Arkiv: februar 2014

28.02.2014


På søndag er det fastelavn og igjen tid for å nyte store, overdådige fastelavnsboller!

Du finner flere forskjellige forslag til fyll her på Det søte liv, se tipskategorien for Fastelavn. Årets variant er fylt med rørt jordbærsyltetøy og søt, pisket krem med vaniljesmak. På toppen av bollene har jeg pyntet med strimlede mandler og et dekorativt melisdryss.

Det er ikke helt enkelt å spise disse fastelavnsbollene uten å søle litt ...  - men slik er det alltid med de aller beste fastelavnsbollene..  Tounge smile

Oppskriften gir 10 store fastelavnsboller. 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.02.2014


Her har du mørke, myke, "fudgy" sjokoladecookies med både kakao, chocolate chips og hakkede Oreokjeks. Jeg har bruke Oreos med sjokoladefyll for ekstra fyldig sjokoladesmak, men du kan også bruke vanlige Oreokjeks.

A chocolate lovers delight!

Kategorier: Småkaker
25.02.2014

Hjemmelaget smoothie er både lett å lage, sunt og forfriskende!  Heart

Du kan lage deilige smoothies av omtrent alt du måtte ha av frukt og bær. Her har jeg valgt bringebær, som er noe av det beste jeg vet! Vaniljeyoghurt gir en rund og fyldig konsistens og deilig vaniljesmak på denne smoothien.

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
24.02.2014


Verdens beste "Blueberry Pancakes" serveres varme og nystekte i en høy stabel og overhelles med lønnesirup!

YUMMY!!!   Yum

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
24.02.2014


Etter at jeg startet opp med desserter her på Det søte liv, har jeg kost meg med å bla i mine gamle, håndskrevne oppskriftsbøker fra ungdomstiden. Der fant jeg blant annet oppskriften min på god, gammeldags Sviskegrøt - noe jeg alltid har vært veldig glad i.  Serveres varm med melk og sukker.   Yum

23.02.2014


Deilig kos på siste kvelden i vinterferien.  Heart 

Det er veldig lett å lage hjemmelaget kakao, og etter denne oppskriften blir den mild og behagelig i sjokoladesmaken.

Kategorier: Drikke
22.02.2014


Jeg kan vel ikke skryte på meg å ha fulgt med så veldig mye på OL i Sotsji, men da de norske jentene gjorde rent bord i dag, ble til og med jeg revet med  Smile  Gratulerer til Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira!

TV-bildene fra Sotsji har gitt meg veldig lyst til å dra på besøk til Russland, hvor jeg fortsatt ikke har vært. Jeg har dessuten lenge hatt planer om å lage russiske Blinis! Skikkelige Blinis er russernes variant av lapper / små pancakes. Den originale versjonen av Blinis lages med gjær og bokhvetemel, som gir dem en litt grovere smak enn norske lapper. Den vanligste serveringsmåten er å pynte med en god klatt tykk rømme, sort eller rød russisk kaviar av beste kvalitet og et dryss med gressløk eller hakket rødløk. Det smaker nydelig, men siden vi holder oss til det søte her på Det søte liv, har jeg laget en dessertutgave av Blinis i stedet, som også er populær i Russland. 

Varm, hjemmelaget bjørnebærkompott og rømme ble knallgodt i kombinasjon med nystekte Blinis!

21.02.2014

Hei kjære dere!

Det er helg igjen, og hva med å starte den opp med en skikkelig bombe av en sjokoladekake!  Icon e biggrin

"Konfektkake med cappuccinokrem" er luksuriøs og overdådig og kjempegod!

Kategorier: Sjokoladekaker
20.02.2014


Dette er en deilig ostekake som stekes i terteform og som har spennende smak av svisker og rom! NAM!

Kategorier: Ostekaker, Paier/Terter
19.02.2014


The secret of a happy marriage is finding the right person.

You know they're right if you love to be with them all the time.
 

(Julia Child)
 


 

På Island har de sin egen oppskrift på et lykkelig ekteskap, og det er visst nok denne kaken. "Hjónabandssæla" er en havrekake som fylles med syltetøy - ofte rabarbrasyltetøy, men blåbærsyltetøy brukes også.  Kaken er i grunnen nokså enkel og serveres sjelden i brylluper på Island. Som hverdagskake er den imidlertid blant de aller kjenteste islandske kakene. Og det er vel hygge i hverdagen som er noe av cluet for et godt ekteskap også. Smile

Kategorier: Paier/Terter

Sider