage skikkelige lefser, men tykke gode "Lefsesnipper" (også kalt "Tykklefser") steker du enkelt på vanlig stekeplate. Kakene på bildet er fylt med smør, sukker og kanel, men kan også fylles med for eksempel Nugatti, se oppskrift og bilde på "Lefsesnipper med Nugatti".

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
26.03.2008

Her blandes litt müsli inn i muffinsdeigen for å lage deilige "Müslimuffins"!

Oppskriften gir 12-14 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
26.03.2008

Nydelige vafler! Oppskriften gir 8 stk.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
14.03.2008

Her er en superlekker favorittrullekake: saftig mandelkake fylt med fluffy fløtekrem som blandes med aprikossyltetøy. Oppskriften er hentet fra et ukeblad der den ble annonsert som en av lesernes innsendte yndlingskaker. Kaken er fin å se på og kjempenydelig på smak!

Kategorier: Rullekaker
14.03.2008

"Marsipankake med aprikos og krokan" er en nydelig bløtkake som passer spesielt godt i påskehøytiden! Fyllet laget av pisket krem og hjemmelaget mandelkrokan passer knallgodt til smaken av aprikosene på toppen av kaken!

Kategorier: Bløtkaker
14.03.2008

Baileys er uten tvil en av verdens mest populære likører! Den kommer fra Irland og inneholder whisky og fløte.

Her har du varme, flytende, mørke, SINNSYKT GODE sjokoladefondant med Baileys... Yum  Perfekt partydessert!

12.03.2008

"Svinekamkake" er en festrullekake som veldig mange elsker! Hovedkjennetegnet er den tykke karamellen som dekker kaken. Fyllet er pisket krem som enten kan smaksettes med litt av karamellsausen eller blandes med friske jordbær (det har jeg gjort i kaken på bildet). Andre foretrekker biter av hermetiske pærer eller bananskiver i fyllet. "Svinekamkake" kan eventuelt pyntes med mandelflarn, eller ved å sprøyte krem oppå kaken i diagonalt rutemønster (derav navnet "svinekam"). Smak og behag!

Kategorier: Rullekaker

Sider