Arkiv: mai 2009

29.05.2009

"Le negre" er en nydelig, fransk sjokoladekake som lages med skikkelig god, mørk sjokolade, og som er helt uten hvetemel. Oppskriften stammer fra regionen Aquitaine helt sydvest i Frankrike mot grensen til Spania (...hvilket minner meg om min ikke helt uskyldige språkreise til surfebyen Biarritz tidlig i ungdommen.... ooops..:-)). Server kaken godt avkjølt med en generøs klatt pisket krem! Mmmm - ren luksus!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.05.2009

Vårens søteste syn var da jeg oppdaget min lille datter sittende i gresset med en løvetann, som hun sakte dro de gule bladene ut av mens hun stille sa: "Elsker, elsker ikke. Elsker, elsker ikke. Elsker, elsker ikke. Elsker, elsker ikke. Elsker, elsker ikke." .... Leeenge.... Så mye rart de lærer i barnehagen....;-) Her er uansett oppskrift på en kjempesøt og god "Sjokoladekakeblomst" som kan pyntes med godteri i alle verdens farger.

Kategorier: Sjokoladekaker
28.05.2009

En av de første barnesangene jeg lærte å spille på piano, og som jeg husker jeg spilte og sang til om og om igjen i det UENDELIGE, var: "Lille pusekatt hvor har du vært?" Vel - nå har pianodilla gått over til bakedilla, og det er min datter som nynner på "Lille pusekatt" istedet for meg .... Og da kan du jo tenke deg at denne "Sjokoladekakepusekatten" vakte STOR begeistring på hennes 5 års dag!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.05.2009

Her har du oppskriften på hvordan man får glade barn! :-) "Sjokoladekakeslange" er morsom å lage og morsom å spise!

Kategorier: Sjokoladekaker
28.05.2009

Oh boy er dette kjempegode muffins!!! Oppskriften er hentet fra baksiden av en pakning med Oboy sjokolademelkpulver og gir 14 små herligheter.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
18.05.2009

Her får du utløp for alle de mørke sidene dine som du ellers holder så godt skjult;-) "Devil's Float" er svart, svart, svart!!! Og ikke minst spennende! Deigen drysses med masse sukker og overhelles deretter med kokende vann. Så skjer det noe mystisk under stekingen: etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Utrolig fascinerende, litt skummelt og -- DIRTY AS HELL -- I LIKE!!! Se også oppskrift på "Floating Brownie".

Kategorier: Sjokoladekaker
18.05.2009

Selv om jeg feier over et uendelig antall flotte kaker, er det likevel et par utvalgte favoritter jeg vender tilbake til. "Verdens Beste" hører til de få kakene jeg baker om og om igjen - år etter år... Yndlingen har likevel godt av en liten ny vri av og til;-) Her med nydelig fyll av luftig vaniljekrem og fruktcocktail. All-time-forever-and-ever-favourite!

Kategorier: Andre festkaker
18.05.2009

"Pizza is a lot like sex. When it's good, it's really good. When it's bad, it's still pretty good." ....:-) Og denne pizzaen er FANTASTISK!!! ;-) Se også lignende oppskrift på "Fruktpizza".

Kategorier: Andre festkaker
18.05.2009

Deilig, myk, varm, duftende kosekake!

Kategorier: Formkaker
16.05.2009

"Sjikkelakke sjikkelakke show show show, bommelakke bommelakke bow bow bow, sjikkelakke bommelakke jazz bom bø, julekake julekake hjembakt brød!"
..... HURRA!!! Her har du en fantastisk flott og vidunderlig god sjokoladekake i rødt, hvitt og blått! Ha en festlig 17. mai!

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider