Arkiv: november 2008

30.11.2008

Som kake nr 2000 på detsoteliv.no har jeg selvsagt valgt en FANTASTISK PARTYKAKE:-) Her har du en skikkelig amerikansk "WOW"-sjokoladekake!!! Kakedeigen lages med både smeltet, dypmørk sjokolade, smeltede marshmallows (!), en totalt uanstendig mengde mørk kakao, smør og olje (ja, begge deler;-)), kefir, vaniljeessens og coca-cola! Den himmelske sjokoladekremen inneholder både coca-cola, kakao, vaniljeessens og - best av alt - ferdigkjøpt sjokoladesaus!!!!! HELT KONGE!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.11.2008


Karamellflarn (eller Knekkflarn, som de også kalles) er gammeldagse, norske julekaker som ligner havreflarn, men som blir tynnere og har mer karamellaktig smak!

Oppskriften gir ca 35 stk.

Kategorier: Småkaker
26.11.2008

Ingen jul uten små, harde "Peppernøtter", som er gode å suge på:-) Dette er en kjempefin og STOR porsjon, som burde gi deg tilstrekkelig med knallgode "Peppernøtter" til både advent, jul og frem til påske - med mindre du får fullstendig peppernøttedilla og går amok i kakeboksen selv;-) Disse kakene egner seg dessuten veldig godt til å bli pakket inn i små, søte poser, som du kan gi bort i gave til folk du er glad i... Vil du ha en oppskrift som gir færre kaker, kan du enten halvere denne her, eller bruk den andre oppskriften på "Peppernøtter" som er registrert på detsoteliv.no.

Kategorier: Småkaker
24.11.2008

Nydelige småkaker! Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
24.11.2008

Disse lette, lekre småkakene heter "Kaffetopper", men smaker på ingen måte kaffe, men snarere sitron. Kakene har vel fått navnet sitt fordi de passer utmerket som tilbehør til kaffekoppen. Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
24.11.2008

Saftig, frisk formkake med små biter av appelsin og hakket, mørk sjokolade.

Kategorier: Formkaker
24.11.2008

"Husmorkake" er en stor og solid langpannekake med kryddersmak. Kaken kjennetegnes av et lite lag med smuldredeig på toppen. Myk og litt kompakt konsistens, og veldig god og mild smak av kanel og nellik! Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
24.11.2008


Duften av nybakt banankake er helt uslåelig! Du finner mange varianter her på Det søte liv.

Denne banankaken inneholder sitronsaft og hakkede mandler. Kaken kan gjerne glaseres med deilig ostekrem. 

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
24.11.2008

Deilig, myk krydderkake tilsatt litt appelsin, korinter og små terninger av tørket aprikos. Oppskriften gir en stor formkake eller to små.

Kategorier: Formkaker
23.11.2008

"Hva skal du med den?" hørte jeg etter meg, da jeg tok med meg den dyreste konjakkflasken og smatt inn på kjøkkenet. "Bare en liten skvett:-)" sa jeg da jeg kom tilbake. Jeg tror han så at det hadde blitt en temmelig stor skvett, men i og med at det tross alt var jeg som hadde kjøpt flasken var det greit. Under tvil:-) Og fruktkaken ble FANTASTISK!

Kategorier: Formkaker

Sider