Arkiv: mai 2008

31.05.2008

R.O.O.M. er en svensk interiørbutikk med avdeling i Oslo, som er kjent for sine fasjonable og stilige møbler. Som det heter på butikkens hjemmeside: "Our stores are created to offer a blend of impressions; sight, hearing, smell, taste and touch are all cared for. At R.O.O.M. our customers can leave the urban noise and stress behind and pause for a while." For å få den rette stemningen hos besøkende, har de hos R.O.O.M. også en café som har blitt berømt for sin FANTASTISKE gulrotkake! Oppskriften på gulrotkaken har jeg funnet i et KK-blad, hvor det står at redaksjonen måtte trygle kokken om oppskriften. "Gulrotkake fra R.O.O.M" inneholder både revet gulrot, revet eple, krydder og hakket sjokolade!!! Gulrotkaken dekkes med nydelig ostekrem og skal helst serveres med friske jordbær, bringebær og blåbær, akkurat slik de gjør det hos R.O.O.M. Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Andre festkaker
30.05.2008

"Sjokoladeskåler" fylt med mangois er nydelig sommerdessert! Du kan selvsagt også benytte annen type iskrem.

Kategorier: Porsjonskaker
29.05.2008

Oppskriften på "Chocolate Brownie Cake" er hentet fra gourmetbladet BBCGoodFood. Om kaken heter det: "Better than shop-bought! This is a really good cake to bake at the weekend, and perfect for Mother's Day". Kaken på bildet har jeg faktisk bakt til min mamma, men selvsagt kan kaken også bakes til enhver annen du måtte være glad i - eller kanskje rett og slett bare til deg selv:-)

Kategorier: Sjokoladekaker
29.05.2008

Lett og luftig sukkerbrødbunn som fylles med vaniljekrem og dekkes med sjokoladekrem og hakket Daim! Et godt alternativ hvis du vil lage en sjokoladekake som ikke er så veldig mektig.

Kategorier: Sjokoladekaker
29.05.2008

"Vend ansiktet mot solen, så ser du ikke skyggene" (Helen Keller). Denne oppskriften på "Solgylden fromasjkake" er funnet i svigermors spennende oppskriftssamling. Kaken ble servert til årets påskehøytid, og vakte stor begeistring i familien! "Solgylden fromasjkake" er en nydelig, lett og luftig sukkerbrødskake med krem, mandariner og deilig appelsinfromasj!

Kategorier: Fromasjkaker
27.05.2008

Min søster i et selskap hvor jeg serverer 10 flotte festkaker: "Ååå, jeg elsker alle dine kaker!!!!" Meg: "Hvorfor spiser du bare av denne ene her da??" Søster: "Fordi jeg kan se at denne er BEST og du vet at jeg alltid har rett!" (yeah, right....:-))

Kategorier: Sjokoladekaker
27.05.2008

Oppskriften på "Go'kake" er hentet fra spalten "Lesernes beste kaker" i et gammelt Allers-ukeblad. Om oppskriften skriver innsenderen: "Sender oppskrift på min yndlingskake som jeg ganske enkelt kaller Go'kake". "Go'kake" består av luftig sukkerbrødsbunn som fylles med en kjempenydelig sitronkrem. Kaken dekkes med sjokoladeglasur og kan pyntes med kakestrøssel med appelsinsmak (se bildet), hakkede mandler eller mokkabønner.

Kategorier: Andre festkaker
27.05.2008


Kjempegod og litt annerledes vaffeloppskrift som inneholder vikingmelk og kefir!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
27.05.2008

Lekker, saftig sjokoladelangpannekake! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
26.05.2008

Det er ytterst sjeldent at det kommer noen som helst form for innblanding fra min mann når jeg holder på med kakepynting. Men da han kom inn på kjøkkenet den sene kveldstimen jeg satt og skulle til å pynte denne lastebilen til vår datters bursdagsfeiring i barnehagen dagen etter - og jeg var i ferd med å feste 4 hjul på hver side av bilen - kom det et heftig utbrudd fra min bedre halvdel: "Du kan da ikke ha 8 hjul!!!!". "Neivel, men vis meg hvordan det skal være, da" sa jeg og så på ham med bedende dådyrblikk. Og dermed fikk jeg det som jeg ville: i dyp konsentrasjon pyntet mannen min hele lastebilen ferdig! Måpende stod jeg og så på monteringen av felger, speil, eksosrør, bremselys, osv... Pyntingen skjedde i et forrykende tempo, men likevel med imponerende perfeksjonisme. Jeg ble jublende fornøyd og ansatte ham på flekken, men svaret var et smilende "takk, men nei takk" - jobbe for meg ville han bare gjøre når det passet ham selv;-)

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider