Arkiv: januar 2011

31.01.2011

Vi er i begynnelsen på en ny uke, og la oss starte den sånn riktig nytende og ufornuftig:-) Her er en mørk, klebrig, sinnsykt deilig sjokoladebrownieskake med hakkede valnøtter og biter av melkesjokolade. Kaken er dekket med nydelig hvit krem laget av hvit sjokolade, kremfløte og litt kaffe. Synes hele valnøtter til pynt ble superlekkert og classy!

Kategorier: Sjokoladekaker
30.01.2011


Jeg simpelthen elsker "Italienske marengs"! De har en helt fantastisk konsistens; faste utenpå og bløte inni.

Dette i motsetning til "Franske marengs" som blir tørre inni (se oppskrift på Pikekyss eller Marengsringer). Forskjellen oppstår ved at man ved "Italienske marengs" koker sukkerlake som piskes inn i marengsmassen.

Det finnes også en tredje variant som lages ved at man pisker marengsmassen over vannbad. Dette gir gode og litt seige marengs (se oppskrift på "Sveitsiske marengs").

Selv foretrekker jeg Italienske marengs!!!

Ustekt egner Italiensk marengs seg supert i mousser og som topping på cupcakes (se for eksempel Vanilla Meringue Cupcakes". Men Italiensk marengs kan også stekes og resultatet blir superlekre marengs som du ser på bildet - her farget i dus, romantisk rosafarge...which I love:-)

Kategorier: Småkaker
28.01.2011

Det finnes alltid en anledning for å sprette en champis!! Og sammen med søte, røde jordbær har du en forførende kombinasjon (...ikke helt tilfeldig at en av Victoria's Secrets mest populære parfymer heter "Strawberries and Champagne"...;-)), så her er det bare å bake og lade opp til Valentine's dagen. Oppskriften gir 30 stk superlekre cupcakes!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
25.01.2011

Mmmmm - I'm in chocolate heaven........:-)Oppskriften gir 8 store "Dark Chocolate Cupcakes".

Kategorier: Muffins/Cupcakes
24.01.2011

Mmm, dette er superdeilige, amerikanske cupcakes som blir gule i fargen av eggeplommer og smør. Rømme i tillegg, og du har muffins som blir så myke at de smelter på tungen. Her har jeg pyntet med herlig sjokoladekrem og det ble kjempevellykket, men det blir nok også veldig godt å bruke en vaniljebasert frosting. Egentlig hadde jeg tenkt å lansere disse nærmere påske, men hvem orker vel å vente til påske...:-) Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
23.01.2011

Verdens beste og mest populære "Vanilla Cupcakes" med ekte vaniljesmak!!! Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
23.01.2011

Her har du en HELT FANTASTISK GOD og effektiv måte å lage "Sarah Bernhardt" på!

Kaken ble første gang laget til min manns 40-årsfeiring (eller for å være mer presis: den fjerde av totalt fem feiringer av min beskjedne manns 40-årsdag Icon rolleyes ). Det er en egen tilfredsstillelse å se en forsamling godt voksne mannfolk hive i seg kaker, og denne kaken forsvant ned på høykant. Svigerinnen min og jeg tok oss av de generøse kantene som oppstod da kaken skulle renskjæres, så man kan vel si at hver eneste smule kom til nytte. Icon lol

Siden har denne kaken vært fast innslag hver eneste jul. Og den er av de aller, aller mest besøkte kakene her på Det søte liv! Dette er altså en oppskrift not to be missed...!

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
22.01.2011

For en drøy uke siden spurte en jente meg på facebook om jeg hadde oppskrift som passet til hennes Wilton silikonform med 6 stk porsjonskaker formet som snøkrystaller. Ja, det er utrolig mye vakre former som fås kjøpt nå! Jeg har ikke denne formen med snøkrystaller (foreløpig, men anskaffes nok snart...;-)), men på Åhlens har jeg kjøpt silikonform som gir 6 stk kjempenydelige rosekaker som du ser på bildet. Her har du en kjempefin grunnoppskrift på formkake som passer til 6 slike formkaker. Jeg har laget mine med deilig, mild vaniljesmak, men oppskriften kan varieres med krydder, kakao eller andre smakstilsetninger.

Kategorier: Porsjonskaker
22.01.2011

Oppskriften gir 4 stk porsjoner nydelig "Chocolate Brioche Pudding". Serveres varme!

Kategorier: Porsjonskaker
22.01.2011

Serveres varm og nystekt. Nyydelig kveldskos!

Kategorier: Andre festkaker

Sider