Arkiv: desember 2009

28.12.2009


Dronninga i myra; mange regner multene som det beste av bær, og multekrem som drømmedesserten.

Her har du en fantastisk selskapskake som består av saftig nøttebunn og nydelig, lett multefromasj!

Kategorier: Nøttekaker
28.12.2009

Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India der den ble dyrket for over 8000 år siden. Smaken er søt og nydelig, og sammen med litt kanel, lys sirup og brunt sukker gjør de denne banankaken helt usedvanlig god!

Kategorier: Formkaker
27.12.2009

Ingen forbrytelse er så alvorlig at man skal nektes kake og bursdagsfeiring. Slik tenker snille Pulverheksa, som bor i Pulverskogen sammen med katten Hokus og kråka Pokus. Med sitt magiske pulver tryller hun frem kake til småtrollene. "Pulverhekskake" er en deilig mandel- og nøttekake med ekstra spennende smak av mandelessens.

Kategorier: Nøttekaker
27.12.2009

"Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre som man vil." Dette er den kloke "Kardemommeloven" til politimester Bastian fra den koselige fortellingen om "Folk og røvere i Kardemomme by" skrevet av Thorbjørn Egner. Kanskje er det disse "Kardemommekakene" lystige trikkefører Syversen ville ha servert sine passasjerer? Det er i hvert fall nydelige kaker som smaker av kardemomme og vanilje. Potetmel i deigen gir lett og porøs konsistens. Kakene kan gjøres ekstra lekre med litt melisglasur og gullfarget sukkerstrøssel.

Kategorier: Småkaker
27.12.2009

"Nå er det jul igjen, og nå er det jul igjen, og jula varer helt til påske..." Denne oppskriften gir 80 stk deilige "Kryddernøtter" som du kan kose deg med til langt ut på nyåret. Kakene smaker nokså likt som "Peppernøtter" (se oppskrift på detsoteliv.no) og pyntes med hasselnøtter.

Kategorier: Småkaker
27.12.2009


Steinerskolen er kjent for sine koselige julemarkeder hvor det også serveres deilige pepperkaker! 

Her er den populære oppskriften, som gir tynne, sprø pepperkaker med en nydelig smak av krydder og mørk sirup.

Skikkelig gode pepperkaker! 

Kategorier: Småkaker
26.12.2009

Deilig cookies hører julen til! En nydelig avveksling til de norske julesmåkakene. Denne oppskriften inneholder chocolate chips og valnøtter og gir cookies med en myke og chewy kjerne.

Kategorier: Småkaker
26.12.2009

Dette er gammeldagse, norske julekaker, som jeg har fått spørsmål om oppskriften på utrolig mange ganger. Kjempekjempegode småkaker!!!

Kategorier: Småkaker
26.12.2009

Willy Wonka: "And Charlie, don't forget about what happened to the man who suddenly got everything he ever wanted." Charlie: "What happened?" Willy Wonka: "He lived happily ever after":-) (Hentet fra den fantastiske barnefortellingen om "Charlie og sjokoladefabrikken" skrevet i 1964 av Roald Dahl.) "Sjokoladedrømmer" er verdens møreste småkaker og smelter på tungen! Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Småkaker
26.12.2009

"Eg lika ikkje torre kaker!" blir det høyrøstet sitert fra min mann, men det er ikke noe svigermor og jeg kan bry oss om. Vi elsker julens småkaker, og "Valnøttpinner" er intet unntak. Nydelige er de! Oppskriften gir 30 stk.

Kategorier: Småkaker

Sider