Arkiv: oktober 2015

30.10.2015


Hei kjære lesere!

Denne helgen er det Halloween, og her skal gi deg oppskriften på noen skikkelig mørke, deilige amerikanske sjokoladecupcakes! 

Chocolate Cupcakes with Chocolate Mascarpone Frosting!

Konsistensen på muffinsene er utrolig myk og den luftige sjokoladekremen lages med fløtekrem og mascarpone. Det gjør at sjokoladekremen blir mye luftigere enn en tradisjonell sjokoladesmørkrem. Disse sjokoladecupcakesene er helt fantastiske - du må rett og slett bare teste ut oppskriften og smake selv!

Utover den mørke fargen er det ingenting som knytter disse cupcakesene til Halloween, så dette er selvfølgelig cupcakes som passer å servere hele året!

29.10.2015


Hei dere!

Ja, nok en travel uke nærmer seg slutten og her er et supert kaketips til helgen!

Dette er en kjempedeilig banankake som gir små, myke kakebiter med vidunderlig god smak. Ostekremen passer kjempegodt sammen med banankaken!  Yum

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
28.10.2015


Heisan!

Ja, jammen nærmer det seg ikke lillelørdag igjen, og det er tid for å tenke ut noe godt å lage til helgen..  Icon e biggrin

Her har du en herlig iskrem som inneholder kaffe og revet marsipan. Dryss over masse revet sjokolade på toppen, så har du en fantastisk deilig smakskombinasjon!

Kategorier: Iskrem
27.10.2015


Hei! Heart 

Her har du en amerikansk oppskrift på nydelige, myke bananmuffins med rømme og hakkede valnøtter.

Helt herlig nå på høsten!  Smile

Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
25.10.2015


Det geniale med denne typen iskrem som lages med kondensert melk er at iskremblandingen bare piskes raskt sammen og så fryses. Du trenger verken iskremmaskin eller annet komplisert utstyr, bare en vanlig mikser.

Iskrem med kondensert melk kan lages med mange ulike smaker. Jeg har tidligere laget Oreoiskremen du finner HER.

Dette er en annen, kjempegod variant med herlig kaffesmak. Isen lages med espressopulver og kaffelikøren Tia Maria og stammer opprinnelig fra Nigella, som jeg synes er en utrolig kul dame som har fantastisk gode oppskrifter!

De søte iskrembegrene du ser på bildet har jeg kjøpt i København og er av merket Miss Etoile.

Kategorier: Iskrem
22.10.2015

Hei,

Visste du at det har vært ostens dag i dag? 

Nei, ikke jeg heller, og for meg som er så glad i oster kunne det gjerne vært ostens dag hver dag!  Smile  Men siden jeg nå engang følger med på det som skjer i matbloggeverdenen, har jeg altså fått med meg at det er selveste ostens dag i dag, og i den anledning tenker jeg at det passer å hente frem en oppskrift på marmelade som smaker fantastisk godt til ost! 

Marmeladen lages med pærer, blå druer og mørke rosiner, og er god til alle slags oster, men eksepsjonelt god til blåskimmelsost!

Kategorier: Oster med tilbehør
21.10.2015


Unn deg selv en HERLIG start på dagen!  Grin

 

Dette er en søt og lys type granola med utrolig mye godt innhold!

Serveres her med gresk yoghurt og hjemmelaget pasjonsfruktkrem (Passionfruit Curd).

Kategorier: Grøt og kompott
20.10.2015


Fantastisk nydelig! Ikke stort mer å si..  Smile

Denne tropiske kremen smaker vidunderlig på alt fra scones, toast, vafler, boller, pannekaker osv.  Dette er også et vidunderlig fyll i kaker, en deilig krem til å ha oppå marengskaker, inni franske makroner - og ja, alt du kan tenke deg egentlig.

I morgen skal jeg gi deg et tips på hvordan pasjonsfruktkremen kan brukes til frokost. Her kommer først grunnoppskriften, som du bør notere deg først som sist!

Kategorier: Sauser og kremer
19.10.2015


Tenk deg varmt, mykt, nystekt bananbrød med kanel og tykke striper av Nutella og grovt hakkede hasselnøtter og brunt sukker....

  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum

Kategorier: Formkaker
17.10.2015


Hei kjære følgere Heart

Det er en strålende solskinnshelg i Oslo og jeg vil servere dere en nydelig fromasjkake laget med Skyr. Skyr er en fettfri yoghurttype som opprinnelig stammer fra Island. I denne kaken har jeg brukt Skyr med sitronsmak og Skyr med blåblærsmak slik at fromasjkaken får to lag. 

Kaken er lett i konsistensen og søt, men likevel frisk i smaken.

Se også Skyrkake med vanilje, jordbær og moreller.

Kategorier: Fromasjkaker

Sider